Οι παλιοί, όταν πήγαιναν επίσκεψη σε μια άλλη πόλη, δεν έφευγαν χωρίς να φέρουν μαζί τους ένα κουτί γλυκά από το καλύτερο ζαχαροπλαστείο της περιοχής. Αυτή η άτυπη παράδοση αναβιώνει στο ζαχαροπλαστείο Αθανασίου που οι Καλαματιανοί θα σου υποδείξουν αν θέλεις να γευτείς ένα πραγματικά εξαιρετικό γλυκό και να πάρεις τη γεύση του μαζί σου στην επιστροφή.

 

Οι παραδοσιακές δίπλες της περιοχής έχουν την τιμητική τους –ναι, εδώ δεν είναι ένα εποχικό γλυκό– και σε προκαλούν έτσι όπως είναι μελωμένες με ελληνικό μέλι και πασπαλισμένες με μπόλικο τριμμένο καρύδι. Αν είσαι καλοκαιρινός επισκέπτης, δοκίμασε να τις συνδυάσεις με το χειροποίητο παγωτό που φτιάχνεται από φρέσκο γάλα και αγνά υλικά ή απόλαυσέ το σκέτο, σε λαχταριστά scoops που γίνονται ακόμα πιο τέλεια όταν συνδυάζονται με την περίφημη bubble waffle. Must try και το παρφέ που βγαίνει σε τρεις τέλειες εκδοχές, καραμέλα με αμύγδαλο, σοκολάτα με αμύγδαλο και cookies.

 

Αθανασίου: Τα γλυκά της Καλαμάτας που θα πάρεις μαζί σου.

 

Στον Αθανασίου θα βρεις φρεσκοψημένα κέικ και βουτήματα, γλυκά ταψιού, που είναι λες και τα έφτιαξε μόλις η νοικοκυρά του σπιτιού, αλλά και γλυκά της διεθνούς ζαχαροπλαστικής που θα σε ενθουσιάσουν. Ανάμεσά τους υπάρχουν και sugar free προτάσεις, εξαιρετικά γευστικές, για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Μην παραλείψεις με τίποτα το κλασικό συκοκάρυδο που θα πάρεις μαζί σου για να κεράσεις τους φίλους σου στην Αθήνα.

 

O Αθανασίου γράφει τη δική του ιστορία στη ζαχαροπλαστική από το 1938 και δεν είναι τυχαίο ότι παραμένει προορισμός για ντόπιους και επισκέπτες. Η ποιότητα, που είναι σταθερή αξία, και ο συνδυασμός παράδοσης και σύγχρονων τεχνικών δημιουργούν μια εμπειρία που σου φέρνει μια γλυκιά γεύση στο στόμα κάθε φορά που σκέφτεσαι την Καλαμάτα.

 

Αθανασίου: Τα γλυκά της Καλαμάτας που θα πάρεις μαζί σου.

 

Φαρών & Πινδάρου 22, Καλαμάτα, 2721 093364, eshop: www.athanasiou1938.com,

Facebook, Instagram

Οδηγός Γεύσης