Νέα Διαγώνιος: Ισορροπία ανάμεσα στην παράδοση και το σύγχρονο, που βραβεύεται

Το καλύτερο Luxury Grill Restaurant της Ευρώπης, σύμφωνα με τα φετινά Luxury Restaurant Awards, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη

LIFOTEAM 4.11.2019 | 16:55

Η γεύση έχει μνήμη, αυτό είναι αλήθεια. Οι ξεχωριστές γεύσεις, όμως, εκτός από μνήμη, έχουν και μια δύναμη που σε οδηγεί πίσω, εκεί όπου έζησες αυτήν τη διαφορετική αίσθηση, για να σου προσφέρουν πάλι την ίδια συγκίνηση. Στη Νέα Διαγώνιο η δύναμη των γεύσεων πατάει γερά πάνω στην ισορροπία ανάμεσα στην παράδοση και στη «μετά» εποχή.

 

Αυτή η ισορροπία είναι ένα από τα στοιχεία που της χάρισαν φέτος το βραβείο του καλύτερου Luxury Grill Restaurant της Ευρώπης στα παγκόσμια Luxury Restaurant Awards που έγιναν τον Ιούλιο στην Αγία Πετρούπολη. Όπως έχει ανακοινωθεί, η Νέα Διαγώνιος θα είναι και πάλι υποψήφια το 2020 στην ίδια κατηγορία, ενώ ο Ιωάννης Χαντακής, που υπογράφει το μενού, διεκδικεί τον τίτλο του καλύτερου head chef. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι διακρίσεις, που κατακτώνται χρόνια τώρα, δεν είναι κενές περιεχομένου. Αντίθετα, η ουσία, σε συνδυασμό με την εξέλιξη, είναι τo χαρακτηριστικό των πιάτων που θα σε ενθουσιάσουν με τον τρόπο που μετουσιώνουν την παραδοσιακή γεύση σε σύγχρονη πρόταση.

 

Πρέπει να δοκιμάσεις τα φημισμένα σουτζουκάκια και τον γύρο για να καταλάβεις τη δύναμη αυτής της ισορροπίας, αλλά και τα bao buns με χειροποίητο κρητικό κοτόπουλο, απάκι, κρέμα τόφου και μαρμελάδα cranberry. Στα must try ανήκουν και τα χοιρινά φιλέτα με ψητό τυρί, πέστο πράσινης μουστάρδας και pancake πατάτας. Εκείνο που σερβίρει, όμως, η Νέα Διαγώνιος μαζί με κάθε πιάτο είναι η φιλοξενία και η φροντίδα να περάσεις καλά, γι' αυτό ο κόσμος την επιβραβεύει καθημερινά.

 

Νικολάου Πλαστήρα 89, παραλία Αρετσούς, Νέα Κρήνη, Θεσσαλονίκη, 2310 029085. FΒ: Νέα Διαγώνιος

Οδηγός Γεύσης