Στηρίζουμε το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας

Από την 1η έως την 31η Δεκεμβρίου, με την αγορά κάθε αντιτύπου του βιβλίου «Το Δώρο 2» του Στέφανου Ξενάκη (εκδόσεις Key Books), προσφέρουμε ένα ευρώ (1€) στους πωλητές του περιοδικού δρόμου «Σχεδία».

LIFOTEAM 4.12.2020 | 13:13

Οι πωλητές του περιοδικού «Σχεδία» ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες (άστεγοι, άνεργοι, άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας) που στηρίζονται στην πώληση του περιοδικού στον δρόμο για να εξασφαλίζουν τα προς το ζην. Τα μέτρα κατά της πανδημίας τούς έχουν πλήξει βαρύτατα, καθώς δεν τους επιτρέπεται να βγουν στον δρόμο και να πραγματοποιήσουν πωλήσεις. Η «Σχεδία» και οι άνθρωποί της χρειάζονται τη βοήθειά μας. Ας τους στηρίξουμε έμπρακτα. 

 

Από την 1η έως την 31η Δεκεμβρίου, λοιπόν, με την αγορά κάθε αντιτύπου του βιβλίου «Το Δώρο 2» του Στέφανου Ξενάκη (εκδόσεις Key Books), προσφέρουμε ένα ευρώ (1€) στους πωλητές του περιοδικού δρόμου «Σχεδία».

 

Η «Σχεδία»

 Η «Σχεδία» είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου και μέλος του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων Δρόμου.


Η «Σχεδία» όπως συμβαίνει με όλα τα περιοδικά δρόμου του κόσμου, δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου, αλλά αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές. Οι πωλητές προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες: άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Από τα 4,00€, που είναι η τιμή διάθεσης του περιοδικού, τα 2,50€ πηγαίνουν στον πωλητή.

 

Στηρίζουμε το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας


Για τους ανθρώπους της, η πώληση της «Σχεδίας» αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία να εξασφαλίσουν, με αξιοπρέπεια, ένα ελάχιστο έστω εισόδημα, αλλά και μέσο απεγκλωβισμού από τον φαύλο κύκλο της κοινωνικής απομόνωσης και του αποκλεισμού. Αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο να ξαναχτίσουν τις ζωές τους.

 

Ακαδημίας 69, 106 78 Αθήνα Τ: 211 4098047 E: [email protected]
www.keybooks.gr

 

Οδηγός Βιβλίου