Bistrot: Η νέα άφιξη στο Mira Me Athens

Μετά την επιτυχία του Rooftop, το νέο Bistrot του Mira Me Athens ήρθε για να κάνει πιο ευχάριστες, διασκεδαστικές και νόστιμες τις μέρες και τις νύχτες μας.

The LiFO team, 23.11.2021 | 14:06
 

Μπορεί το θερμόμετρο να πέφτει σταθερά και το Rooftop του Mira Me Athens να έσβησε προσωρινά τα φώτα του, αλλά είμαστε από εκείνους που τους αρέσουν οι αλλαγές των εποχών. Έτσι τη σκυτάλη παίρνει τώρα το Bistrot στο ισόγειο του ξενοδοχείου που φιλοδοξεί να γίνει το νέο σημείο συνάντησης στην πόλη, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Άλλωστε έχει όλα τα ατού με το μέρος του, ξεκινώντας από τη χαρισματική του θέση χαμηλά στην Ερμού, σε άμεση διάδραση με τη γειτονιά που το περιβάλλει.

 

Bistrot, η νέα άφιξη στο Mira Me Athens

 

Σε αυτόν το χώρο που αρχικά στέγαζε το εμπορικό μιας τυπικής κατοικίας του αθηναϊκού μεσοπολέμου ο αρχιτέκτονας Γιάννης Ζαχαράκης - a+ architects ακολούθησε την ίδια αρχιτεκτονική και διακοσμητική γραμμή που «τράβηξε» και για το υπόλοιπο ξενοδοχείο συνδέοντας το παρελθόν με το σήμερα. Έτσι, πίσω από το μπαρ, η μεγάλη ξύλινη ραφιέρα με τα τορναριστά στοιχεία θυμίζει φαρμακείο άλλων εποχών και η αυτόφωτη ταπετσαρία που απεικονίζει πολυελαίους φέρνει με ένα twist στο προσκήνιο μεγαλεία από το παρελθόν, σαν ένα σκηνικό μιας κινηματογραφικής ταινίας που το σενάριο της γράφεται καθημερινά από τους επισκέπτες του χώρου.

 

Bistrot: Η νέα άφιξη στο Mira Me Athens


 

Στα της γεύσης τώρα, τα πάντα είναι αποτέλεσμα της εμμονής και των συνεχών αναζητήσεων των ιδιοκτητών για νοστιμιά και ποιότητα: από τον αρωματικό καφέ της taf για ξεκίνημα, στο πλούσιο à la carte πρωινό και weekend brunch, στο εκλεπτυσμένο comfort food και τα handmade cocktails. Όλα είναι φτιαγμένα με μαεστρία από τις καλύτερες πρώτες ύλες, εποχιακά φρούτα και λαχανικά από επιλεγμένες φάρμες, μποστάνια και μικρούς παραγωγούς και φυσικά, «χειροποίητα» από την μπριγάδα.

 

Bistrot: Η νέα άφιξη στο Mira Me Athens

 

Επικεφαλής ο executive chef Άρης Ρούσσος που ποντάρει στην ελληνική και τη μεσογειακή κουζίνα με κάποιες επιρροές από την Ασία, κουζίνα δοσμένη με άψογες τεχνικές, με τη γεύση να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Φρέσκα ψάρια, κρέατα ιδιαίτερης κοπής, pasta και risotti, χειροποίητα ψωμιά και γλυκά, φτιαγμένα με γνώση αλλά και πολλή αγάπη και μεράκι. Τα πιάτα ημέρας είναι μέσα στο πρόγραμμα, με ό,τι πιο εκλεκτό βρίσκεται καθημερινά, ενώ η κάρτα ανανεώνεται συχνά.

 

Bistrot: Η νέα άφιξη στο Mira Me Athens

 

Η λίστα κρασιών είναι σχεδιασμένη από τον βραβευμένο οινοχόο Άρη Σκλαβενίτη για να ταιριάζει ιδανικά με το menu, και ανάμεσα στις επιλογές σε μπύρες θα βρείτε την Delphi και τη Marea, δυο ελληνικές φρέσκες και πολύ ιδιαίτερες ετικέτες από την μικροζυθοποιία ELIXI της Χαλκίδας. Όσο για τα cocktails, οι bartenders είναι εξπέρ στο είδος τους, ενώ οι baristas από τα καλύτερα χέρια της Αθήνας. Με λίγα λόγια, όλη η ομάδα αποτελείται από νέους ταλαντούχους που τρέφουν πολλή αγάπη για το έργο τους - συναίσθημα που μεταφέρουν άψογα στο service.

 

Bistrot: Η νέα άφιξη στο Mira Me Athens


 

Οικείο, cosy και φιλόξενο, το Bistrot του Mira Me Athens είναι από εκείνα τα μέρη που εύκολα μπορεί να γίνει all day στέκι, μόνος ή με παρέα, για έναν καφέ, ένα ελαφρύ γεύμα, ένα gourmet δείπνο, ένα ή περισσότερα ποτά στο μπαρ. Άλλωστε το μότο του είναι "Come as a guest, leave as a friend".

 

 

Mira Me Athens Boutique Hotel

Restaurant & Bar

Ερμού 118, 10554 Αθήνα

τηλ.: 2152151930 – 2152151931

[email protected]

www.mirameathens.com

 

Οδηγός Γεύσης