ADVERTORIAL

 

Ιστορίες από τον πλανήτη Γη που έχουν για κεντρικούς ήρωες καθημερινούς ανθρώπους που θα μπορούσαν όλοι τους να είναι μέλη μιας τεράστιας παθογενούς οικογένειας. Από τη Νότιο Αφρική ως την Ισλανδία, από τον Ατλαντικό στον Ειρηνικό και από το Λουξεμβούργο ως την Κωνσταντινούπολη οι χαρακτήρες που σηκώνουν το βάρος του Τρία Δεκαοκτώ είναι σημερινοί και μελλοντικοί θανατοποινίτες που ζουν σε σπίτια ή σε ιδρύματα κυνηγώντας τα όνειρά τους, γκρεμίζοντας τις αυταπάτες τους και χτίζοντας οικογένειες που τους εγκλωβίζουν.

 

Άντρες που αγαπάνε άντρες, αλλά παντρεύονται γυναίκες, αδέλφια που ερωτεύονται, φυγάδες και καταζητούμενοι, φαντάσματα και απέθαντοι, που ζουν ανάμεσα μας. Μόνο μια θυσία ή ένα θαύμα μπορεί να ξεκλειδώσει αυτές τις εκούσιες φυλακές που μέσα τους παγιδεύονται οι ίδιοι ή παγιδεύουν άλλους. Για άλλους φυλακτό και για άλλους πεπρωμένο, ο ιερός αριθμός Τρία Δεκαοκτώ ενώνει τις μοίρες τους και τους μεταμορφώνει, μαζί με εμάς, τους αναγνώστες που από ιστορία σε ιστορία ανακαλύπτουμε πόσο οικεία μάς είναι τα πιο ανομολόγητα πάθη.

 

Τρία Δεκαοκτώ: Ένα βιβλίο του Θράσου Καμινάκη
Ο Θράσος Καμινάκης

 

Ο Θράσος Καμινάκης μας παραδίδει ένα βιβλίο-κλειδί για την εσωτερική δυστοπία του σύγχρονου ανθρώπου των αστικών κέντρων με έμφαση στις αυταπάτες που μας μεγαλώνουν, στα όνειρα που δεν πραγματοποιούνται και στις οικογένειες που μας διαψεύδουν μέσα από τον δυσλειτουργικό τους χαρακτήρα. Το έγκλημα, η απιστία, η προδοσία, η εξαπάτηση έχουνε την τιμητική τους και το Τρία Δεκαοκτώ έρχεται σαν ένας μαγικός αριθμός που ξεματιάζει κάθε κακό την τελευταία στιγμή.

 

Διαβάστε το βιβλίο γραμμικά. Οι δύο τελευταίες από τις σαράντα ιστορίες του θα σας αποκαλύψουν μια συνθήκη που θα εξαγνίσει αλλά και θα νοηματοδοτήσει τα πάντα.
Στιγμή ανθολογίας και ύψιστη τιμή στη μνήμη του George Floyd το «Γόνατο», που είναι μια γροθιά στο καλοφτιασιδωμένο πρόσωπο μιας κοινωνίας που πάσχει.

 

Τρία Δεκαοκτώ: Ένα βιβλίο του Θράσου Καμινάκη
Το «Τρία Δεκαοκτώ» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

 

Το «Τρία Δεκαοκτώ» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Οδηγός Βιβλίου