Οι ψαγμένοι foodies έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ένα πραγματικά καλό φαγητό το καταλαβαίνεις κατά 50% την ώρα που το τρως και κατά 50% αφού το έχεις φάει. Γιατί τότε αντιλαμβάνεσαι αν σε έχει βαρύνει ή αν σε έχει ευχαριστήσει, χωρίς να δυσαρεστεί το στομάχι σου. 

 

Στο 29 Superb Burgers & Buns κάθε μπουκιά είναι τόσο απολαυστική και ελαφριά όσο μια σπιτική συνταγή που έγινε αγαπημένο street food. Στημένο στη λογική της αμερικανικής φιλοσοφίας αλλά με όλη τη φροντίδα της δικής μας παράδοσης –αυτής που θέλει να γίνονται όλα χειροποίητα και προσεγμένα–, αυτό το τύπου american diner έχει έναν μεγάλο κατάλογο από επιλογές όπου κοινό στοιχείο είναι η απόλυτη γεύση! 

 

29 Superb Burgers & Buns
Αυτό το food spot είναι το απογευματινό στέκι που σε κάνει να επιστρέφεις ξανά και ξανά. Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Θα το καταλάβεις αμέσως –«love at first bite», όπως γράφει ο τοίχος– ότι σε κάθε μπέργκερ όλα είναι φρέσκα και ποιοτικά. Τα ψωμάκια ψήνονται εδώ καθημερινά και τα υλικά είναι από εκλεκτούς παραγωγούς – το μπέικον είναι ένα κομμάτι πανσέτα που έρχεται από μικροπαραγωγό της Σπάρτης και δίνει μια άλλη γεύση στα μπέργκερ. Η cheddar sauce είναι το αποτέλεσμα δοκιμών 6μισι μηνών, οπότε καταλαβαίνεις ότι η γεύση της δεν είναι τυχαία, ενώ οι πίκλες γίνονται από αγγουράκια Κνωσού και είναι πεντανόστιμες. 

 

Αν είσαι από εκείνους που αγάπησαν πολύ τα ’90s, θα ξετρελαθείς με το Magic Μelt με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, καραμελωμένα κρεμμύδια, σοταρισμένα μανιτάρια, σος τσένταρ και μπέικον Σπάρτης που σου θυμίζει τις εμβληματικές γεύσεις των πρώτων burger houses που γνωρίσαμε. Στα must και το Roadside Εxtra με τσένταρ, κέτσαπ, πίκλες homemade, μαγιονέζα, μπέικον Σπάρτης και κρεμμύδι ξερό. 

 

29 Superb Burgers & Buns
Θα το καταλάβεις αμέσως –«love at first bite», όπως γράφει ο τοίχος– ότι σε κάθε μπέργκερ όλα είναι φρέσκα και ποιοτικά. Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Όλα τα πιάτα του 29 Superb Burgers & Buns σερβίρονται σε μια αυλή που κλείνει τον χειμώνα και ανοίγει την άνοιξη και συνοδεύονται τέλεια από τις μπίρες των microbreweries που εναλλάσσονται κάθε τόσο, εκφράζοντας τη λογική της μπιροτέκα. Αυτό το food spot είναι το απογευματινό στέκι που σε κάνει να επιστρέφεις ξανά και ξανά.

 

Επαμεινώνδα 29, Καλλιθέα, 213 0116842 

Facebook: burger29sbb

Instagram: burger29sbb 

Οδηγός Γεύσης