Το νέο απολαυστικό εργαστήριο Xορογραφείς; προσκαλεί παιδιά ηλικίας 10 έως 12 ετών σε μια μοναδική μουσικοκινητική εμπειρία γεμάτη συναισθήματα καμωμένα από χορευτικές φιγούρες την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το εργαστήριο υπογράφουν οι χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ Γιάννης Μητράκης και Μαρίτα Νικολίτσα, και θα διεξαχθεί στις 10.00 και στις 12.00. Υποβολή συμμετοχής έως την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 αποκλειστικά μέσω της φόρμας που θα βρείτε εδώ.

 

Τα βήματα και οι κινήσεις του κλασικού μπαλέτου και της κλασικής τεχνικής περιγράφονται με μια ορολογία που είναι γνωστή στους επαγγελματίες, π.χ. γκραν ζετέ, πιρουέτ, ανσαμπλέ κλπ. Τι θα συμβεί όταν αυτοί οι όροι μπερδευτούν με τα emojis που απεικονίζουν διάφορες ψυχικές καταστάσεις (χαρά, λύπη, θυμό κλπ.);

 

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, τα παιδιά θα παρακινηθούν να απελευθερώσουν τη φαντασία τους παντρεύοντας τη γλώσσα του μπαλέτου με το λεξικό των emojis προκειμένου να αυτοσχεδιάσουν και να χορογραφήσουν τα ανθρώπινα συναισθήματα. Συγκεκριμένα, οι δύο χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ, σε συνεργασία με τους συμμετέχοντες/ουσες, θα λάβουν όλες εκείνες τις οδηγίες που γνωρίζουν ως επαγγελματίες του κλασικού χορού και θα πρέπει να τις εκτελέσουν σε συνδυασμό με το συναίσθημα που κάθε παιδί θα επιλέγει για να χορογραφήσει.

 

Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ

Χορογραφείς;

 

Εργαστήριο χορευτικού παιχνιδιού για παιδιά ηλικίας 10 έως 12 ετών

Σε συνεργασία με το Μπαλέτο της ΕΛΣ

Υλοποίηση: Γιάννης Μητράκης, Μαρίτα Νικολίτσα (χορευτές Μπαλέτου της ΕΛΣ)

 

Ημερομηνία: 10 Μαρτίου 2024

Ώρες: 10.00-11.30 & 12.00-13.30

Εθνική Λυρική Σκηνή – ΚΠΙΣΝ

 

Έναρξη υποβολής συμμετοχών: Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Υποβολή συμμετοχής έως την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 αποκλειστικά μέσω της φόρμας που θα βρείτε εδώ.

* Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ για την επιλογή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.