Εκπαιδευτικός Όμιλος Le Monde: εξειδίκευση στον τουρισμό και τη γαστρονομία

Ένας κόσμος εκπαίδευσης που σε προετοιμάζει για τον κόσμο του μέλλοντός σου.

LIFOTEAM 5.6.2019 | 09:18

O κόσμος είναι μεγαλύτερος απ' όσο φαντάζεσαι και ένας εκπαιδευτικό όμιλος με αυτό το όνομα μπορεί να σ' τον δείξει μέσα από τα επαγγέλματα του μέλλοντος. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Le Monde, μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, σου προσφέρει την απόλυτη εξειδίκευση στον τουρισμό και τη γαστρονομία μέσα από μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων που οδηγούν σε σημαντικούς τίτλους σπουδών, ικανούς να σου ανοίξουν τις πόρτες του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου.


Μέσα σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Le Monde θα σε φέρει σε επαφή με την ουσία της μάθησης, καθώς δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα εργαστηριακά μαθήματα, ενώ το διδακτικό προσωπικό αποτελείται από επιλεγμένους επαγγελματίες που συνδυάζουν την ακαδημαϊκή κατάρτιση με τη μακρόχρονη εμπειρία σε διακεκριμένες τουριστικές επιχειρήσεις.

 

Εξάλλου, το Γραφείο Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας συνδέει τους σπουδαστές με επιχειρήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ πολλοί απόφοιτοι επιλέγουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ελβετικές, γαλλικές σχολές και βρετανικά πανεπιστήμια μετά το διετές πρόγραμμα φοίτησης του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Le Monde. Αρκεί να επιλέξεις ανάμεσα στις σύγχρονες ειδικότητες των προγραμμάτων για να βρεθείς στην αγορά του τουριστικού κλάδου, κατέχοντας όχι μόνο τη θεωρία αλλά και την απαιτούμενη πρακτική της ειδικότητάς σου.

 

Αρκετοί από τους πλέον καταξιωμένους Έλληνες σεφ σήμερα είναι απόφοιτοι του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE.


Το πρόγραμμα Hotel Management - Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας προετοιμάζει στελέχη τουριστικών και ξενοδοχειακών μονάδων, τα οποία μπορούν να απασχοληθούν σε όλους τους τομείς, από τη reception, το εστιατόριο, την οργάνωση ημερίδων και εκδηλώσεων, προσωπικών ή εταιρικών, και τη διαχείριση θεμάτων των ορόφων μέχρι το marketing και το τμήμα πωλήσεων.

 

Επιλέγοντας το πρόγραμμα Tourism Management - Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον τομέα του τουρισμού, αποκτάς βαθιά γνώση του διεθνούς τουριστικού τοπίου που συνεχώς εξελίσσεται, ώστε να μπορείς να εργαστείς με επιτυχία σε οποιοδήποτε τουριστικό γραφείο, φυσικό ή ηλεκτρονικό, ή ακόμα και να δημιουργήσεις το δικό σου και κυρίως να μπορείς να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του πελάτη για τη δημιουργία ενός ονειρεμένου ταξιδιού.

 

Εκπαιδευτικός Όμιλος Le Monde: εξειδίκευση στον τουρισμό και τη γαστρονομία
Και επειδή η εκπαίδευση δεν τελειώνει ποτέ, στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Le Monde μπορείς να βρεις μια σειρά από προγράμματα μετεκπαίδευσης για αποφοίτους τουριστικών ειδικοτήτων και νέους επαγγελματίες.


Η τέχνη του σεφ είναι αυτή που κατακτάς στο πρόγραμμα Chef - Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας. Ένα πρόγραμμα που συνδυάζει γνώσεις τεχνικές και οργανωτικές με στόχο τη διοίκηση μιας οργανωμένης κουζίνας, τη δημιουργία των γευστικών συνδυασμών, την οργάνωση των προμηθειών και την επίβλεψη της υγιεινής και της ασφάλειας στον χώρο της κουζίνας.


Στο ίδιο μοτίβο κινείται και το πρόγραμμα Pastry Chef - Τεχνικός Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής που σε προετοιμάζει για οποιαδήποτε επιχείρηση εστίασης, ξενοδοχείο, εργαστήριο ζαχαροπλαστικής ή catering, δημιουργώντας γλυκίσματα με έμφαση στη λεπτομέρεια και πολύ καλή γνώση των τεχνικών ζαχαροπλαστικής.


Και επειδή η εκπαίδευση δεν τελειώνει ποτέ, στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Le Monde μπορείς να βρεις μια σειρά από προγράμματα μετεκπαίδευσης για αποφοίτους τουριστικών ειδικοτήτων και νέους επαγγελματίες όπως Eurochef, Advanced Professional Programme in Culinary Arts (Athens - Paris), Europastry Chef, Food & Beverage Management. Αλλά και προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης στον επισιτιστικό τομέα όπως Bar & Restaurant Management, Sommelier, Barista Advanced Course και Bartender.


Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Le Monde φιλοξενεί τους σπουδαστές του σε έναν χώρο υψηλών προδιαγραφών, προσφέροντας την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, τη στήριξη και το επίπεδο γνώσεων που απαιτεί η σύγχρονη αγορά του τουριστικού τομέα. Το πιο σημαντικό είναι ότι θέτει ως στόχο τη διασύνδεση των σπουδαστών με επιχειρήσεις του κλάδου ώστε να συμβάλει ουσιαστικά όχι μόνο στην εκπαιδευτική τους εμπειρία αλλά και στην επαγγελματική τους εξέλιξη.

 

Εκπαιδευτικός Όμιλος Le Monde: εξειδίκευση στον τουρισμό και τη γαστρονομία
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Le Monde φιλοξενεί τους σπουδαστές του σε έναν χώρο υψηλών προδιαγραφών, προσφέροντας την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, τη στήριξη και το επίπεδο γνώσεων που απαιτεί η σύγχρονη αγορά του τουριστικού τομέα.

 

Θεσσαλονίκης 45, Μοσχάτο, 210 4830500, www.lemonde.edu.gr, www.lemondecentre.gr, www.facebook.com/LE.MONDE.Institute/

Οδηγός Γεύσης