Dandelion gastro winery café: Έχει να σου πει κάτι για κάθε στιγμή της ημέρας

Το gastro wine bar της Θεσσαλονίκης που προσφέρει καθημερινά τα καλύτερα

LIFOTEAM 4.11.2019 | 16:52

Όταν μιλάς για αγαπημένα spots στη Θεσσαλονίκη, δεν γίνεται να μην αναφέρεις το Dandelion. Ακόμα κι αν το παραβλέψεις, είναι σίγουρο πως θα σ' το θυμίσει κάποιος από τους local θαμώνες ή κάποιος επισκέπτης που, πηγαίνοντας Θεσσαλονίκη, πήρε τις κατάλληλες συστάσεις. Ατμοσφαιρικό και ζωντανό, το gastro wine bar είναι ένας all-day χώρος που έχει να σου προσφέρει την κατάλληλη πρόταση για κάθε στιγμή της ημέρας και το κάνει πολύ καλά! Ο δημιουργός του Αλέξης Σαρηγιάννης, με πολύχρονη εμπειρία στον χώρο, υπογράφει την επιλογή της λίστας κρασιών με 60 ετικέτες αποκλειστικά ελληνικού αμπελώνα, που θα ικανοποιήσουν τους λάτρεις του είδους ή θα δημιουργήσουν νέους οινόφιλους.

 

Το μενού είναι σχεδιασμένο για οποιαδήποτε στιγμή ή περίσταση, ξεκινώντας από το πρωί με εξαιρετικό brunch που συνοδεύει τον καφέ σου και φτάνοντας μέχρι γευστικά πιάτα για το lunch break. Όσο για το βράδυ, στο Dandelion ξετυλίγεται ένα εξαιρετικό μενού που θα σε ενθουσιάσει με τις γεύσεις του. Η σαλάτα με σπανάκι, λόλα, γκοργκοντζόλα και cranberries, τα χειροποίητα νιόκι, το ριζότo με σπανάκι και βολάκι Άνδρου αλλά και η μοσχαρίσια ταλιάτα με πουρέ σελινόριζας είναι από τα must try της κουζίνας που βασίζεται στις μεσογειακές γεύσεις και χρησιμοποιεί ολόφρεσκα υλικά από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

 

Dandelion gastro winery café: Έχει να σου πει κάτι για κάθε στιγμή της ημέρας

 

Η ενημερωμένη κάβα με τα ποτά και μια σειρά από signature cocktails ορίζουν τη βραδινή διασκέδαση σε έναν ευχάριστο και ζεστό χώρο. Το Basil Wine, με λευκό κρασί, σιρόπι βασιλικού και αγγουριού και λάιμ, αλλά και το Lemon Ρie, με βότκα, χυμό λάιμ και κρέμα λεμονιού, είναι από τις μείξεις που πρέπει να δοκιμάσεις, απολαμβάνοντας μια εμπειρία όπου γεύση, ποτό και μουσική συνδυάζονται για να αναδείξουν την ποιότητα που κρύβεται σε κάθε λεπτομέρεια.

 

Dandelion gastro winery café: Έχει να σου πει κάτι για κάθε στιγμή της ημέρας

 

Dandelion Gastro Winery Cafe, Χρ. Σμύρνης 17, Θεσσαλονίκη, 2310 234208, FB: Dandelion Gastro Winery Café, Instagram: dandelionwinebar

Οδηγός Γεύσης