Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης στη Πλάκα διοργανώνει κάθε Κυριακή (11:30 - 13:30) δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά 6-11 ετών με τη συμμετοχή χαρισματικών δημιουργών και εκπροσώπους των γραμμάτων και των τεχνών.

 

Εικαστικοί και εικονογράφοι, συγγραφείς και δημοσιογράφοι, χορογράφοι και μουσικοί, σκηνοθέτες και ηθοποιοί, σχεδιαστές κοσμημάτων και αρχιτέκτονες, ανήσυχοι κηπουροί και ευρηματικοί σεφ, συναρπαστικοί επιστήμονες και ονειροπόλοι εφευρέτες μοιράζονται τις σκέψεις τους, τα όνειρά τους, τις εμπειρίες τους.

 

Πρόγραμμα Ιανουαρίου

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019
Μια Κυριακή με τον συγγραφέα παιδικών βιβλίων Βαγγέλη Ηλιόπουλο.

 

Το βιβλίο που θα μας ταξιδέψει στον κόσμο της φαντασίας έχει τίτλο: «Το κουμπί της αγάπης κι ο πρίγκιπας που δεν είναι πια μικρός». Μπορεί ένα κουμπί, χαρισμένο µε αγάπη, να αλλάξει την ιστορία µιας πολιτείας, της οποίας ο βασιλιάς µμιλούσε µε άσχηµο και υποτιμητικό τρόπο και δίχαζε τον λαό; Ναι, όταν ο πρίγκιπας, που δεν είναι πια µικρός, αποφασίσει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, αναδεικνύοντας την αξία της αγάπης, που δεν τη φτάνουν όλα τα χρυσά και ασημένια κοσμήματα του κόσμου.

 

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019
Μια Κυριακή με τον ζωγράφο Αλέκο Κυραρίνη.
Σε αυτό το εικαστικό ταξίδι θα γνωρίσουμε τον καλλιτέχνη και το έργο του, θα μιλήσουμε για τεχνικές και χρώματα, και στο τέλος θα βιώσουμε την συναρπαστική εμπειρία της δημιουργίας.

 

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019
Μια Κυριακή με την εικαστικό Πένυ Χονδρογιάννη
"Βάζο με λουλούδια σε Plexiglas με ακρυλικά"
Η εικαστικός Πένυ Χονδρογιάννη μοιράζεται μαζί μας πολύτιμα μυστικά για την δημιουργία. Μεταφερόμαστε για λίγο στο εργαστήριό της και μαθαίνουμε τί είναι αυτό που την εμπνέει και πώς αυτή η έμπνευση γίνεται όμορφα έργα τέχνης. Η δική μας δημιουργία θα είναι ένα βάζο με λουλούδια σε Plexiglas με ακρυλικά.

 

Info
Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης
Κόδρου 9, Πλάκα
Κόστος συμμετοχής: 12 ευρώ. Έκπτωση 10% σε αδέλφια.
Όλα τα υλικά παρέχονται από το Μουσείο.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ.