Ως την άκρη της κλωστής

Η καλλιτεχνική κολεκτίβα ΠΛΕΓΜΑ παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία της Θεατρικής Ομάδας "Ιδέα"

LIFOTEAM 7.4.2016 | 11:35

Ως την άκρη της κλωστής

 

Το νήμα, άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο λεπτό, που χωρίζει το όνειρο από την πραγματικότητα ήταν η αφορμή για μία πολύ ιδιαίτερη θεατρική παράσταση που θα παρακολουθήσουμε σύντομα στον Πολυχώρο Αθηναΐς.

 

Η καλλιτεχνική κολεκτίβα Πλέγμα ετοίμασε και θα παρουσιάσει για 4 μόνο παραστάσεις τη μουσικοθεατρική παράσταση «Ως την άκρη της κλωστής» σε σκηνοθεσία της βραβευμένης Θεατρικής Ομάδας «Ιδέα». Σίγουρα πρόκειται για μία από τις πιο ενδιαφέρουσες συνευρέσεις, με δύο ομάδες που συνεχίζουν να αφήνουν το δικό τους στίγμα στα καλλιτεχνικά δρώμενα.

 

Ως την άκρη της κλωστής
Η βραβευμένη στο εξωτερικό θεατρική Ομάδα "Ιδέα" αποτελείται από τον Κώστα Γάκη, την Αθηνά Μπουστάκα και τον Κωνσταντίνο Μπιμπή

 

Ως την άκρη της κλωστής

 

Ας μη ξεχνάμε πως η θεατρική Ομάδα «Ιδέα» βρίσκεται πίσω από το συγκλονιστικό "Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο" που συνεχίζει για τρίτη χρονιά να περιοδεύει σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

Ως την άκρη της κλωστής

 

Όσο για τη νέα μουσικοθεατρική παράσταση «Ως την άκρη της κλωστής» αναμένεται να είναι μία ακόμα ευχάριστη έκπληξη, με δύο νέους ηθοποιούς, τον Γιώργο Κισσανδράκη και τη Νάντια Μαργαρίτη, με τη χρήση τεχνικών σωματικού και αφηγηματικού θεάτρου, μαζί με ένα πλέγμα μουσικών και εικαστικών να μας αφηγούνται την ιστορία ενός  ξεχωριστού ζωγράφου…

 

Ο Παύλος είναι ζωγράφος. Ζει με την φαντασία του σε ένα σουρεαλιστικό σύμπαν, στο σύμπαν των ίδιων των δημιουργημάτων του, και μοιάζει να ισορροπεί ανάμεσα σε δύο πραγματικότητες, την πραγματικότητα των ονείρων του και αυτή που του επιβάλλει η ίδια η ζωή. Προσπαθεί σχεδόν εμμονικά να ακολουθήσει το νήμα της κλωστής που θα τον κρατήσει ζωντανό και που η άλλη άκρη του καταλήγει στον έρωτα.  

 

Ως την άκρη της κλωστής

 

“Αν αναλογιστώ τις ώρες που έχω χαρίσει στην αδράνεια μπορεί και να τρελαθώ. Αν δεν είμαι ήδη τρελός… Θα μπορούσα να έχω ζήσει άλλη μια ζωή. Θα είχα ανακαλύψει όνειρα και θα αφιέρωνα τα χαμένα δευτερόλεπτα στο κυνήγι τους. Όμως σε αυτή την πόλη δε γεννιούνται όνειρα. Μόνο σου επιβάλλονται. Και ύστερα το γκρίζο χρώμα σου τα κλέβει λίγο πριν τα κάνεις δικά σου. Αυτός ο χειμώνας σε διαπερνά όσο καλα κι αν έχεις ντυθεί και παγώνει κάθε κύτταρό σου, διαλύει κάθε ψήγμα θέλησης.”

 

Ως την άκρη της κλωστής

 

Η συνέχεια στον Πολυχώρο Αθηναΐς για 4 παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν 8-9 και 15-16 Απριλίου. 

