Ο χαλβάς πάντα θα μας ξυπνά μνήμες οικογενειακές, παραδοσιακές, προπασχαλιάτικες. Από πολλούς από εμάς βέβαια καταναλώνεται ευλαβικά όλο τον χρόνο, αλλά ειδικά την περίοδο της Καθαράς Δευτέρας και της Σαρακοστής δεν μπορεί να λείπει από το σπίτι. Πόσω μάλλον όταν πρόκειται και για έναν από τους πιο αυθεντικούς της αγοράς, που σταθερά από το 1924 επιμένει στα αγνά υλικά, στη χειροποίητη παρασκευή, στην ποιότητα και στην πλούσια γεύση και υφή που όλα αυτά του χαρίζουν.

 

Ο ιστορικός πια Χαλβάς Δραπετσώνας Κοσμίδη-Γαβρίλη φτιάχνεται όπως παλιά και προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που σε ταξιδεύει στο παρελθόν με κάθε μπουκιά. Ταυτόχρονα όμως, από το εργαστήριο βγαίνουν διαρκώς και νέα προϊόντα που φέρνουν την παράδοση του τότε ένα βήμα ακόμα πιο κοντά στο σήμερα.

 

Χαλβάς Δραπετσώνας Κοσμίδη-Γαβρίλη όπως παλιά, μέχρι και σήμερα 

 

Από τον κλασικό, χειροποίητο χαλβά του μπακάλη με αμύγδαλο ή κακάο και άλλες δεκάδες γεύσεις και παραλλαγές του, όπως με μπισκότο, λευκή σοκολάτα ή πορτοκάλι, μέχρι χαλβά ολικής, χαλβά για διαβητικούς ή χαλβά με stevia, όλοι τους φτιάχνονται με βάση το χειροποίητο φρέσκο ταχίνι, το οποίο επίσης μπορείτε να βρείτε στα καταστήματά τους χύμα, από την κάνουλα κατευθείαν στο βαζάκι.

 

Άλλα προϊόντα που φτιάχνονται με το ίδιο μεράκι και ποιότητα είναι ο χαλβάς Φαρσάλων και ο σιμιγδαλένιος χαλβάς, αλλά και ταχίνι ολικής, με φιστίκι η βιολογικό, μουσταλευριά, γλυκά του κουταλιού και υποβρύχια. 

 

Χαλβάς Δραπετσώνας Κοσμίδη-Γαβρίλη όπως παλιά, μέχρι και σήμερα 

 

Τώρα πια η καρδιά του χαλβά χτυπά και στον αριθμό 17 της Αιμιλίου Βεάκη, σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της αγοράς του Περιστερίου, όπου θα βρείτε όλα τα παραπάνω αγαπημένα προϊόντα της επωνυμίας μαζί με μέλια, μαρμελάδες, κουλουράκια και λουκούμια και ένα σωρό νηστίσιμα -και μη-καλούδια.

 

Και αν το φυσικό κατάστημα σας πέφτει λίγο μακριά, δεν χρειάζεται να στερηθείτε τις γεύσεις του Χαλβά Δραπετσώνας Κοσμίδη-Γαβρίλη, αφού πλεόν έρχονται και στο σπίτι. Στο eshop, www.e-halvas.gr, βρίσκετε ανά πάσα ώρα και στιγμή όλα την γκάμα των προϊόντων που βγαίνουν από το εργαστήριο, τα οποία συσκευάζονται και ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο. Γιατί αυτός ειδικά ο χαλβάς πρέπει να μοιράζεται. 

 

Χαλβάς Δραπετσώνας Κοσμίδη-Γαβρίλη όπως παλιά, μέχρι και σήμερα 

 

Χαλβάς Δραπετσώνας Κοσμίδη-Γαβρίλη όπως παλιά, μέχρι και σήμερα 

 

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ:

Αιμιλίου Βεάκη 17, Περιστέρι / Βασ. Γεωργίου Α’ (πλάι στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά) / Αγ. Δημητρίου 1, Δραπετσώνα

e-halvas.gr

6976897624

Οδηγός Γεύσης