Το ελληνικό οινοποιείο που ξεχώρισε φέτος στους διεθνείς διαγωνισμούς

Ρεκόρ διακρίσεων για το κτήμα Semeli

The LiFO team, 7.9.2018 | 12:54

Με 61 βραβεία, από τα οποία τα 14 χρυσά, και ειδικές διακρίσεις, διακρίθηκε το κτήμα Semeli για 10 ετικέτες του τη φετινή χρονιά.

 

Δύο χρυσά μετάλλια, στους διεθνείς διαγωνισμούς του Βερολίνου και της Θεσσαλονίκης, μαζί με την ανώτατη διάκριση για το καλύτερο ροζέ κρασί κέρδισε το Semeli Aetheria Rose 2017, στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση σε διεθνείς εκδηλώσεις. Πρόκειται για ένα φρουτώδες κρασί με νότες ροδιού, κερασιού, καρπουζιού και passion fruit.

 

Δύο χρυσά μετάλλια, από το Βερολίνο και τον Καναδά πρόσθεσε στη συλλογή του το Semeli Aetheria  Red 2015, το οποίο επίσης στην πρώτη του εμφάνιση, απέσπασε δύο αργυρά και ένα χάλκινο. Το λευκό της σειράς, Semeli Aetheria White 2017, στον τρίτο χρόνο κυκλοφορίας του συγκέντρωσε 7 συνολικά διακρίσεις.

 

Σημαντικές ήταν οι διακρίσεις και για την περίφημη Μαντινεία του Κτήματος. Το Semeli Mantinia Nassiakos 2017, επιλέχθηκε ως εξαιρετικός οίνος 2018 από το κελάρι του The Wine Society, του πρώτου παγκοσμίως wine club, που ιδρύθηκε στο Royal Albert Hall στο Λονδίνο στις 4 Αυγούστου 1874. Το Semeli Mantinia Nassiakos 2017, πήρε επίσης χρυσό μετάλλιο στο Challenge International Du Vin, ενώ συνολικά αριθμεί 7 μετάλλια και διακρίσεις.

 

Συνεχίζοντας την παράδοση της περυσινής χρονιάς, το Semeli Ορεινός Ήλιος Λευκός 2017 τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο στη Γαλλία, στην διοργάνωση Challenge International Du Vin, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, ενώ το Ροζέ 2017 της σειράς Semeli Ορεινός Ήλιος, τιμήθηκε τόσο με το χρυσό όσο και την ανώτατη διάκριση στο International Rose Championship 2018. Χρυσό μετάλλιο έλαβε επίσης στο Βερολίνο ο Ερυθρός Semeli Ορεινός Ήλιος 2016.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Berliner Wein Trophy 2018 Summer Edition απένειμε 4 νέα Χρυσά μετάλλια και 2 Αργυρά στα κρασιά Semeli.

Οδηγός Γεύσης