Μεζεδοπωλείο «O Αγκλέουρας»: Εξαιρετική ποιότητα και τιμές για όλους

Νόστιμα πιάτα, όμορφο περιβάλλον και καλές τιμές σε ένα μεζεδοπωλείο που μας αρέσει στα Εξάρχεια

The LiFO team, 23.10.2019 | 16:06

Ένα από τα πράγματα που αγαπάμε στο κέντρο της πόλης είναι η ποικιλία και η ποσότητα των φαγάδικων όλων των τύπων και για όλους τους τύπους (ουρανίσκων). Αν αυτό, μεταξύ άλλων, συνοδεύεται από καλά πιάτα, όμορφο περιβάλλον, καλές τιμές και έναν μύθο, ακόμα καλύτερα. Βολτάροντας σε μια μικρή γειτονιά με μεγάλο όνομα –ναι, ασφαλώς στα Εξάρχεια αναφέρομαι–, έτυχε να κάτσουμε στον Αγκλέουρα. Say what?


Όχι δεν είναι από τον αγλέουρα, aka ελλέβορος, «έφαγα τον αγλέουρα» και τα σχετικά. Πρόκειται για έναν μακρινό απόγονο του γαστρονομικού ambassador της αφρικανικής ηπείρου με παριζιάνικες σπουδές υψηλής γαστρονομίας ονόματι Agle-U-Ra.

 

Ψαρώσατε; Ανθρωποφάγος ο ίδιος, άδραξε την ευκαιρία να συνδυάσει την ευρωπαϊκή με την αφρικανική κανιβαλιστική κουλτούρα, φτιάχνοντας μοναδικά πιάτα όπως το «Missionaire en vessie au curry leger» («Ιεραπόστολος στον ατμό με σος από ελαφρύ κάρι») και άλλα πολλά ευφάνταστα πιάτα. Ιδέες μη σας μπαίνουν μόνο.

 

Μεζεδοπωλείο «O Αγκλέουρας»: Εξαιρετική ποιότητα και τιμές για όλους
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Τα χρόνια πέρασαν και ο μύθος χάθηκε, για να ξαναβρεθεί το 2008 σε κάποιο στενό της ζωντανής μας πόλης. Εκεί τον βρήκαμε κι εμείς, στην Κωλέττη, παράλληλα στη Σόλωνος. Συναντήσαμε φοιτητές αλλά και κάθε λογής νέους (στην ψυχή) ανθρώπους που ψάχνουν στην ποιότητα αλλά και στην εκλεπτυσμένη απλότητα των πιάτων την πραγματική γευστική χαρά. Και η χαρά μάς βρήκε.


Ξεκινήσαμε με κάποιες χορτοφαγικές προτάσεις, όπως οι αρωματισμένοι ντοματοκεφτέδες, το κασεροπιτούδι με μελιτζάνα και σος ντομάτας, το χούμους με ταχίνι, μια κουκουβάγια και ένα μπουγιουρντί να μας βρίσκεται, πατάτες οφτές και ασφαλώς μια σαλάτα «Αγκλέουρας» με ψητό μαστέλο.

 

Μεζεδοπωλείο «O Αγκλέουρας»: Εξαιρετική ποιότητα και τιμές για όλους
Φωτο: Χρήστος Κοτσίνης


Η σαλάτα αυτή με το καβουρδισμένο μπέικον αποτέλεσε τη γέφυρα στο πέρασμα προς μια light κρεατοφαγία: ξεροψημένη πανσέτα, καρδιτσιώτικο λουκάνικο καπνιστό με πορτοκάλι και πράσο, πικάντικο σπετζοφάι, ζυμαρικά της επιλογής μας με φιλετάκια κοτόπουλου, εστραγκόν, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος ήταν αρκετά για να σκάσουμε όλοι. Φάγαμε τελικά τον «αγκλέουρα».

 

Οι λοιπές σπεσιαλιτέ του μενού θα περιμένουν να γεμίσουν το τραπέζι –και το στομάχι μας– την επόμενη φορά. Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε, ωστόσο, τα υγρά καλούδια ενός μαγαζιού που φιγουράρει από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του στο Τrip Αdvisor: βιολογικά κρασιά, μπίρες και ουζάκι, ρακή βιολογικής καλλιέργειας αλλά και ρακόμελο. Και αν ορέγεστε καφεδάκι για κλείσιμο, κι αυτό βιολογικής καλλιέργειας είναι.

 

Μεζεδοπωλείο «O Αγκλέουρας»: Εξαιρετική ποιότητα και τιμές για όλους
Φωτο: Χρήστος Κοτσίνης

 

Μεζεδοπωλείο «Ο Αγκλέουρας», Κωλέττη 9, τηλ: 210 3800048, Δευτ.-Σάβ.: 14:00-1:00, Κυρ.:14:00-00:00, agleouras.gr

Οδηγός Γεύσης