 

Ως την άκρη της κλωστής

 

 

Λίγα λόγια για την καλλιτεχνική κολεκτίβα ΠΛΕΓΜΑ:

 

Επτά καλλιτέχνες, με ξεχωριστές διαδρομές και διαφορετικά πεδία δράσης, συναντήθηκαν και σχημάτισαν ένα Πλέγμα δημιουργίας.


Ο Παντελής Κυραμαργιός γράφει μια ιστορία σε μορφή διηγήματος. Ύστερα, μέσα από την ιστορία, γεννιούνται δέκα τραγούδια που ερμηνεύει η Εύα Λαύκα.


Τα τραγούδια γίνονται εικαστικά έργα τέχνης από την Αμαλία Θεοδωροπούλου και τον Θανάση Φωτεινιά. Η θεατρική ομάδα "Ιδέα" των Κώστα Γάκη, Αθηνάς Μουστάκα και Κωνσταντίνου Μπιμπή, σκηνοθετεί ένα βίντεο για κάθε τραγούδι και διασκευάζει το διήγημα δημιουργώντας μια αντίστοιχη μουσικοθεατρική παράσταση.

 

Ως την άκρη της κλωστής


Οι καλλιτέχνες της κολεκτίβας χρησιμοποιούν όλα τα εκφραστικά μέσα που διαθέτουν, αλληλεπιδρούν, αλληλοσυμπληρώνονται και φτάνουν μαζί "ως την άκρη της κλωστής". Το πρώτο άλμπουμ τους «Ως την Άκρη της Κλωστής» περιέχει τα λόγια, τα τραγούδια και τα σχέδια.

 

Φέτος, ετοιμάζουν μια σειρά δράσεων σε διάφορους πολιτιστικούς χώρους της Αθήνας που στόχο έχουν να μας ξεδιπλώσουν τις πολύπλευρες όψεις της ιδιαίτερης καλλιτεχνικής συνεύρεσης.

 

 

Ως την άκρη της κλωστής
Τα τραγούδια γίνονται εικαστικά έργα τέχνης από την Αμαλία Θεοδωροπούλου και τον Θανάση Φωτεινιά.

 

Το διήγημα "Ως την άκρη της κλωστής" του Παντελή Κυραμαργιού το οποίο περιέχει και το πρώτο ολοκληρωμένο album της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Πλέγμα κυκλοφορεί από την Panik Platinum Records και τον εκδοτικό οίκο Έναστρον (συμμετέχουν: Γλυκερία, Θοδωρής Κοτονιάς, Σοφία Κουρτίδου).

 

Ως την άκρη της κλωστής

 


Πληροφορίες Παράστασης:


 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Ομάδα "Ιδέα" (Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής) σε συνεργασία με τον Γιώργο Κισσανδράκη και τη Νάντια Μαργαρίτη.
Κείμενο: Παντελής Κυραμαργιός
Σκηνικά - Κοστούμια: Αμαλία Θεοδωροπούλου, Θανάσης Φωτεινιάς
Μουσική: Παντελής Κυραμαργιός
Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Κισσανδράκης, Νάντια Μαργαρίτη
Μουσικοί: Εύα Λαύκα (τραγούδι), Παντελής Κυραμαργιός (Πιάνο), Νικόλας Μαύρος (έγχορδα), Νίκος Σταδιάτης (ακορντεόν), Ιούλιος Κουτσογεωργίου (μπάσο), Αλέξανδρος Κούρος (κρουστά), Γιάννης Ταυλάς (κιθάρα)

 

Πληροφορίες :

"Ως την άκρη της κλωστής"
Παρασκευή 8 - Σάββατο 9 & Παρασκευή 15 - Σάββατο 16 Απριλίου
Πολυχώρος Αθηναΐς
Καστοριάς 34-36, Βοτανικός
Τηλέφωνο ταμείου: 210 3480080
Ώρα έναρξης: 21.00
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ
Προπώληση:Viva.gr, 11876, Public, Seven Spots, Ιανός, Reload, Media Markt