Ναι, η Λίμνη είναι μοναδική. Ναι, η φύση αγκαλιάζει αυτή την αναπάντεχη φωλιά ηρεμίας, δημιουργώντας μια μαγική ηχητική και αισθητική μόνωση. Και ναι, είναι συγχρόνως ένα μέρος όπου, αν θες, θα δεις ανθρώπους και θα σε δουν.
Όμως είναι το φαγητό, το σέρβις και η εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα που θα σε κάνουν να έρθεις ξανά και ξανά, είτε για ένα γρήγορο γεύμα μετά από μια βουτιά, είτε για ένα ποτό και finger food στους αναπαυτικούς καναπέδες, είτε για ένα early δείπνο που γράφεται στα ημερολόγια με χρυσά γράμματα.
Ο excutive σεφ John Skotidas, μεγαλωμένος στον Παναμά και την Αθήνα, με θητεία στα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου, έχει δώσει τα τελευταία χρόνια στη λίμνη το φαγητό που της αξίζει. Με βάση την απλότητα και την αυθεντικότητα της ελληνικής κουζίνας, το υψηλής γαστρονομικής αξίας fusion μενού του Abra Ovata επηρεάζεται ευχάριστα από τη Νότια Αμερική και την Ασία, αντικατοπτρίζοντας το προσωπικό και μαγειρικό υπόβαθρο του σεφ. Έξυπνα χωρισμένο σε Land, Sea και Farm, προσφέρει τα καλύτερα από κάθε κατηγορία, πιάτα όπως καπνιστή μελιτζάνα με ελληνικό γιαούρτι και sofrito miso, καλαμάρι με αγιολί εστραγκόν και togarashi, Porterhouse με πιπεριές Padrόn και μεδούλι, όλα με πρώτη ύλη φρέσκα, εποχικά υλικά. Σταθερές αξίες ο ζουμερός τόνος με ελαιόλαδο, yuzu και χαλαπένιο, μια έκρηξη στον ουρανίσκο, και η «Αθηναϊκή», την οποία ο Skotidas οραματίστηκε με καβούρι σερβιρισμένο πάνω σε μπρουσκέτα από τραγανό τηγανισμένο ρύζι, πασπαλισμένο με σκόνη αυγοτάραχου. Kαι, φυσικά, η διάσημη πια παέγια με το ρύζι bomba μαγειρεμένο σε ζωμό ψαριού και λάδι XO, κόκκινες γαρίδες, μύδια μπρεζέ και μαστιχωτό χταπόδι.
Η καλύτερη ώρα για ένα δείπνο είναι, φυσικά, το σούρουπο, όταν το blue light μετατρέπει τη λίμνη σε κινηματογραφικό σκηνικό, αλλά έλα από το πρωί γιατί το Abra Ovata (παίρνει το όνομά του από ένα σπάνιο κοχύλι που απαντά μόνο εδώ) αναβαθμίζει και την κλασική βουτιά στη λίμνη με ένα εμπνευσμένο snack menu και υψηλού επιπέδου κοκτέιλ με φρέσκα βότανα (πού ήσουν όλη μου τη ζωή, Daiquiri;). Σερβίρονται στους μεγάλους καναπέδες κάτω από τις ομπρέλες, που φέτος ντύθηκαν από τη Zeus + Dione σε μια ιδανική (και κάπως μοιραία) συνύπαρξη των δύο ταυτοτήτων που μεταφράζουν την ελληνική απλότητα στο σύγχρονο zeitgeist. Για lunch υπάρχει και το όμορφο deck που ενώνει τα δύο επίπεδα, του εστιατορίου και της λίμνης, που είναι μια ανάσα από τα νερά.
Μπορεί το κοσμοπολίτικο να είναι ανεπιτήδευτο; Αυτή την εξίσωση λύνει το Abra Ovata, μια όαση ηρεμίας που κάνει μια επίσκεψη να μοιάζει με απόδραση σε νησί. Εδώ είναι ένα μέρος όπου το φαγητό, το περιβάλλον και οι άνθρωποι συνυπάρχουν σε ισορροπία και αρμονία. Κι αυτό είναι ξεχωριστό.
Το Abra Ovata λειτουργεί καθημερινά, προσφέροντας snack menu στις lounge περιοχές και στην περιοχή των κολυμβητών από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ., ενώ στο εστιατόριο σερβίρει lunch menu από τις 12:30 μ.μ. και dinner menu από τις 7:30 μ.μ.
Εστιατόριο Λίμνης, Αθήνα 210 8962220
reservations: i-host.gr
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0