Τα επιτυχημένα μαγαζιά και δη τα εστιατόρια, δεν είναι ποτέ αποτέλεσμα τύχης, αλλά οράματος, σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης των ανθρώπων που τα στελεχώνουν. Όταν μάλιστα αυτά μετράνε χρόνια επιτυχίας και αγάπης του κόσμου, μετατρέπεται από εστιατόριο στο best place to be. Και σε αυτή ακριβώς την κατηγορία τοποθετείται το Brunello Athens.

Το Brunello είναι το εστιατόριο που έχει ταυτιστεί με το καλό ποιοτικό φαγητό σε συνδυασμό με το άψογο σέρβις, γι' αυτό εδώ και οκτώ χρόνια έχει χτίσει ένα κοινό που το προτιμά καθημερινά τόσο για τις γεύσεις όσο και για τον εξαιρετικά προσεγμένο του χώρο. Αυτό είναι, άλλωστε, κάτι στο οποίο πάντα στόχευαν οι άνθρωποί του και το πρώτο που έχει να σχολιάσει ο υπεύθυνος Νίκος Συλιβός.

«Αυτός ήταν ο στόχος μας εξαρχής. Όλα τα μέλη της ομάδας του σέρβις το γνωρίζουν και συμμετέχουν ενεργά στο να διαμορφωθεί αυτό το φιλικό και οικείο περιβάλλον προς τον πελάτη. Πραγματικά θεωρώ πολύ σημαντικό να μπορεί ο πελάτης να επισκεφθεί το Brunello ακόμα και μια καθημερινή μεσημέρι μετά την δουλειά ή ένα Σάββατο βράδυ για ένα επίσημο dinner. Έτσι δημιουργούνται οι απαιτήσεις και αυτό βοηθάει και εμάς. Γιατί πρέπει να παραμένουμε σε κορυφαίο επίπεδο και να βελτιωνόμαστε συνεχώς».

Αυτό το τελευταίο κομμάτι της βελτίωσης, εκτός από το σέρβις, είναι που έχει επιμεληθεί σε γαστριμαργικό επίπεδο από την πρώτη ημέρα της λειτουργείας του. Ο executive chef Μιχάλης Νουρλόγλου και ο chef Σωτήρης Καραγιώργος έδωσαν την αυθεντική γεύση σε αυτή την ιταλική φινέτσα, έχοντας ωστόσο την φαντασία και την τεχνογνωσία να δημιουργήσουν νέα εποχικά πιάτα, που ήρθαν να προστεθούν στα signature plates, που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε.

Η διαρκής πίστη στις καλές πρώτες ύλες και η αδιάκοπη αγάπη, είναι για τον σεφ Σωτήρη Καραγιώργο βασικά στοιχεία, άλλωστε, στον νέο κατάλογο του Brunello που έχει ήδη ξεκινήσει από τον Ιούνιο.

«Αυτό που βλέπετε και ονομάζουμε επιτυχία είναι η αγάπη σε ό,τι κάνουμε. Ο Μιχάλης ως executive και εγώ, αντιλαμβανόμαστε ότι για να συνεχίσεις να εμπνέεις εμπιστοσύνη, πρέπει να κρατήσεις το επίπεδο υψηλό. Μαγειρεύουμε όπως θα θέλαμε και εμείς οι ίδιοι να φάμε έξω και το γεγονός ότι υπάρχει κόσμος που, αντί να φάει το μεσημεριανό στο σπίτι του το τρώει εδώ, μας κάνει και εμάς να αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της ευθύνης μας».

Για το νέο κατάλογο, αναφέρει την προσθήκη δροσερών πιάτων που εμπλουτίζουν και αγκαλιάζουν την γευστική εμπειρία εν όψει του καλοκαιριού, ενώ κρατάει τα πιάτα που ο κόσμος θεωρεί εδώ και χρόνια σταθερές αξίες, όπως την άκρως αυθεντική cacio e pepe ή την burrata. Μέσα στις νέες προσθήκες περιλαμβάνονται πιάτα όπως calamarata al burro, με μπακαλιάρο confit, kaffir lime και λουίζα, sashimi λαβράκι με raspberry και πιπεριά Φλωρίνης, αλλά και φιλέτο σφυρίδα με σάλτσα beurre blanc με λεμόνι και μύδια«Είναι μεγάλη η πρόκληση όταν σε έχουν αγαπήσει και σε προτιμούν, να πρέπει να εξελίσσεσαι σταθερά για να ανταποκρίνεσαι στα θέλω του πελάτη. Και για εμάς αυτό είναι το πιο σημαντικό» συμπληρώνει ο σεφ Σωτήρης Καραγιώργος.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί η wine list του μαγαζιού, προσωπικά διαλεγμένη από τον Νίκο Συλιβό, που απαριθμεί 250 ετικέτες εκ των οποίων περίπου οι 200 προέρχονται από τον διεθνή αμπελώνα. Η αγάπη του, άλλωστε, για το κρασί και οι προτάσεις του που συνοδεύουν άρτια το μενού, είναι ένα από τα πιο δυνατά "χαρτιά" του μαγαζιού.

«Θεωρώ πως το καλό φαγητό πρέπει πάντα να συνοδεύεται με το αντίστοιχο κρασί. Το κρασί είναι αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και σε ένα μαγαζί όπως το Brunello το οποίο παραπέμπει στην Τοσκάνη, δεν θα μπορούσαμε να μην έχουμε συντάξει μια λεπτομερέστατη λίστα όσον αφορά τον ιταλικό αμπελώνα» λέει ο Νίκος Συλιβός, που και με αφορμή το νέο κατάλογο θα βρίσκεται εκεί για να προσφέρει τις γνώσεις και τις προτάσεις του.

Τα οκτώ χρόνια του Brunello είναι αυτό που λέμε success story για τα καλά μαγαζιά. Εκεί που ο αέρας ενός καλοστημένου εστιατορίου σε συνδυασμό με την αγάπη για γευστική δημιουργία, πίστη στις καλύτερες πρώτες ύλες, άριστη τεχνική και σέρβις, φέρνουν ένα αποτέλεσμα που αγαπάμε και αποκαλούμε σταθερή αξία. Και είναι επειδή, πριν από όλους εμάς, το αγάπησαν οι δικοί του άνθρωποι. Και συνεχίζουν να το αγαπούν μέχρι σήμερα.

Brunello
Λουκιανού 21Β
T
ηλ. Κρατήσεων: 210 7228889