Casserole: Ένα ελληνικό μπιστρό στην καρδιά των Μεσογείων

Εκεί που η απλότητα συναντά τη «μαμαδίστικη» νοστιμιά της ελληνικής και μεσογειακής comfort κουζίνας.

The LiFO team, 22.11.2022 | 18:37

Σε μια περιοχή της Αττικής με άτονο - τα τελευταία χρόνια - γαστρονομικό ενδιαφέρον, παρά την πλούσια μαγειρική και οινική παράδοση των Μεσογείων, ανέλαβε να υλοποιήσει ένα νέο project o διακεκριμένος από τις συνεργασίες του σε Ελλάδα και εξωτερικό με εστιατόρια όπως η «Hytra», το «Επτά», το «Lochfyne» στο Λονδίνο και ιδιοκτήτης του «Junction in the Yard» executive chef Πέτρος Ρηγάκης.

 

Το «Casserole – Ελληνικό Μπιστρό» στον Γέρακα Αττικής φιλοδοξεί να συνδυάσει την απλότητα και τη «μαμαδίστικη» νοστιμιά της ελληνικής και μεσογειακής comfort κουζίνας, με την ιδιαίτερη φροντίδα, διαχείριση και επιλογή μοναδικών πρώτων υλών που συναντά κανείς σε εστιατόρια υψηλού επιπέδου και απαιτήσεων.

 

Casserole – ένα Ελληνικό Μπιστρό στην καρδιά των Μεσογείων

 

Η κατασκευαστικά ευφάνταστη και πολυποίκιλη κάβα με το μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι δεσπόζουν στο εσωτερικό του χώρου και σε συνδυασμό με την αναπάντεχη αίσθηση του κήπου που δημιουργούν οι διακοσμητικές πινελιές και τα βότανα στο εξωτερικό περιβάλλον, αναδεικνύουν την ζεστασιά του χώρου που αποτελεί το σημαντικότερο χαρακτηριστικό αυτού που η ομάδα του Casserole αποκαλεί “Ελληνικό Μπιστρό”. Ένας χαρακτηρισμός που δικαιώνεται απόλυτα τόσο από την λιτή και απέριττη πολυτέλεια του χώρου όσο και από την μοναδικά φιλόξενη «ζεστασιά» που αποπνέει στους επισκέπτες του.

 

Από πλούσια κοκκινιστά κατσαρόλας και νόστιμα μαγειρευτά φαγητά που ανανεώνονται κάθε ημέρα μέχρι ιδιαίτερες κοπές σε κρέας και ψάρι, από carpaccio και tartare έως carbonara θαλασσινών και από flatbread παραδοσιακής σπανακόπιτας σε παπαρδέλες με χοιρινά μάγουλα και γραβιέρα με τρούφα, οι προκλήσεις για τον Πέτρο Ρηγάκη και την ομάδα του είναι πολλές. Όπως άλλωστε υποστηρίζει και ο ίδιος ο executive chef, «εξαρχής το πάντρεμα παραδοσιακών “μαμαδίστικων” γεύσεων με μια υψηλών απαιτήσεων εστιατορική κάρτα, ήταν για εμένα καταλυτικός λόγος συνεργασίας με τον επιχειρηματία του συγκεκριμένου χώρου και παράλληλα πρωτόγνωρη πρόκληση. Φυσικά αποτελεί και ισχυρό κίνητρο για μια συνεχή εξέλιξη του εγχειρήματός μας».

 

Casserole – ένα Ελληνικό Μπιστρό στην καρδιά των Μεσογείων

 

Εξίσου όμως ενδιαφέροντα είναι τα πράγματα και όσον αφορά στις οινικές επιλογές της κάβας του Casserole με μια δυνατή στήριξη του τοπικού αμπελώνα των Μεσογείων, όπως είθισται και στις γαστρονομικά προηγμένες χώρες. Με έκδηλο λοιπόν το ενδιαφέρον προς τον Αττικό αμπελώνα, η συλλογή περιλαμβάνει ετικέτες από σχεδόν όλα τα οινοποιεία της περιοχής, με την γηγενή ποικιλία του Σαββατιανού να συναντάται σχεδόν σε όλες του τις εκφάνσεις. Από βραβευμένες ρετσίνες σύγχρονης οινοποίησης μέχρι παλαιώσεις σε βαρέλι, ακόμη και με πρωταγωνιστικό ρόλο σε ενδιαφέροντα blends.

 

Βέβαια, επειδή Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αττική, η λίστα του εστιατορίου περιλαμβάνει εξίσου πολλές επιλογές από την υπόλοιπη Ελλάδα συγκεντρώνοντας κυρίως μικρούς – αλλά άκρως υποσχόμενους και ενδιαφέροντες - παραγωγούς από την Βόρειο Ελλάδα μέχρι την Πελοπόννησο και την Κρήτη και από το Ιόνιο μέχρι της Κυκλάδες. Παράλληλα, κάθε εβδομάδα παρουσιάζονται και νέες επιλογές, σε περιορισμένες φιάλες, οι οποίες προστίθενται ως «νέες αφίξεις» στην κάβα του Casserole για το απόλυτο ταίριασμα με τα πιάτα του εστιατορίου που και αυτά διαρκώς ανανεώνονται ανάλογα με την εποχή και την διαθεσιμότητα των υλικών.

 

Casserole – ένα Ελληνικό Μπιστρό στην καρδιά των Μεσογείων

 

Άλλωστε, αυτός δεν είναι ο απόλυτος ορισμός του comfort;

 

-Η κουζίνα του «Casserole – Ελληνικό Μπιστρό» λειτουργεί καθημερινά από 12πμ – 12μμ και τις Κυριακές από 12πμ – 7μμ ενώ παράλληλα το κατάστημα πραγματοποιεί και παράδοση κατ’ οίκον (delivery) μέσα από τις γνωστές ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

 

-Κρατήσεις απαραίτητες ιδιαίτερα για τα Σαββατοκύριακα.

 

-Ο χώρος προσφέρεται ιδανικά για επαγγελματικά γεύματα/δείπνα.

 

-Kids friendly / Pets friendly.

 

Casserole – ένα Ελληνικό Μπιστρό στην καρδιά των Μεσογείων

 

Casserole – Ελληνικό Μπιστρό

Καρδίτης 12, Γέρακας Αττικής

Τηλ. Κρατήσεων/επικοινωνίας: 210 6618838

www.casserole.gr

Email: [email protected] / Facebook / Instagram

 

Οδηγός Γεύσης