Σχολή μετάφρασης με την Κατερίνα Σχινά ξεκινά στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Με νέους κύκλους σεμιναρίων και ένα ετήσιο πρόγραμμα λογοτεχνικής μετάφρασης από την αγγλική γλώσσα ξεκινά η σεζόν στον Πολυχώρο Μεταίχμιο.

The LiFO team, 24.9.2019 | 15:39

H καινούργια σεζόν ξεκινά με νέους κύκλους σεμιναρίων και με ετήσιο πρόγραμμα λογοτεχνικής μετάφρασης από την αγγλική γλώσσα στον Πολυχώρο Μεταίχμιο.


Από τον Οκτώβριο του 2019 έως τον Μάιο του 2020 οι εκδόσεις Μεταίχμιο, με την πολυετή εμπειρία τους στη διοργάνωση σεμιναρίων εκπαιδευτικού και επαγγελματικού χαρακτήρα, ξεκινούν Σχολή Μετάφρασης, διάρκειας 168 ωρών (28 εβδομάδων), το οποίο θα προσφέρει όλες τις θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις σε όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη λογοτεχνική μετάφραση από την αγγλική γλώσσα.


Επιστημονική υπεύθυνη και διδάσκουσα είναι η συγγραφέας, μεταφράστρια και κριτικός λογοτεχνίας Κατερίνα Σχινά (Κρατικό Βραβείο Δοκιμίου 2014). Επιπλέον διδάσκουν η συγγραφέας και μεταφράστρια Κάλλια Παπαδάκη (Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας) και ο επιμελητής και μεταφραστής Ανδρέας Παππάς.


Τα μαθήματα ξεκινούν την Τρίτη 15 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 4 έως τις 7 μ.μ. Εγγραφές μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2019.

 

Σχολή μετάφρασης με την Κατερίνα Σχινά ξεκινά στον Πολυχώρο Μεταίχμιο
H καινούργια σεζόν ξεκινά με νέους κύκλους σεμιναρίων και με ετήσιο πρόγραμμα λογοτεχνικής μετάφρασης από την αγγλική γλώσσα στον Πολυχώρο Μεταίχμιο.

 

Τα νέα σεμινάρια

Οκτώβριος- Δεκέμβριος 2019

 

Εργαστήριο πεζού λόγου: Δημιουργική γραφή & τεχνικές της αφήγησης με τον συγγραφέα Κώστα Β. Κατσουλάρη

Μέρα και ώρες μαθημάτων: Τετάρτη, 17:00-20:00
Έναρξη μαθημάτων: Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019
Διάρκεια: 30 ώρες / 10 συναντήσεις

 

Σε αυτό το εργαστήριο, μέσα από αναγνώσεις, ασκήσεις, επισημάνσεις, αλλά πρωτίστως μέσα από τη δημιουργική διάδραση μεταξύ των συμμετεχόντων, μαθητών και δασκάλου, διερευνώνται με πρακτικό τρόπο ποικίλα ερωτήματα.

 

Εργαστήρια Επιμέλειας – Διόρθωσης κειμένων με την Καθηγήτρια Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Πατρών Άννα Ιορδανίδου

Μέρα και ώρες μαθημάτων: Παρασκευή, 17:00-21:00
Έναρξη μαθημάτων: Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019
Διάρκεια: 30 διδακτικές ώρες – 6 συναντήσεις


Τα εργαστήρια περιλαμβάνουν: Παρουσίαση διορθωτικών πρακτικών (σε κείμενα έντυπης και ηλεκτρονικής μορφής) και τρόπων αξιοποίησης των πηγών του διαδικτύου, καθώς και συλλογική διόρθωση γλωσσικών ασκήσεων (ορθογραφία, μονοτονικό, συλλαβισμός, στίξη, κλίση ονομάτων και ρημάτων κτλ.) και διόρθωση δοκιμίων από διάφορα είδη κειμένων (λογοτεχνία, σχολικά βοηθήματα, δημοσιογραφικά άρθρα, επιστημονικά δοκίμια κτλ.).


Στους συμμετέχοντες δίνεται η δυνατότητα να παραδώσουν στο τέλος του σεμιναρίου άσκηση διόρθωσης κειμένου, ώστε να αξιολογηθεί η επίδοσή τους από την υπεύθυνη καθηγήτρια.

 

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, στις 6 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί μια open day συνάντηση όπου οι εισηγητές και οι διδάσκοντες των δύο παραπάνω σεμιναρίων θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για το περιεχόμενο του καθενός και θα απαντήσουν σε πιθανές ερωτήσεις. Περισσότερα για τα δύο σεμινάρια και το κόστος των διδάκτρων θα βρείτε στο www.metaixmio.gr.

Οδηγός Βιβλίου