Το Athénée φιλοξενεί στο πλαίσιο των «Gastronomy Tuesdays», την Τρίτη 10 Μαρτίου, τον executive chef Νίκο Κωνσταντίνου και τον consultant pastry chef Δημήτρη Χρονόπουλο του Kensho Boutique Hotel & Villas της Μυκόνου. Οι προσκεκλημένοι σεφ δημιουργούν ειδικά για την βραδιά ένα πρωτότυπο μενού degustation.


Ο Νίκος Κωνσταντίνου σπούδασε μαγειρικές τέχνες στις Η.Π.Α. Λίγο αργότερα, ο σεφ παρακολούθησε προγράμματα μαγειρικής στην μεσογειακή κουζίνα στην Ευρώπη. Η επιθυμία του να εξερευνήσει διαφορετικές γεύσεις και συστατικά του κόσμου για να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο στυλ μαγειρικής τον έκανε να ταξιδεύει πολύ.


Κατά τη διάρκεια της καριέρας του εργάστηκε σε γνωστά εστιατόρια του κόσμου, όπως το Coya Miami, Above Eleven Bangkok, στην Ταϊλάνδη, κ.α. Σήμερα, είναι ο εκτελεστικός σεφ της Creative Culinary Services Group, εταιρεία παροχής συμβουλών με προηγμένα προγράμματα μαγειρικής και τα τελευταία δύο χρόνια είναι ο Εκτελεστικός Σεφ της Kensho Boutique Hotel & Villas στον Ορνό της Μυκόνου.


Ο Δημήτρης Χρονόπουλος έχει εργαστεί ως pastry chef και pastry chef consultant σε πολλά αξιόλογα εστιατόρια και ξενοδοχεία στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό, μεταξύ αυτών σε βραβευμένα εστιατόρια με αστέρι Michelin.
Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί επαγγελματικά σεμινάρια και workshop ζαχαροπλαστικής σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει λάβει μέρος σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές ως καλεσμένος καθώς επίσης και ως κριτής στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Bake Off Greece.

 

 

 

Menu Degustation

Amuse Bouche
Αφρός πατάτας/Αυγό / Στάκα /Τρούφα

 

***


Ταρτάρ Κόκκινης Γαρίδας / Tobiko/Μήλο/Μάνγκο/ Finger lime
«Aπλά» Oenops (Π.Ο. ,Μαλαγουζιά-Ασύρτικο-Ροδίτης)

 

***


Χτένι / Κοραλλιογενή Καρμπονάρα/Άγρια Χόρτα/Μαύρο Σκόρδο / Γαλάκτωμα Αχινού
Oenops Βιδιανό (Π.Ο. Βιδιανό)

 

***

 

Μπακαλιάρος/ Κυκλαδίτικη Ρεβιθάδα/ Μορχέλα
«Απλά» Oenops Ροζέ (Π.Ο. Ξινόμαυρο-Λημνιώνα-Μαυρούδι)

 

***


Αρνάκι /Μελιτζάνα/ Αγκινάρα/ Gastrique ιβίσκου/Ντομάτα κονφί
Οenops XRAW (Π.Ο. Ξινόμαυρο)

 

***


The exotic coconut
by Dimitris Chronopoulos

Parfait καρύδας, αρωματισμένο με lime συνοδευόμενο από cremeux yuzu, framboise και μάνγκο tartare

«Naranja» (Vodka/coffee/orange/salted caramel/co2)

 

***


H μινιατούρα
by Dimitris Chronopoulos

Sable pressé με μπισκότο βουτύρου & διογκωμένο ρύζι με βελούδινη κρέμα Dulcey αρωματισμένη με tonka

 

Athénée, Boυκουρεστίου 9, Αθήνα
Κρατήσεις: 210 3251430
Degustation menu: 65€
Degustation menu με wine pairing: 85€