Ο Γερμανός συγγραφέας Μπόντο Κίρχοφ έρχεται στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Θα παρουσιάσει το βραβευμένο του μυθιστόρημα «Όταν δεν το περιμένεις» και θα συνομιλήσει με την ποιήτρια Χριστίνα Οικονομίδου και τον συγγραφέα Μιχάλη Μοδινό

O Μπόντο Κίρχοφ, ο Γερμανός συγγραφέας του μυθιστορήματος «Όταν δεν το περιμένεις», θα βρεθεί στην Αθήνα, στο Ινστιτούτο Γκαίτε, για μία συνάντηση και γνωριμία με τους Έλληνες αναγνώστες.

 

Η εκδήλωση οργανώνεται από τις Εκδόσεις Αιώρα και το Ινστιτούτο Γκαίτε, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Μαΐου στις 20:00 και εντάσσεται στο πλαίσιο της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, μια διεθνή διάκριση που έλαβε ο δήμος της Αθήνας και η πόλη μας από την UNESCO με διάρκεια ενός χρόνου, από τις 23 Απριλίου 2018 έως τις 22 Απριλίου 2019.

 

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν η ποιήτρια Χριστίνα Οικονομίδου, που θα συντονίζει τη συζήτηση, και ο συγγραφέας Μιχάλης Μοδινός. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά και στα γερμανικά, με διερμηνεία.

 

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά έναν δημιουργό που «γράφει με την πυκνότητα του Τόμας Μαν και διερευνά με πάθος την ηθική στα βήματα του Γκράχαμ Γκριν» σύμφωνα με το έγκυρο Publishers Weekly. Ο Μπόντο Κίρχοφ αυτή τη στιγμή βρίσκεται «στο ζενίθ της τέχνης του […] δημιουργεί εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς», όπως έγραψε το Rolling Stone.

 

Στη Γερμανία το βιβλίο του «Όταν δεν το περιμένεις» γνώρισε την αποδοχή του κοινού και των βιβλιοπωλών και διακρίθηκε με το Γερμανικό Βραβείο Λογοτεχνίας 2016. Το μυθιστόρημα κυκλοφόρησε στα ελληνικά το 2017 από τις Εκδόσεις Αιώρα.

 

Οι ήρωες της αφήγησης του Κίρχοφ, δύο μοναχικοί, ώριμοι άνθρωποι, ένας άντρας και μια γυναίκα, σχεδόν άγνωστοι μεταξύ τους, αποφασίζουν αυθόρμητα να ταξιδέψουν οδικά από τον αλπικό Βορρά προς τον Νότο.

 

Στην πορεία τους, που φτάνει τελικά ως τη Σικελία, θα έρθουν αντιμέτωποι και με τους προσωπικούς τους δαίμονες, σε ένα οδοιπορικό στις αναμνήσεις και τις επιλογές που έκαναν στη ζωή τους, στα σκοτάδια της ψυχής τους. Μέσα απ’ αυτά τα σκοτάδια θα ξεπηδήσει απροσδόκητα, «εκεί που δεν το περιμένουν», ένας έρωτας δυνατός και δύσκολος.

 

Παράλληλα συναντούν και παρακολουθούν ένα αντίρροπο ρεύμα ανθρώπινης μετακίνησης, πρόσφυγες που διασχίζουν καθημερινά τη Μεσόγειο προσπαθώντας να φτάσουν στον Βορρά, στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ονείρου. Η αλληλεπίδραση αυτή θα ανακινήσει πτυχές της ζωής όπως η απώλεια, η οικογένεια και η επιθυμία για καινούργια ξεκινήματα.

 

Info:

Goethe-Institut Athen

Ομήρου 14-16, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 3661000

Δευτέρα 14 Μαΐου, 20:00

Είσοδος ελεύθερη

 
 
 
 
Κορίνα Φαρμακόρη
Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στη Σαλαμίνα. Σπούδασε Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και εργάζεται ως εκπαιδευτικός.