To «Μουσικό Κλειδί» φέρνει παιδιά και εφήβους κοντά στη κλασική μουσική

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μουσικό Κλειδί» διοργανώνει για 5η συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου σε σχολεία της Χίου και της Λέσβου.

The LiFO team, 22.11.2019 | 15:18

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μουσικό Κλειδί» διοργανώνει για 5η συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου (ΔιΦεΜΜ), σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, στις 22 και στις 26, 27 και 28 Νοεμβρίου.


Στα σχολεία της Χίου και της Λέσβου οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να υποδεχτούν νέους και ταλαντούχους μουσικούς διεθνούς φήμης και εκείνοι με τη σειρά τους να τους εκμυστηρευτούν με νότες τη δική τους ιστορία.


Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε με σκοπό τα παιδιά και οι έφηβοι να γνωρίσουν την κλασική μουσική και να δραστηριοποιηθούν με έναν νέο, συναρπαστικό τρόπο. Στη συνάντηση αυτή οι μουσικοί, όχι μόνο θα ερμηνεύσουν ζωντανά́ έργα του κλασικού́ ρεπερτορίου, αλλά θα έχουν τον ρόλο του καθοδηγητή που θα προτρέπει τους μικρούς ακροατές να πάρουν τη σκυτάλη προσεγγίζοντας την ιστορία και τα βασικά́ δομικά́ στοιχειά της μουσικής.


Επίσης, μέσα από διαδραστικά εργαστήρια με εικαστικό́ και μουσικοκινητικό́ χαρακτήρα, τα παιδιά́ θα απελευθερώσουν τους τρόπους έκφρασης και εξέλιξής τους, δίνοντας τους μορφή τέχνης.


Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, στο νησί της Χίου. Στο Μουσικό Λύκειο Χίου θα υπάρξει επίσης ανοιχτό μάθημα πιάνου από την Δανάη Ντέρκεν, με τα Νυχτερινά (Nocturnes) του Φρεντερίκ Σοπέν. Ενώ στις 26, 27 και 28 Νοεμβρίου το πρόγραμμα θα ανοιχτεί σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες στο νησί της Λέσβου, με τη συμμετοχή διαφόρων δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων. Στο δε Μουσικό Γυμνάσιο Μυτιλήνης θα πραγματοποιηθεί ανοιχτό μάθημα πιάνου από την Κυβέλη και Δανάη Ντέρκεν.

 

Info
22, 26, 27 & 28 Νοεμβρίου 2019
Μουσικό Κλειδί

 

Οδηγός Παιδιού