«Τα σκοτεινά έχουν επιστροφή ακόμη κι αν αυτή μοιάζει να μη φαίνεται».

 

Η παραπάνω πρόταση είναι που χαρακτηρίζει την πρώτη ποιητική συλλογή του Χρήστου Κουφουδάκη «Σκοτεινά μετ’ επιστροφής» που μπήκε στα ράφια των βιβλιοπωλείων από τις εκδόσεις Ιωλκός και είναι υποψήφιο στην κατηγορία «Σύγχρονη Ελληνική Ποίηση» στα φετινά Βραβεία Βιβλίου των Public.

 

Μία πάλη ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, την αγάπη και τον αποχωρισμό, τη ζωή και την έλλειψη της. Ο αγώνας δίνεται κάθε φορά χωρίς πάντα να διακρίνεται ο νικητής μέχρι που να φτάσει το τέλος –το όποιο τέλος– ακόμη και το σκοτεινό, το απρόσιτο όπου ο αναγνώστης θα νιώσει τελικά ακόμη κι εκεί την ομορφιά. Γιατί καθετί ανθρώπινο έχει μέσα του ομορφιά, φως.

 

Για το Χρήστο, η ποίηση είναι μία ζωντανή σχέση που όπως σε κάθε σχέση υπάρχει το αβέβαιο ταγκό της επικοινωνίας, αλλά ταυτόχρονα και το αγκάλιασμα της αγάπης όταν τα δύο μέρη τελικά βρουν τον κοινό τόπο.

 

Ο Χρήστος Κουφουδάκης είναι Ψυχοθεραπευτής και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Ζει και εργάζεται στο κέντρο της Αθήνας διατηρώντας το ιδιωτικό του γραφείο «Πρόσωπα σε Άνθιση».

Οδηγός Βιβλίου