Είσαι 4 έως 12 ετών; Πιάσε μολύβια και χαρτί και γίνε ένας από τους καλλιτέχνες της επόμενης έκθεσης του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

 

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης καλεί τους μικρούς του φίλους ηλικίας 4-12 ετών -παιδιά προσχολικής ηλικίας και όλων των τάξεων του δημοτικού- να πάρουν μέρος στο φετινό διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο «Φαντάσου τι κρύβει το λυχνάρι!».

 

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για 6η συνεχή χρονιά, ενώ ο περσινός διαγωνισμός συγκέντρωσε 15.000 συμμετοχές.

 

Πρωταγωνιστής φέτος είναι ένα πήλινο λυχνάρι, αντικείμενο φωτισμού του 1ου αιώνα μ.Χ. που εκτίθεται στον 2ο όροφο του Μουσείου στο πλαίσιο της έκθεσης «Αρχαία Ελληνική Τέχνη-Μια ιστορία με εικόνες».

 

Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού θα είναι: η Μαρίνα Βρανόπουλου (Ιδρύτρια της πλατφόρμας Δύο Χωριά και Γενική Συντονίστρια του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ στα Σφαγεία της Ύδρας), η Χαρά Μαραντίδου (αρχιτέκτων - εικαστικός), ο Χάρης Παριανός (CEO McCann Worldgroup Greece), ο Δημήτρης Φακίνος (Διευθυντής των Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής και Εικονογράφησης) και ο Αντωνάκης Χριστοδούλου (καλλιτέχνης).

 

Με οδηγό το λυχνάρι τα παιδιά θα ταξιδέψουν σε χώρες μαγικές και σε μέρη καλά κρυμμένα μέσα στη φαντασία τους. Διαλέγοντάς τα χρώματα και τα υλικά που τους αρέσουν θα ζωγραφίσουν το λυχνάρι όπως το φαντάζονται, χωρίς κανέναν περιορισμό. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2019.

 

Πώς να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό:

1. Μπες στο cycladic.gr ΝΕΑ
2. Εκτύπωσε το σχέδιο σε Α4
3. Ζωγράφισε ό,τι φαντάζεσαι πως βγαίνει από το λυχνάρι
4. Στείλε το έργο σου και τη φόρμα συμμετοχής ταχυδρομικά

 

Τα έργα πρέπει να σταλούν ή να παραδοθούν έως τη Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 στη διεύθυνση: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, 10674 Αθήνα, Υ/Ο: Κατερίνα Αμπατζή/Τμήμα Εκπαιδευτικών

 

Info: T: 210 7228321-3 | www.cycladic.gr