Ας είμαστε ειλικρινείς. Το παγωτό γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στους λάτρεις του γλυκού και όλους τους υπόλοιπους. Γιατί, ακόμα κι αν η κατηγορία «γλυκό» σε αφήνει αδιάφορο, ένα λαχταριστό παγωτό μπορεί να σε κάνει να λυγίσεις. Κι όταν λέμε «λαχταριστό», εννοούμε εκείνη τη γεύση που από την πρώτη δοκιμή θα σε κάνει να ανατριχιάσεις και να νιώσεις κάτι πρωτόγνωρο.

 

Στο Arte gelato αυτή η αίσθηση της πρώτης αγάπης ξυπνά αβίαστα, καθώς γεύεσαι δημιουργίες που αλλάζουν όσα γνώριζες για την κατηγορία gelato. Γιατί αυτή η κατηγορία συνεχώς εξελίσσεται, προσφέρει κάθε τόσο νέες τάσεις και εδώ, στο 16 της οδού Τριπόδων, θα τις βρεις όλες. Το παγωτό με την αφράτη υφή αλλά και το παγωτό σε στρώσεις που αναμειγνύεται αριστοτεχνικά πριν καταλήξει στο κυπελάκι σου είναι ανάμεσα στις επιλογές που επαναφέρουν την έννοια της αληθινής απόλαυσης. Και για να γίνει ακόμα πιο αξέχαστη αυτή η εμπειρία, η ομάδα του Arte σου προσφέρει πρώτα ένα ποτήρι σπιτική λεμονάδα που θα καθαρίσει τη γεύση σου και θα σε προετοιμάσει να γευτείς όπως πρέπει το gelato που θα επιλέξεις.

 

Arte gelato - cafe- cioccolato: Θυμάσαι πώς είναι να γεύεσαι κάτι για πρώτη φορά;
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO
Arte gelato - cafe- cioccolato: Θυμάσαι πώς είναι να γεύεσαι κάτι για πρώτη φορά;
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO
 

 

Όσο για το τι θα επιλέξεις, μπορείς απλώς να κλείσεις τα μάτια και να δείξεις. Ανάμεσα στα new entries θα βρεις τη γεύση twix, αλλά, αν είσαι φανατικός chocolate lover, δεν πρέπει να σου ξεφύγει το μοναδικό Cioccolatino με στρώσεις από διαφορετικές σοκολάτες. Ο καταρράκτης σοκολάτας που υπάρχει στην είσοδο σε προετοιμάζει για ό,τι θα συναντήσεις στο gelato spot της Πλάκας. Μια γευστική εμπειρία που θα σε κάνει να νιώσεις και πάλι παιδί, όπως τότε που το πρώτο παγωτό της σεζόν έφερνε αυθεντική συγκίνηση. Αφιερωμένο σε αυτή την παιδική ανάμνηση είναι και το ζωγραφισμένο κουτσό που θα βρεις έξω από το Arte για να παίξεις, όσο κρατάς το αγαπημένο σου παγωτό στο χέρι.

Τριπόδων 16, Πλάκα, 213 0100700, artegelato.gr, Facebook: Arte Athens, Instagram: arte_athens