Βγαλμένο από παλιά ναπολιτάνικη ταινία, το νέο ιταλικό γαστρονομικό σποτ της Αθήνας στεγάζεται σε μια διατηρητέα μεσοπολεμική μονοκατοικία του Παγκρατίου, στον αριθμό 2 της οδού Φερεκύδου. Το Luma είναι μια μοντέρνα τρατορία με παραδοσιακές και σύγχρονες comfort επιλογές της ιταλικής γαστρονομίας και ξεδιπλώνει ένα σκηνικό που μοιράζεται σε τέσσερις χώρους.

 

Περνώντας τις πόρτες του μεταφέρεσαι στον χρόνο και νιώθεις τη ζεστασιά του χώρου που δικαίως έχει πάρει το όνομά του από το «φως». Η ξύλινη οροφή και τα vintage διακοσμητικά πρωταγωνιστούν, ενώ το βλέμμα κλέβει η επιτοίχια συλλογή από ρετρό πιάτα. Προχωρώντας στον δεύτερο χώρο, που θυμίζει ιταλική ριβιέρα, θα αντικρίσεις τον χτιστό φούρνο και την ανοιχτή κουζίνα όπου παρασκευάζονται καθημερινά τα φρέσκα ζυμαρικά και η χειροποίητη ζύμη για τη γνήσια ναπολιτάνικη πίτσα. Το σκηνικό αλλάζει καθώς ανεβαίνεις τη σκάλα και η τεράστια ταράτσα σε περιμένει όλο τον χρόνο για να σε ταξιδέψει σε μια μαγική εμπειρία, ενώ, αν θέλεις να απολαύσεις την ιδιωτικότητα των στιγμών σου, το κελάρι μοιάζει με αρχοντικό της ιταλικής ορεινής υπαίθρου.

 

Luma
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Μέσα σε ένα τέτοιο φινετσάτο και πολυμορφικό σκηνικό ο executive chef Κώστας Καρακώστας παρουσιάζει ένα μενού με κλασικά ναπολιτάνικα πιάτα δοσμένα με ένα twist που τα κάνει να ξεχωρίζουν. Το δίπολο πίτσα - pasta, φυσικά, είναι by default επιλογή και οι υπόλοιπες προτάσεις του καταλόγου έρχονται να συμπληρώσουν μια μοναδική γευστική εμπειρία.

 

Το vitello tonnato, costoletta alla Milanese και η tagliata di manzo με black angus outside skirt είναι κάποια από τα must try, ενώ η οινική λίστα με τις 65 προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες κάνει το απόλυτο pairing με κάθε γεύση.

 

Ιταλική παράδοση, αλέγκρα ατμόσφαιρα και μια φινέτσα που διακρίνεται σε κάθε λεπτομέρεια συνδυάζονται σε αυτό το νέο στέκι που ξέρει να συνδυάζει το σύγχρονο με το κλασικό με έναν τρόπο μοναδικό. 

 

Φερεκύδου 2, 210 7524092

Social: @luma_athens

Οδηγός Γεύσης