ADVERTORIAL

 

Ναι, το φαγητό είναι η αφήγηση μιας ιστορίας. Οι Food Stories SKG το ξέρουν πολύ καλά. Και λένε τις δικές τους ιστορίες μέσα από το προωθητικό προφίλ τους, όπου παρουσιάζουν όλα τα food spots της πόλης που αξίζει κανείς να δοκιμάσει. Δυο φίλοι που ξεκίνησαν να ασχολούνται ερασιτεχνικά με την παρουσίαση των αγαπημένων τους χώρων στα social media και σήμερα έχουν φτάσει να έχουν στη Θεσσαλονίκη 46.000 ακόλουθους. Δεν το λες και λίγο!

 

Κι αυτό που κάνουν οι Food Stories δεν είναι λίγο. «Δραστηριοποιούμαστε στο κομμάτι του food vlogging-photography της πόλης μας. Δυο food lovers που κάναμε το χόμπι μας επάγγελμα. Το Food Stories SKG έχει δύο ταυτότητες. Η μία είναι η ανάδειξη των εστιατορίων, μέσω της δικής μας ματιάς, καθώς προσπαθούμε να αποτυπώσουμε τη συνολική εμπειρία από την πρώτη στιγμή που θα αντικρίσουμε τον χώρο μέχρι και την τελευταία μας μπουκιά. Η άλλη είναι η διαχείριση των social media σε χώρους εστίασης, κάτι που η εμπειρία μας μάς έκανε να θεωρήσουμε απαραίτητο, καθώς είναι η σύγχρονη βιτρίνα ενός καταστήματος».

 

Food Stories SKG
H Έλενα Παυλίδου και ο Τάσος Αναστασιάδης ανέβαζαν στα προσωπικά τους προφίλ φωτογραφίες από επισκέψεις τους σε εστιατόρια και ξαφνικά φίλοι άρχισαν να ρωτούν πού να πάνε για φαγητό.

 

Όλα ξεκίνησαν αναπάντεχα, όπως συμβαίνει συνήθως με τα success stories. H Έλενα Παυλίδου και ο Τάσος Αναστασιάδης ανέβαζαν στα προσωπικά τους προφίλ φωτογραφίες από επισκέψεις τους σε εστιατόρια και ξαφνικά φίλοι άρχισαν να ρωτούν πού να πάνε για φαγητό. «Τον Φεβρουάριο του 2018 η φωτογράφος και φίλη μας Ελένη μας πρότεινε να φτιάξουμε ένα site και να ανεβάζουμε εκεί τις φωτογραφίες και τις εντυπώσεις μας. Εμείς από site δεν γνωρίζαμε πολλά, αλλά γνωρίζαμε από Instagram. Μέσα σε ένα βράδυ φτιάξαμε τον λογαριασμό μας και αρχίσαμε να ανεβάζουμε διάφορες φωτογραφίες από τα εστιατόρια που επισκεπτόμασταν». Τα υπόλοιπα ήρθαν ως φυσική συνέχεια. Μέσα σε έναν χρόνο το προφίλ Food Stories SKG είχε 10.000 ακόλουθους, ενώ το 2020 ήρθε και η πρώτη πρόταση για διαχείριση social από ένα εστιατόριο.

 

«Τον Ιούνιο του 2021 πήραμε την απόφαση να φτιάξουμε τη δική μας επιχείρηση, να παραιτηθούμε από τις δουλειές μας, καθώς δεν μας έφταναν οι ώρες της ημέρας, και να ασχοληθούμε καθαρά με το Food Stories SKG. Ψαχνόμασταν συνεχώς για νέες ιδέες παρουσίασης και οι καταστηματάρχες μάς εμπιστεύονταν όλο και περισσότερο. Τον Ιανουάριο του 2022 κάναμε το επόμενο βήμα, νοικιάσαμε έναν χώρο για να έχουμε το δικό μας στούντιο και να είμαστε πιο δημιουργικοί. Πλέον απασχολούμε ένα άτομο για τη διαχείριση των social media και ελπίζουμε η ομάδα μας να γίνεται όλο και μεγαλύτερη».

 

Food Stories SKG
Στο Hot Pot Pasteria.

 

Οι Food Stories SKG αφηγούνται ιστορίες γεύσεις της Θεσσαλονίκης, μιας πόλης με τεράστια γαστρονομική ιστορία και γευστικό πλούτο. Και το κάνουν με έναν τρόπο φρέσκο και αληθινό, βάζοντας τη δική τους δημιουργική ματιά σε ένα κεφάλαιο που κάνει αυτόν τον τόπο να ξεχωρίζει.

 

Facebook: Food Stories Skg

Instagram: foodstoriesskg

Οδηγός Γεύσης