Βάρσος και γιορτές πάνε μαζί. Γιατί γιορτές που δεν περνάς από τον Βάρσο για το κατάλληλο γλυκό είναι σαν να προσπερνάς ένα αγαπημένο έθιμο, μια παράδοση που κρατά χρόνια, για την ακρίβεια 130. Τόσος είναι ο καιρός που μας συνοδεύει αυτό το όνομα στην καθημερινότητα αλλά και στις γιορτινές στιγμές, προσφέροντας πάντα λαχταριστά γλυκά από ολόφρεσκα υλικά.

 

Αυτές τις μέρες το μυρωδάτο γαλακτομπούρεκο, σιροπιασμένο όσο πρέπει, είναι must επιλογή για τις εορταστικές επισκέψεις, αν και συνήθως δεν αντιστέκεσαι και παίρνεις κι ένα ταψάκι για το σπίτι. Φυσικά, οι πασχαλινές γεύσεις τιμώνται δεόντως, με τα λαχταριστά κουλούρια της Λαμπρής που μοσχομυρίζουν φρέσκο αγελαδινό βούτυρο αλλά και με το φανταστικό τσουρέκι του Βάρσου που πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι, αν θέλεις να γευτείς το Πάσχα. Παραδοσιακή συνταγή με φρέσκα αυγά και βούτυρο και άρωμα από ξύσμα πορτοκαλιού που αναδεικνύει την ποιότητα των πρώτων υλών.

 

Βάρσος: Ένα όνομα που δημιουργεί τη δική του παράδοση αυτές τις γιορτινές μέρες.
Οι πασχαλινές γεύσεις τιμώνται δεόντως, με τα λαχταριστά κουλούρια της Λαμπρής που μοσχομυρίζουν φρέσκο αγελαδινό βούτυρο.

 

Οι νοικοκυρές που φτιάχνουν τα δικά τους γλυκά ξέρουν ότι εδώ θα βρουν τις καλύτερες μαρέγκες για βάση των δημιουργιών τους αλλά και φρέσκια σαντιγί που απογειώνει τη γεύση των σπιτικών γλυκών.

 

Κι αν είσαι σε πιο vintage διάθεση, μπορείς να καθίσεις στον κήπο του Βάρσου που μόλις άνοιξε στο πίσω μέρος για να απολαύσεις ένα λαχταριστό γλυκό αλά παλαιά ή το περίφημο ρυζόγαλο και την κρέμα που δεν μοιάζουν με οτιδήποτε άλλο έχεις δοκιμάσει ως τώρα.

 

Ο Βάρσος είναι η σταθερή αξία που δεν αλλάζεις με τίποτα, το όνομα που συνδέεται με τις οικογενειακές συγκεντρώσεις γύρω από το γιορτινό τραπέζι και κλείνει το μάτι στην παράδοση, φέρνοντας όλη την αγάπη και τη φροντίδα στις γλυκές απολαύσεις των ημερών.

 

Βάρσος: Ένα όνομα που δημιουργεί τη δική του παράδοση αυτές τις γιορτινές μέρες.

Κασαβέτη 5, Κηφισιά, 210 8012472, www.varsos.gr, Facebook: Βάρσος Κηφισιά - Varsos Kifisia, Instagram: varsos_kifisia_1892

Οδηγός Γεύσης