Ο χαλβάς, ως λέξη, ως γεύση, ως άρωμα, σου δίνει την αίσθηση ότι επιστρέφεις σπίτι μετά από ένα μακρύ ταξίδι σε άλλες χώρες. Γιατί όσο κι αν αγαπάμε τα γλυκά του κόσμου, αυτή η διαχρονική γεύση γίνεται προορισμός που σου ζεσταίνει την καρδιά με τη νοστιμιά του.

 

Ο Χαλβάς Δραπετσώνας Κοσμίδη-Γαβρίλη είναι μια αληθινά παραδοσιακή χαλβαδοποιία που έχει καταφέρει να γίνει σημείο αναφοράς στον χώρο. Ξεκινώντας το 1924 από τη Μικρά Ασία, έκανε τα πρώτα σημαντικά βήματα στη Δραπετσώνα και τον Πειραιά για να φτάσει έναν αιώνα μετά να συνεχίσει να αναπτύσσεται, κατακτώντας το μέλλον της παραδοσιακής γεύσης με το νέο κατάστημα στην περιοχή του Περιστερίου. 

 

Χαλβάς Δραπετσώνας Κοσμίδη-Γαβρίλη

 

Στο 17 της Αιμιλίου Βεάκη, 50 μέτρα από τη στάση μετρό Περιστερίου, σε έναν φωτεινό χώρο με όλα τα χαρακτηριστικά της ελληνικής φιλοξενίας, θα απολαύσεις χειροποίητο χαλβά και ταχίνι, συσκευασμένο αλλά και χύμα, σε όλες τις κλασικές και νέες γεύσεις, καθώς και δεκάδες ακόμα προϊόντα ποιότητας, φτιαγμένα με αγνές πρώτες ύλες αλλά και με την αληθινά σπιτική φροντίδα που ο Χαλβάς Δραπετσώνας Κοσμίδη-Γαβρίλη προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια. 

 

Χειροποίητα κουλουράκια με ή χωρίς ζάχαρη, αφράτα λουκούμια και τραγανά τουλουμπάκια, σεκέρ παρέ, κουλουράκια red velvet με χυμό ρόδι, κουρκουμπίνια, μπακλαβαδάκια και φυσικά ο φημισμένος χαλβάς Φαρσάλων, πουράκια με ταχίνι, ισλί, φιστικόπαστα, αμυγδαλόπαστα, φουντουκόπαστα και πάστα κάσιους αποκλειστικά από καθαρό καρπό είναι κάποιες από τις λαχταριστές δημιουργίες που θα αγαπήσεις. 

 

Χαλβάς Δραπετσώνας Κοσμίδη-Γαβρίλη

 

Χαλβάς Δραπετσώνας Κοσμίδη-Γαβρίλη

 

Οι επιλογές είναι αμέτρητες και όλες νόστιμες, όπως ο σιμιγδαλένιος χαλβάς, η μουσταλευριά, οι μπάρες δημητριακών, τα παστέλια, η κρέμα φουντουκιού, η σπιτική βυσσινάδα, το αγνό χαρουπόμελο αλλά και το πετιμέζι από κορυφαία κορινθιακή σταφίδα, ή τα βιολογικά μέλια, οι σπιτικές μαρμελάδες χωρίς καθόλου ζάχαρη και τα χειροποίητα παγωτίνια, που μπορείς να απολαμβάνεις όλο τον χρόνο. Αν, πάλι, έχεις κάποιες ιδιαίτερες διατροφικές απαιτήσεις, στο κατάστημα του Περιστερίου θα ανακαλύψεις γευστικά, θρεπτικά προϊόντα χωρίς καθόλου ζάχαρη ή με φυσικές γλυκαντικές ουσίες, όπως ο χυμός από σταφύλι ή ρόδι με τις ευεργετικές ιδιότητες.

 

Ό,τι κι αν επιλέξεις μπορείς να το απολαύσεις και στον χώρο σου, παραγγέλνοντας από το www.e-halvas.gr, ένα άκρως ενημερωμένο eshop που δημιούργησε πριν από δεκαπέντε χρόνια η Κατερίνα Γαβρίλη, ιδιοκτήτρια του Χαλβά Δραπετσώνας στο Περιστέρι, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν τη γεύση της παράδοσης όσο το δυνατό περισσότεροι λάτρεις του είδους σε όλη την Ελλάδα ή την Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό. Άλλωστε, δεν υπάρχει καλύτερος πρεσβευτής που να μεταφέρει τη γλυκιά πλευρά της χώρας μας σε όλο τον κόσμο.

 

Χαλβάς Δραπετσώνας Κοσμίδη-Γαβρίλη

 

Χαλβάς Δραπετσώνας Κοσμίδη-Γαβρίλη

 

Αιμιλίου Βεάκη 17, Περιστέρι, 6976 897624 

e-halvas.gr

Facebook: Χαλβάς Δραπετσώνας Κοσμίδη-Γαβρίλη 

Οδηγός Γεύσης