5 γραφικά ταβερνάκια για το απόλυτο reunion με την παρέα σου

Κλείσε τραπέζι για την παρέα σου και έλα #nataksanapioume

LIFOTEAM 27.5.2019 | 13:00

Άλλοι χάνονται όταν τελειώνει το σχολείο, άλλοι όταν αλλάζουν δουλειά, άλλοι όταν χωρίζουν... σε κάθε περίπτωση όλοι έχουμε παρέες και φίλους που, ενώ κάποτε αποτελούσαν σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μας, κατέληξαν ξένοι!

 

Και συνήθως, όταν τελικά βρισκόμαστε ξανά με τους αγαπημένους μας, είναι σαν να μην πέρασε μία μέρα. Ιδίως δε αν τα βρεθούμε και τα ξαναπιούμε! Ε #nataksanapioume λοιπόν, ας μην το καθυστερούμε άλλο. Αν διαβάζοντας μέχρι εδώ έχουν ήδη έρθει στο μυαλό σου συγκεκριμένα άτομα που θα ήθελες να ξαναδείς, ήρθε η ώρα να οργανώσεις μια έξοδο. Εντόπισε την παλιά σου παρέα στα social media, διαλέξτε μια ώρα και τα υπόλοιπα άφησέ τα πάνω μας. 

 

5 γραφικά ταβερνάκια για το απόλυτο reunion με την παρέα σου

 

Έχουμε ήδη κάνει μια λίστα με τα ωραιότερα μαγαζιά για το τέλειο reunion και σου την παρουσιάζουμε. Κλείσε τραπέζι και μην ξεχάσεις να παραγγείλεις άφθονο κρασί Αλλοτινό για να σπάσει ο πάγος και να γίνουν όλα όπως παλιά ή και καλύτερα.

 

5 γραφικά ταβερνάκια για το απόλυτο reunion με την παρέα σου

 

Πιάτσα Καλαμάκι

Λαρίσης 33, Πανόρμου, Αττική, 115 23

ΤΗΛ: 213 0500900

Η Πιάτσα Καλαμάκι Πανόρμου είναι ένας ζεστός και μοντέρνος χώρος, που έχει δημιουργηθεί με αγάπη και μεράκι, ο οποίος αποτελεί τη μετεξέλιξη του παραδοσιακού ψητοπωλείου σε ένα εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών ,που ικανοποιεί όλα τα γούστα. Η κουζίνα παντρεύει την ελληνική παράδοση με κυπριακές, κρητικές και ανατολίτικες επιρροές. Είναι το τέλειο μέρος για reunion ενώ υπάρχει και ειδικό μενού για vegan & vegetarian, με επιλογές από φαλάφελ μέχρι μπιφτέκι λαχανικών. Ξεχωρίζει για τα φρέσκα υλικά, τα καλοψημένα κρεατικά, τις μεγάλες μερίδες αλλά και τις φρέσκιες, κομμένες στο χέρι πατατούλες! Στο μαγαζί, εκτός από τα κλασσικά παραδοσιακά καλαμάκια θα βρείτε και μοσχαρίσια black Angus, αυθεντικό αρμένικο κεμπάπ, αυγά με σουτζούκι, μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος T-bone και δροσερές σαλάτες.

www.piatsakalamakipanormou.gr

 

5 γραφικά ταβερνάκια για το απόλυτο reunion με την παρέα σου

 

Γευστική Γωνιά

Χαριλάου Τρικούπη 56, Πασαλιμάνι - Μαρίνα Ζέας

Πειραιάς, 185 36

ΤΗΛ: 210 4530712

Η «Γευστική Γωνιά» είναι ένα παραδοσιακό ψητοπωλείο στον Πειραιά, που το ερωτεύεσαι με την πρώτη επίσκεψη. Ο ιδιοκτήτης, κ. Σάκης, από μικρό παιδί στις κουζίνες και στα εστιατόρια, ξέρει καλά τι θα πει καλό φαγητό. Επιλέγει προσεκτικά τις πρώτες ύλες, κρατά την ποιότητα αναλλοίωτη, το μεράκι ζωντανό και κατά συνέπεια, τις γεύσεις σταθερά ακαταμάχητες. Δεν υπάρχει περίπτωση να δοκιμάσεις τις ποικιλίες κρεατικών του και να μη θες να ξαναφάς! Είναι σχεδόν βέβαιο, πως αν φας έστω και μία φορά το ζουμερό κασερλί ή το κεμπάπ με φιλαδέλφεια, θα γυρίσεις γρήγορα για επανάληψη. Αν πάλι είσαι τυχερός- γιατί εξαφανίζονται αμέσως- και βρεις αρνάκι ψητό, κοκορέτσι ή κοντοσούβλι, μην κάνεις το λάθος και δεν δοκιμάσεις γιατί ένα είναι σίγουρο, θα το μετανιώσεις.

