Πώς να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας ροφήματα καφέ στο σπίτι, με μία μόνο κίνηση

Φτιάξτε από latte macchiato μέχρι Americano, από την άνεση του σπιτιού σας, με τη νέα αυτόματη μηχανή espresso της Philips.

LIFOTEAM 18.12.2019 | 15:08

ADVERTORIAL

Όλοι θέλουμε να απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας ροφήματα στην άνεση του σπιτιού μας – ειδικά τις μέρες του χειμώνα που το μόνο που θέλουμε είναι ζεστασιά και χαλάρωση. Ειδικά αν είστε πραγματικός λάτρης του καφέ, τότε σίγουρα θέλετε το ρόφημά σας να είναι όσο καλύτερο γίνεται και έτοιμο όσο πιο γρήγορα γίνεται, απλά με το πάτημα ενός κουμπιού.

 

Κάθε ρόφημα καφέ έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες όσον αφορά τον τρόπο παρασκευής και τα υλικά που χρησιμοποιούνται, ενώ παίζει σημαντικό ρόλο και η μηχανή καφέ που θα χρησιμοποιήσετε. Φέτος, η Philips έχει λανσάρει μία πλήρως αυτόματη μηχανή espresso στη σειρά Philips 3200, με την οποία μπορείτε να φτιάξετε πέντε απολαυστικά ροφήματα καφέ από φρεσκοαλεσμένους κόκκους.

 

Πώς να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας ροφήματα καφέ στο σπίτι, με μία μόνο κίνηση

 

Οι φρέσκοι κόκκοι έχουν μεγάλη σημασία στην παρασκευή ενός καλού espresso – όσο πιο φρέσκοι είναι οι κόκκοι τόσο πιο φρέσκο θα είναι το αποτέλεσμα. Η μηχανή χρειάζεται να είναι στη σωστή θερμοκρασία (88-92ºC), καθώς αυτό μπορεί να καθορίσει σημαντικά τη γεύση του espresso σας, ενώ το νερό χρειάζεται να είναι απόλυτα ποιοτικό, καθώς ένας espresso αποτελείται κυρίως από νερό. Το φίλτρο νερού AquaClean της Philips 3200, μας ενημερώνει για το πότε χρειάζεται αλλαγή το φίλτρο κι έτσι δε χρειάζεται να κάνουμε αφαλάτωση για έως και 5.000 φλιτζάνια.

 

Πώς να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας ροφήματα καφέ στο σπίτι, με μία μόνο κίνηση

 

Όσο για τον espresso Americano, που είναι στην ουσία ένας κανονικός espresso, απλά αραιωμένος με ζεστό νερό, χρειάζεται και σε αυτή την περίπτωση η ποιότητα του καφέ να είναι η καλύτερη δυνατή. Οι μύλοι της Philips είναι 100% κεραμικοί και εξαιρετικά σκληροί και ακριβείς, ώστε να απολαμβάνουμε φρέσκο αρωματικό καφέ, για τουλάχιστον 20.000 φλιτζάνια. Επίσης, το σύστημα Aroma Extract πετυχαίνει έξυπνα την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στη θερμοκρασία εκχύλισης και την εξαγωγή του αρώματος, διατηρώντας τη θερμοκρασία του νερού μεταξύ 90 και 98°C, ενώ προσαρμόζει τον ρυθμό ροής του νερού. Η παρασκευή του espresso Americano γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως του κανονικού espresso, με μονή ή διπλή δόση καφέ. Αργότερα προστίθεται ζεστό ή καυτό νερό στο ίδιο φλιτζάνι.

 

Πώς να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας ροφήματα καφέ στο σπίτι, με μία μόνο κίνηση

 

Αν θέλετε κάτι πιο «εξειδικευμένο», όπως για παράδειγμα ένα latte macchiato, χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε λίγα περισσότερα εξαρτήματα της μηχανής, όπως το σύστημα LatteGo της Philips 3200. Το LatteGo αναμειγνύει γάλα και αέρα σε υψηλή ταχύτητα στον στρογγυλό θάλαμο για να προσθέσουμε χωρίς πιτσιλιές κρεμώδες αφρόγαλα στο φλιτζάνι στην ιδανική θερμοκρασία. Επίσης, το σύστημα γάλακτος 2 τμημάτων δεν έχει σωλήνες ή κρυμμένα εξαρτήματα και μπορεί να καθαριστεί σε μόλις 15 δευτερόλεπτα στη βρύση ή στο πλυντήριο πιάτων. Αφού, λοιπόν, ετοιμάσουμε το αφρόγαλα, ετοιμάζουμε και έναν μονό espresso. Σε ένα κανονικό φλιτζάνι καφέ, βάζουμε πρώτα το ζεστό γάλα και μετά αν θέλουμε, μία κουταλιά αφρού. Τέλος, προσθέτουμε τον espresso έτσι ώστε ώστε να διαπεράσει τον αφρό και το γάλα.

 

Πώς να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας ροφήματα καφέ στο σπίτι, με μία μόνο κίνηση

 

Καθώς θέλουμε ο καφές μας είναι μοναδικός και φτιαγμένος μόνο για εμάς, χρειαζόμαστε να έχουμε αρκετές επιλογές, εύκολα και γρήγορα. Με την αυτόματη μηχανή espresso της σειράς Philips 3200, μπορούμε να έχουμε εξατομικευμένο καφέ με ένα άγγιγμα. Η έξυπνη οθόνη αφής μας επιτρέπει να επιλέγουμε εύκολα τον αγαπημένο σας καφέ από latte macchiato, cappuccino, coffee, espresso, μέχρι Americano. Με την επιλογή «My Coffee Choice» ρυθμίζουμε εύκολα την ένταση αρώματος που επιθυμούμε, όπως και την ποσότητα του καφέ που θέλουμε να αλέσουμε. Επιπλέον, η αποσπώμενη μονάδα παρασκευής αφαιρείται εύκολα έτσι ώστε να μπορούμε να την καθαρίζουμε εύκολα και να διατηρούμε τη μηχανή μας σαν καινούρια.

 

Έτσι, λοιπόν, τις φετινές γιορτές απολαμβάνουμε φρέσκα ροφήματα καφέ, με έντονες μυρωδιές και απολαυστικές γεύσεις, χωρίς να χρειαστεί να βγούμε από το σπίτι – μόνο πηγαίνοντας στην κουζίνα και πατώντας ένα κουμπί. Μετά, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να χαλαρώσουμε στον καναπέ μας, με ένα καλό βιβλίο ή την αγαπημένη μας ταινία.

Οδηγός Γεύσης