Έχετε παρατηρήσει ότι όταν ένα μαγαζί είναι δημιούργημα μιας οικογένειας και δουλεύεται κιόλας από αυτή, η ατμόσφαιρά του γίνεται αμέσως πιο οικεία σαν να είσαι καλεσμένος σε κάποιο σπίτι, χωρίς καν να το γνωρίζεις;

 

Αυτό ακριβώς συμβαίνει στο Φαμιλόκαλ Φαγάδικο, ένα μεζεδοπωλείο στη Νέα Φιλαδέλφεια, που με τον όμορφο και ιδιαίτερο χώρο του σε συνδυασμό με την άψογη εξυπηρέτηση των ανθρώπων του θα σας κάνει σίγουρα να νιώσετε την «οικογενειακή» ατμόσφαιρα και θα γίνει το νέο, αγαπημένο στέκι σας από την πρώτη κιόλας επίσκεψη. 

 

Φαμιλόκαλ, μια όμορφη ζεστή οικογενειακή γωνιά στη Νέα Φιλαδέλφεια σας περιμένει και σας υπόσχεται πολλά

 

Το Φαμιλόκαλ είναι το περήφανο δημιούργημα μιας οικογένειας που, εκτός από γέννημα θρέμμα του τόπου, ζει επίσης εδώ και πολλά χρόνια στη Νέα Φιλαδέλφεια οπότε ήθελε να προσθέσει το δικό της λιθαράκι στις γεύσεις της περιοχής. 

 

Ο κύριος Σωτήρης, η κυρία Ασπασία και ο Αλέξανδρος, με βαθιά γνώση και αγάπη για το φαγητό, δημιούργησαν έναν κατάλογο με συνταγές κλασικές αλλά και σύγχρονες, παντρεμένες πολλές φορές σε ένα ακόμη πιο νόστιμο αποτέλεσμα με την εξυπηρέτηση να θυμίζει, την ίδια στιγμή, οικογενειακό τραπέζι.

 

Φαμιλόκαλ Φαγάδικο, μια όμορφη ζεστή οικογενειακή γωνιά στη Νέα Φιλαδέλφεια σας περιμένει και σας υπόσχεται πολλά

 

Σήμα κατατεθέν οι αμέτρητες γεύσεις, μία προς μία «μαμαδίστικες», από χειροποίητα πεϊνιρλάκια, μυρωδάτα μανιτάρια, τυρόμπαλες με σπιτική μαρμελάδα ντομάτας, καυτερό μπουγιουρντί αλλά και ντολμαδάκια γιαλαντζί τυλιγμένα ένα ένα στο χέρι μέχρι σπιτική τυροκαυτερή, την πιο πρωτότυπη αβοκαντέζα, την εντυπωσιακή πατάτα με αυγά & λουκάνικα και άλλες τόσες νοστιμιές που θα σε κάνουν σίγουρα να αδειάσεις τη σακούλα με τα φρέσκα, ζεστά ψωμάκια!

 

Από το τραπέζι και τη μέση, δε γίνεται να λείπει, φυσικά, και το Χουνκιάρ Μπεγιεντί, ένα πιάτο πεντανόστιμο, που... ξεχειλίζει κι αυτό μαμά.

 

Φαμιλόκαλ Φαγάδικο: Το μεζεδοπωλείο που γίνεται αγαπημένο στέκι από την πρώτη κιόλας επίσκεψη

 

Όσο για τα «κυρίως», εκεί σας περιμένει μια εξίσου μεγάλη επιλογή από μοναδικά καλοψημένα κρέατα που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς κρεατοφάγους. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το φιλέτο προβατίνας και το κοτόπουλο πιλίτς- δυο πιάτα τρυφερά, ζουμερά και πραγματικά μοναδικά.

 

Κι επειδή μεζεδοπωλείο χωρίς αλκοόλ δεν γίνεται, συνοδεύστε το φαγητό σας είτε με το καλοεπιλεγμένο κρασί τους με δροσερή και ελαφριά υφή ή ένα τσιπουράκι με επιλογές και σε παλαιωμένα αποστάγματα, ενώ μετά το φαγητό θα σε κεράσουν γλυκάκι συνήθως σιροπιαστό που θα σου μείνει αξέχαστο. 

 

 

Το μόνο βέβαιο είναι πως οι γεύσεις που θα δοκιμάσετε εκεί, δεν υπάρχει περίπτωση να μη σας ξυπνήσουν μνήμες από οικογενειακά τραπέζια και να γίνετε πολύ σύντομα κι εσείς θαμώνες της γειτονιάς τους. 

 

Μια επίσκεψη, άλλωστε, με την παρέα στο μίνιμαλ, αλλά ζεστό χώρο του επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο πως το Φαμιλόκαλ, που θα το βρείτε σε ένα γειτονικό στενό της Νέας Φιλαδέλφειας, λίγο πιο βόρεια από το κέντρο της περιοχής και το γήπεδο Αγιά Σοφιά, είναι πάνω απ’ όλα οι άνθρωποί του και το αντιλαμβάνεται κανείς από την υποδοχή στο άνοιγμα της πόρτας έως και την έξοδο του. 

 

Φαμιλόκαλ Φαγάδικο

Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου 12, Νέα Φιλαδέλφεια

Facebook: Φαμιλόκαλ Φαγάδικο

Instagram: familocal_fagadiko

 

Οδηγός Γεύσης