Μία από τις πιο όμορφες και hype περιοχές της Αθήνας είναι το Κουκάκι. Είναι η περιοχή στις παρυφές της Ακρόπολης, όπου ανθεί ο τουρισμός όλο τον χρόνο, με όλα τα σημεία αναφοράς της πόλης σε walking distance. Σε αυτήν τη γειτονιά που δροσίζουν οι νεραντζιές βρίσκεται ένα πολύ όμορφα αναπαλαιωμένο νεοκλασικό που φιλοξενεί ένα all-day μπαρ, το οποίο συγκαταλέγεται στα πιο must στέκια της περιοχής.

 

Ο λόγος για τη Neratzia café bistro που θα βρείτε να λειτουργεί σε ένα μοναδικό κτίριο του 1930, διαμορφωμένο ειδικά στο πνεύμα της ιστορίας που κουβαλάει, δημιουργώντας μια όμορφη ατμόσφαιρα για όσους το επιλέξουν. Με εκλεπτυσμένη διακόσμηση, έναν όμορφο πέτρινο τοίχο και με αυτά τα ψηλά ταβάνια με τις ροζέτες που σε ταξιδεύουν στην παλιά Αθήνα, εκεί θα βρεις μια old school μπάρα από μάρμαρο και ξύλο για να κάνεις ένα αναζωογονητικό διάλειμμα από την καθημερινότητα.

 

Με εκλεπτυσμένη διακόσμηση, έναν όμορφο πέτρινο τοίχο και με αυτά τα ψηλά ταβάνια με τις ροζέτες που σε ταξιδεύουν στην παλιά Αθήνα, εκεί θα βρεις μια old school μπάρα από μάρμαρο και ξύλο για να κάνεις ένα αναζωογονητικό διάλειμμα από την καθημερινότητα.

 

Μπορείς, επίσης, να απολαύσεις, πέρα από έναν αρωματικό καφέ, κάποιο από τα πολλά ενδιαφέροντα συνοδευτικά πιάτα brunch διά χειρός του σεφ Νίκου Νίκου. Ελληνικές τηγανίτες με μέλι, φέτα και κανέλα, νοστιμότατος τραχανάς, pancakes, μπρουσκέτες, μπέργκερ, αυγά σε διάφορους τύπους αλλά και λαχταριστά σάντουιτς (δοκίμασε το Open Sandwich και δεν θα χάσεις) είναι κάποιες μόνο από τις προτάσεις που βγαίνουν σε γενναία μεγέθη και πολύ προσιτές τιμές. Εκτός από καφέ, ιδανικά μπορεί να τις συνοδεύσεις με ένα ελληνικό κρασί από την επιλεγμένη λίστα τους ή ένα signature cocktail, όπως το φρουτένιο Namine ή το πικάντικο Ventus.

 

Neratzia: Ένα ξεχωριστό στέκι στο όμορφο Κουκάκι

 

Neratzia: Ένα ξεχωριστό στέκι στο όμορφο Κουκάκι

 

Ζαν Μωρεάς 6 & Βεΐκου, 210 9243025

neratzia.gr, Facebook

Οδηγός Γεύσης