ADVERTORIAL

 

Εδώ και μία δεκαετία το Artοπωλείον, ένας μικρός φούρνος σε έναν πεζόδρομο του Θησείου, δίνει στον όρο all-day μια δική του, διαφορετική εκδοχή. Από το πρωί οι σταθεροί πελάτες θα περάσουν να προμηθευτούν το φρέσκο ψωμί ημέρας, όπως καρβέλι απ’ το χωριό Τραχεία ψημένο στον ξυλόφουρνο, όμως το Artοπωλείον είναι πολύ περισσότερα από ένα ακόμη πρατήριο ψωμιού.

 

Καθημερινά, σε συνεργασία με άλλες μικρές επιχειρήσεις, φροντίζει να προσφέρει, μεταξύ άλλων, σε θαμώνες και νέους πελάτες φρεσκοψημένες σπιτικές πίτες, όπως κοτόπιτα και μανιταρόπιτα, σπιτικές τάρτες, το εβραϊκό γλυκό αρτοπαρασκεύασμα μπάπκα, χειροποίητα γλυκά αλλά και πολλές vegan επιλογές.

 

Όμως, δεν είναι μόνο τα φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα του που το έχουν κάνει να ξεχωρίσει. Μπορείς να πιεις από νωρίς στα τραπεζάκια κάτω από τη βουκαμβίλια τον καφέ σου και να απολαύσεις ένα γευστικό και χορταστικό πρωινό, διαλέγοντας μία απ’ τις πολλές επιλογές του καταστήματος ή μια φέτα φρεσκοψημένο ψωμί με βούτυρο και σπιτική μαρμελάδα, όπως θα έκανες και στο σπίτι.

 

Artοπωλείον

 

Οι πελάτες δεν το επιλέγουν μόνο για ένα νόστιμο πρωινό. Από μία ώρα και μετά τα αρτοπαρασκευάσματα συνοδεύουν ροφήματα βοτάνων, μπίρες αλλά και ρακί, δίνοντας όλο και περισσότερους λόγους στους θαμώνες να περάσουν κι άλλο χρόνο στον φούρνο-σημείο αναφοράς της περιοχής.

 

Το Artοπωλείον είναι ένα μαγαζί με χαρακτήρα που οφείλεται στις δύο υπεύθυνες για τη ζύμωση αυτής της ιδέας, τη Φαίη και τη Χρύσα, oι οποίες, δέκα χρόνια πριν, αποφάσισαν να το ανοίξουν στη γειτονιά που αγαπούσαν να συχνάζουν και να μοιραστούν το δικό τους στέκι με αμέτρητους άλλους. Το concept εξελίχθηκε με τον καιρό και σήμερα έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της μικρής τους κοινότητας.

 

Φεύγοντας, μην ξεχάσετε να κάνετε την απαραίτητη στάση στην ανταλλακτική του βιβλιοθήκη. 

 

Ηρακλειδών 25, Αθήνα, 210 3427890

Ιnstagram: @artopolion

Facebook: Artοπωλείον

Οδηγός Γεύσης