Po’Boys BBQ

Αυθεντικό αμερικάνικο bbq, φτιαγμένο με γνώση και πάθος.

LIFOTEAM 21.10.2020 | 11:00

Για να μπεις στο κλίμα του Po'Boys, πρέπει να νιώσεις το πάθος με το οποίο μιλάει ο σεφ Βασίλης Σπόρος για το δημιούργημά του. Το Po'Boys ήρθε για να μυήσει την Αθήνα στο αυθεντικό αμερικανικό bbq και τα κατάφερε! Εδώ και δυόμισι χρόνια ο χώρος που εμπνεύστηκε ο Βασίλης προσφέρει αυτό που δεν θα βρεις αλλού, παρά μόνο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ζουμερά, σιγοκαπνιστά κρέατα, όπως brisket, pulled pork, spare ribs, pork belly, που παρασκευάζονται σε ένα εντελώς custom made smoker (σχέδιο του Βασίλη) και προσφέρονται μέσα σε μπέργκερ, bao bans και αφράτα ψωμάκια Po'Boys (που θυμίζουν σάντουιτς, μόνο που είναι πολύ καλύτερα...).

 

Δίπλα τους θα βρεις διαλεγμένες κοπές βοδινών steaks (hanger, inside skirt, chuck eye roll, T-bone) που ψήνονται στον χειροποίητο ξυλόφουρνο, αλλά και μια λίστα με 40 ετικέτες από ελληνικές μικροζυθοποιίες, όπου πρόσφατα προστέθηκε η βαρελίσια Po'Boys Lager. Ανάμεσα σ' εκείνα που θα δοκιμάσεις στο ανανεωμένο μενού είναι το «Ηoly Cow», που δικαιολογεί το όνομά του, αφού είναι το πρώτο 100% καπνιστό μοσχαρίσιο μπέργκερ από μοσχάρι Σερρών! Το ΒΜF συνδυάζει δυο λεπτά μπιφτεκάκια με τη γεύση των briskets, pulled pork και του τηγανητού pork belly. (Όταν το δοκιμάσεις, θα καταλάβεις τι σημαίνουν τα αρχικά...)

 

Στα must try και τα baby back ribs, μια ολόκληρη πλευρά από χοιρινά παϊδάκια, που σιγοκαπνίζεται για 8 ώρες, αλλά και το Bloody Po' Mary, ένα ορεκτικό που πίνεται και τρώγεται ταυτόχρονα. Το Po' Boys έχει λάβει την 11η θέση στη λίστα με τα καλύτερα BBQ joints της Ευρώπης. Η αλήθεια είναι όμως πως έχει κερδίσει την πρώτη θέση στα comfort food spots της Αθήνας, αφού άλλαξε τα δεδομένα στη γεύση των food lovers.

 

Po’Boys BBQ
Brisket Ramen

 

Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή, 210 3234672, Facebook, Instagram