Το Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει ένα πλούσιο και πρωτότυπο πρόγραμμα για το 2024, γεμάτο εκπαιδευτικά προγράμματα, θεματικά εργαστήρια και ξεναγήσεις, που απευθύνονται σε οικογένειες τα Σάββατα και σε σχολεία τις καθημερινές, έχοντας πάντα βασικό πρωταγωνιστή το παιδί με σκοπό να δημιουργηθεί μια εναλλακτική μουσειακή εμπειρία που θα ταξιδέψει τους συμμετέχοντες στον κόσμο της μεγάλης σοπράνο και της όπερας.

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση, Τρίτη – Παρασκευή 10:00-15:00 (Τηλ. 210 44 04 204)

 

Προγράμματα για Οικογένειες 

Τα Σαββατοκύριακα, το Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων υλοποιεί θεματικά εργαστήρια για όλη την οικογένεια, για βρέφη από 8 μηνών έως 2,5 ετών και για παιδιά από 3 έως και 12 ετών. Στόχος των εργαστηρίων είναι να ενισχύσουν τη σχέση «γονιός και παιδί» μέσα από την επαφή τους με την πολιτιστική κληρονομιά της Μαρίας Κάλλας και τη μουσειακή εμπειρία. Με οδηγό το παιχνίδι και ποικίλες τεχνικές που αφορούν στη Μουσειοπαιδαγωγική μέθοδο και τις Τέχνες στην Εκπαίδευση, παιδιά και γονείς συμμετέχουν σε καλλιτεχνικές δράσεις που γίνονται η αφορμή για μια εναλλακτική μουσειακή εμπειρία.

 

Τα Σάββατα του Ιανουαρίου στο Μουσείο Μαρία Κάλλας 

«Δημιουργώ το δικό μου κοστούμι» 

 

Σάββατο 13 Ιανουαρίου & Σάββατο 20 Ιανουαρίου 

3 έως 5 ετών: 10:30-11:30 π.μ. 

6 έως 10 ετών: 11:30-12:30 π.μ.

 

Πόσα διαφορετικά κοστούμια μπορεί να είχε η ντίβα της όπερας; Από τι υφάσματα φαντάζεσαι ότι ήταν ραμμένα; Σε τι διαφέρει άραγε ένα κοστούμι μόδας από ένα κοστούμι θεάτρου; Χρώματα, υλικά, σχήματα και πολλά άλλα ξεπηδούν από τις προθήκες του μουσείου και συναντούν παιδιά και συνοδούς για να δημιουργήσουν τα δικά τους φανταστικά κοστούμια. Ποια είναι άραγε η ιστορία του κάθε κοστουμιού; Τι ρόλο φαντάζεσαι να ερμηνεύεις όταν το φοράς; 

 

Εικαστικό εργαστήριο με τη μέθοδο του θεατρικού παιχνιδιού

Συνολικός αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε εργαστήριο : 20 παιδιά

Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί και εισιτήριο μουσείου ο/η συνοδός

 

Εκπαιδευτικά προγράμματα για όλη την οικογένεια τα Σαββατοκύριακα στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

 

Τα Σάββατα το απόγευμα το Μουσείο αφηγείται....

Ένα Σάββατο του μήνα, το Μουσείο Μαρία Κάλλας προσφέρει δημιουργικές αφηγήσεις παραμυθιών, γεμάτες θεατρικά, μουσικοκινητικά και εικαστικά παιχνίδια. Για παιδιά από 3 έως 10 ετών, μαζί με τους συνοδούς τους.

 

«Ο Καρυοθραύστης: Η ορχήστρα διηγείται» της Katy Flint, εκδόσεις Πατάκη

 

Σάββατο 20 Ιανουαρίου

5 έως 7 ετών:  3:00-4:00 μ.μ. 

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας υποδέχεται τη νέα χρονιά μαζί με την ιστορία του Καρυοθραύστη. Το παραμύθι του Έρνστ Χόφμαν με τη μουσική του Τσαϊκόφσκι, θα μας ταξιδέψει στον κόσμο της μικρής Κλάρας μέσα από μια δημιουργική αφήγηση, γεμάτη θεατρικές & μουσικές τεχνικές, εικαστικά παιχνίδια και κίνηση. Μια φορά και έναν καιρό σε μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή ένας καρυοθραύστης γίνεται η αφορμή για να ζωντανέψουν κόσμοι φανταστικοί.

 

Μια διαδραστική αφήγηση για οικογένειες με παιδιά 5 έως 7 ετών που όλοι μαζί μικροί μεγάλοι θα ταξιδέψουν και θα δημιουργήσουν τους δικούς τους φανταστικούς κόσμους.

 

Κόστος συμμετοχής: 7 ευρώ το παιδί και είσοδο μουσείου ο/η συνοδός

 

Εκπαιδευτικά προγράμματα για όλη την οικογένεια τα Σαββατοκύριακα στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

 

Σχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις στο Μουσείο Μαρία Κάλλας 2024

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας υποδέχεται τα σχολεία της χώρας και παρουσιάζει τα ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις για σχολικές ομάδες (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), για το 2024. 

 

Οι μικροί επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν μέσα από εικαστικά, μουσικοκινητικά, θεατρικά και πολλά άλλα παιχνίδια μυστηρίου και τέχνης τον κόσμο της όπερας και της μεγάλης ντίβας. Να εξερευνήσουν ένα μουσείο προσωπικότητας και παραστατικών τεχνών και να βουτήξουν στον κόσμο της τέχνης. 

 

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα ξεκινούν από 18 Ιανουαρίου 2024 και θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. 

 

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση, Τρίτη – Παρασκευή 10:00-15:00 

Τηλ. 210 44 04 204 ; E-mail: [email protected] 

Οδηγός Παιδιού