«Ραχέλ: Ήμουν η τρίτη σύζυγος του Αποστόλου Παύλου»: Το νέο βιβλίο της Μάρας Μεϊμαρίδη

ΡΑΧΕΛ «Ήμουν η τρίτη σύζυγος του Αποστόλου Παύλου» Facebook Twitter
0

Η Μάρα Μεϊμαρίδη επιστρέφει με το 8o βιβλίο της που έχει τίτλο Ραχέλ - «Ήμουν η τρίτη σύζυγος του Αποστόλου Παύλου».

Η Ραχέλ, μια νεαρή Εβραιοπούλα γεννιέται στην Κρήτη το έτος 48, επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Μεγαλώνει και γαλουχείται από τις πνευματικές Μάγρες που την μυούν στις πολεμικές και θεραπευτικές τέχνες. Ερωτεύεται παθιασμένα, πολεμάει, συνωμοτεί, πουλιέται σαν σκλάβα, δραπετεύει, και είναι αυτόπτης μάρτυρας στη συγγραφή των Ευαγγελίων στη Ρώμη του έτους 75. Όλος ο ταραχώδης 1ος αιώνας μ.Χ, ο πιο σημαντικός για την ανθρωπότητα καταγράφεται εδώ, μέσα από τις ζωές αληθινών ιστορικών προσώπων. Ποιος ήταν ο Ιησούς; Ποιος ήταν ο Παύλος; Ποιος πράγματι έγραψε τα Ευαγγέλια; Ποια αλήθεια κρύβεται πίσω από τη πιο διάσημη ιστορία που ειπώθηκε ποτέ;

ΡΑΧΕΛ «Ήμουν η τρίτη σύζυγος του Αποστόλου Παύλου» Facebook Twitter

Μια φανταστική μυθοπλασία με έντονη σύνδεση με τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα που αφορούν τη γέννηση και την εδραίωση της χριστιανικής θρησκείας, με ζωντανούς χαρακτήρες, έντονη δράση και πλοκή γεμάτη ανατροπές και εκπλήξεις, ένα μαγικό ταξίδι σε όλο σχεδόν τον γνωστό κόσμο μιας σημαντικής περιόδου για την εξέλιξη των μεταφυσικών αναζητήσεων του ανθρώπινου είδους. Μια περιήγηση στον ιστορικό χώρο και χρόνο, όπου μαγεία και ρεαλισμός, ιδέες και γεγονότα, πραγματικό και φανταστικό συμπλέκονται αρμονικά συνθέτοντας ένα μαγικά ρεαλιστικό μυθιστόρημα μεγάλης έντασης και αφηγηματικής αξίας.

ΡΑΧΕΛ «Ήμουν η τρίτη σύζυγος του Αποστόλου Παύλου» Facebook Twitter

Η ίδια αναφέρει σχετικά:

«Έχοντας της Κατίνας τα ημερολόγια, αποφάσισα να γράψω για τη ζωή της. Τα βιβλία "Οι Μάγισσες της Σμύρνης" και "Κατίνα 1922-1925" είδαν το φως και είχαν τεράστια επιτυχία. Τούτο εδώ το βιβλίο της ΡΑΧΕΛ, θεωρώ, ήρθε να σας φωτίσει. Για μένα ήταν εντυπωσιακό, πόσο αβίαστα έρεε η διήγηση γράφοντάς το. Μήπως τελικά… "εμφανίστηκε"; Θα το αφήσω σε εσένα αγαπητέ αναγνώστη, να το αποφασίσεις.»

Tο βιβλίο κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις 3 Οκτωβρίου 2022.

Κυκλοφορίες
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγνωστες πτυχές του ‘21

Κυκλοφορίες / «Άγνωστες πτυχές του ‘21»: Νέοι ιστορικοί του ΑΠΘ ερευνούν τον αγώνα των Ελλήνων για ανεξαρτησία

Ο τόμος αποτελεί το τελικό παραδοτέο του ερευνητικού προγράμματος «Νέοι ιστορικοί του ΑΠΘ για το 1821» που εκπονήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΑΠΘ στους εορτασμούς της μεγάλης επετείου.
THE LIFO TEAM
Gunnar Hering: Ο αγώνας των Ελλήνων για την ανεξαρτησία και ο φιλελληνισμός

Πολιτισμός / Gunnar Hering: Ο αγώνας των Ελλήνων για την ανεξαρτησία και ο φιλελληνισμός

Η μελέτη του Gunnar Hering, που αποτέλεσε την κατακλείδα της επιστημονικής συνεισφοράς του μεγάλου Γερμανού ιστορικού και ελληνιστή, αλλά και γνήσιου φιλέλληνα, αποτελεί μια γενική επισκόπηση της φιλελληνικής κίνησης στην Ευρώπη και την Αμερική.
THE LIFO TEAM