Διανύοντας ήδη τον τρίτο χρόνο λειτουργίας του, το Grape Store δεν είναι η κλασική κάβα που θα περίμενε κανείς. Made from scratch από τη Ραλλού Σαλάκου και τον Βασίλη Πετρή, χημικό μηχανικό και γεωπόνο αντίστοιχα με τη βοήθεια πολλών καλών φίλων σε σχέδιο των Depolis Architects. Ο χώρος είναι διαμορφωμένος από 700+ επαναχρησιμοποιημένα ξυλοκιβώτια οινοποιίας, κάνοντας το GRAPE STORE ένα από τα πιο sustainable καταστήματα της Αθήνας.

 

Το Grape Store είναι ο χώρος που ο Βασίλης και η Ραλλού παρουσιάζουν και διαθέτουν στο κοινό κρασιά, που πιστεύουν ότι αξίζει να τα μοιραστούν.

 

3 χρόνια Grape Store: Sustainability και κρασί πάνε μαζί

 

Τι θα βρεις στο Grape Store;

Στην μία πλευρά, υπάρχει η ο τοίχος ‘Wine on Tap’, με ειδικά διαμορφωμένα βρυσάκια από όπου μπορείς να δοκιμάσεις και να (ξανά)-γεμίσεις το μπουκάλι σου με τα κρασιά του GRAPE BOX.
 

Το GRAPE BOX είναι το brand premium κρασιών σε ασκό του Grape Store. Είναι κρασιά υψηλής ποιότητας που παράγονται σε συνεργασία με μικρά οινοποιεία.

 

Η επιλογή να κυκλοφορήσει η συλλογή αυτή σε ασκό έγκειται στα οικολογικά και κοινωνικά της πλεονεκτήματα . Ξεχωριστές παραγωγές συσκευάζονται σε βολικότερη, οικολογικότερη και οικονομικότερη συσκευασία που το διατηρεί φρέσκο για περισσότερο χρόνο μετά το άνοιγμα και συμβάλλει στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα έως 40% στην αλυσίδα παραγωγής και διανομής. Μέχρι τώρα στο Grape Box θα βρείτε 50+ διαφορετικά κρασιά από τις πιο γνωστές μέχρι αρκετά σπάνιες ποικιλίες για να δοκιμάσετε!

 

…και η συλλογή διαρκώς εξελίσσεται.

 

3 χρόνια Grape Store: Sustainability και κρασί πάνε μαζί

 

 

Στην άλλη πλευρά του καταστήματος θα βρεις κρασιά από όλη την Ελλάδα από micro-wineries έως τα πιο μεγάλα και γνωστά κτήματα. Πειραματικές οινοποιήσεις, natural wines αλλά και κλασικά κρασιά βρίσκουν την θέση τους στα ράφια του Grape Store.

 

Όπως λένε και οι ιδρυτές του: “Ο ελληνικός αμπελώνας είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι, με εξαιρετική δυναμική που έχει κάνει λαμπρά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Γι' αυτό μας αρέσει να τον εξερευνούμε, να τον ανακαλύπτουμε και να συμβάλλουμε και εμείς με τον τρόπο μας στην διάδοση του”.

 

3 χρόνια Grape Store: Sustainability και κρασί πάνε μαζί

 

Εκτός από κρασιά, στο Grape Store υπάρχει μια ξεχωριστή γωνία αφιερωμένη στις Ελληνικές μικροζυθοποιίες, έναν ραγδαία αναπτυσσόμενο κλάδο ο οποίος έχει καταφέρει ήδη να προσφέρει κάποια εξαιρετικά δείγματα.



Τέλος, στο Grape Store μπορεί να βρει κανείς μια ευρεία γκάμα επιλογών για προσωπικά ή εταιρικά δώρα, έτοιμα, custom - made ή concept gifts καθώς και μια πληθώρα επιλογών από special ποτά, λικέρ, delicatessen, καθώς και πολλά πρωτότυπα αξεσουάρ για το κρασί.

 

3 χρόνια Grape Store: Sustainability και κρασί πάνε μαζί

 

3 χρόνια Grape Store: Sustainability και κρασί πάνε μαζί

 

Το Grape Store σχεδιάστηκε και λειτουργεί με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, προσφέροντας πάντα κρασιά και ποτά που αξίζει να μοιραστείς με τους αγαπημένους σου στις μικρές ή τις μεγάλες σου στιγμές.

 

Θα μας βρείτε στην Λεωφόρο Μεσογείων 442, στην Αγία Παρασκευή ή στο eshop μας: www.grapestore.gr

 

3 χρόνια Grape Store: Sustainability και κρασί πάνε μαζί

 

Facebook: Grape Store

Instagram: grapestore.gr

Website: www.depolis.net

Κωνσταντίνα Τζέμου - Tomaso Bernabo Silorata

Οδηγός Γεύσης