www.gefstikigonia.gr/

 

5 γραφικά ταβερνάκια για το απόλυτο reunion με την παρέα σου
 

 

Παληά Ταβέρνα Κρητικού

Μνησικλέους 24 & Λυσίου, Πλάκα, Αθήνα 105 56

ΤΗΛ: 210 3222809

Η «Παληά Ταβέρνα Κρητικού», βρίσκεται στην όμορφη Πλάκα, μια από τις γραφικότερες γειτονιές της Αθήνας. Σε μια μοναδική τοποθεσία, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, γευστικούς μεζέδες καθώς και εκλεκτά κρασιά. Με λειτουργία για πάνω από μισό αιώνα, η «Παληά Ταβέρνα Κρητικού», συνεχίζει και σήμερα να υποδέχεται τους φίλους της ελληνικής διασκέδασης και να τους ταξιδεύει σε άλλες εποχές, προσφέροντας όμορφες, νοσταλγικές νύχτες με ζωντανή μουσική. Το καλύτερο; Διαθέτει και ταράτσα, με υπέροχη θέα στην Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό!

Περισσότερες πληροφορίες:

www.paliatavernakritikou.gr/

 

5 γραφικά ταβερνάκια για το απόλυτο reunion με την παρέα σου
 

 

Βράχια της Πειραϊκής

Ακτή Θεμιστοκλέους 300, Πειραιάς

ΤΗΛ: 210 4538461

Τα Βράχια της Πειραϊκής είναι ένα από τα πιο γνωστά (και προσιτά) στέκια για τους φίλους του ψαριού και του ούζου με θέα στη θάλασσα. Ο ιδιοκτήτης του κατάγεται από την Κάλυμνο και φέρνει μαζί του την θαλασσινή του κουλτούρα. Ο χώρος του είναι απλός, ντυμένος στα μπλε της θάλασσας και η κουζίνα του δεν ησυχάζει ποτέ. Δοκιμάστε μύδια σαγανάκι, γαύρο ή αθερίνα στο τηγάνι, μπακαλιάρο σκορδαλιά, σαρδέλα ψητή, σουπιές κρασάτες, την σπεσιαλιτέ της Καλύμνου, το Σπινιάλο (τρόπος διατήρησης της ψίχας από τις φούσκες) και ορεκτικά που συνοδεύουν τους λαχταριστούς ουζομεζέδες ή κρασομεζέδες του μαγαζιού.

 

5 γραφικά ταβερνάκια για το απόλυτο reunion με την παρέα σου

 

Πανόραμα

Ηλίου 4 , Καβούρι

Βουλιαγμένη, 166 71

ΤΗΛ: 210 8951298

Στο Πανόραμα μπορείς να χαθείς στην απεραντοσύνη της θάλασσας και τη μαγεία του ηλιοβασιλέματος αλλά και στις γευστικές ποικιλίες από χειροποίητα ορεκτικά, ζεστά εδέσματα, ολόφρεσκο ψάρι από ελληνικές θάλασσες, σπεσιαλιτέ που πλημμυρίζουν το στόμα και αποτυπώνονται στο μυαλό. Εδώ θα βρείτε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά καθημερινά από την Εύβοια, την Πάρο, την Νάξο, την Αστυπάλαια, την Σίκινο, την Αίγινα, την Χίο, τα Κουφονήσια, την Φολέγανδρο. Απολαύστε τα καλύτερα ψητά χταπόδια, μύδια που ευωδιάζουν όλο φρεσκάδα, λαχταριστές γαριδομακαρονάδες, αστακομακαρονάδες κι ένα σωρό άλλα καλούδια από τον βυθό της θάλασσας, δίπλα στο κύμα, στο Καβούρι Βουλιαγμένης, σε τιμές ελκυστικές και φιλικές.

www.panoramarestaurant.gr

 

 

Το τέλειο reunion απέχει μόλις ένα τηλεφώνημα και ένα ποτήρι Αλλοτινό!

Κλείσε τραπέζι για την παρέα σου και έλα #nataksanapioume

Οδηγός Γεύσης