Ο δημοφιλής συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Τζον Κόνολι έρχεται στη Στέγη

O «Δουβλινέζος που γράφει σαν Αμερικανός» θα συζητήσει με τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Ηλία Μαγκλίνη για το νουάρ, το μεταφυσικό και τα σκοτεινά βάθη της ανθρώπινης ψυχής

Ο διεθνώς επιτυχημένος Ιρλανδός συγγραφέας Τζον Κόνολι έρχεται στην Αθήνα και τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, την Τετάρτη 4 Ιουλίου στις 19:00, για μια εφ' όλης της ύλης συνομιλία με τον Ηλία Μαγκλίνη, συγγραφέα και αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Η Καθημερινή».

 

Θέμα της συζήτησης θα είναι το πώς γεννήθηκε η σειρά μυθιστορημάτων με ήρωα τον Τσάρλι Πάρκερ, ο τρόπος με τον οποίο ο Τζον Κόνολι συνδυάζει το μεταφυσικό στοιχείο με το νουάρ, αλλά και η ίδια τη διαδικασία της γραφής.

 

Συγγραφέας περισσότερων από 20 βιβλίων, με πολλές λογοτεχνικές διακρίσεις (βραβεία Shamus, Anthony, CWA Dagger, κ.ά.), ο Τζον Κόνολι γεννήθηκε το 1968 στο Δουβλίνο.

 

Εργάστηκε ως μπάρμαν, κυβερνητικός αξιωματούχος και δημοσιογράφος στην εφημερίδα «The Irish Times», προτού εκδώσει το πρώτο του βιβλίο, «Κάθε νεκρό πράγμα», το 1999, ένα αστυνομικό μυθιστόρημα όπου εισάγει για πρώτη φορά τον χαρακτήρα του Τσάρλι Πάρκερ, ενός πρώην αστυνομικού που κυνηγάει τον δολοφόνο της γυναίκας και της κόρης του.

 

Σε χρόνο ρεκόρ το βιβλίο μπήκε σε όλες τις λίστες των μπεστ σέλερ και στη συνέχεια απέσπασε το αμερικανικό βραβείο Σέιμους καλύτερου αστυνομικού μυθιστορήματος, το οποίο για πρώτη φορά απονεμόταν σε μη Αμερικανό συγγραφέα.

 

Ο Κόνολι συνέχισε την εντυπωσιακή πορεία του με τα βιβλία «Το δέντρο του θανάτου», «Φονικό είδος», «Στο λευκό δρόμο», «Οι κακοί», «Ο μαύρος άγγελος», «Το βιβλίο των χαμένων πραγμάτων», «Οι κούφιοι άνθρωποι», «Οι θεριστές» και «Οι εραστές». Όλα έγιναν μπεστ σέλερ, στις λίστες των «Sunday Times», των «Irish Times» και των «New York  Times», εκδόθηκαν σε δεκαεννέα γλώσσες και τον καθιέρωσαν ανεπιφύλακτα ανάμεσα στους καλύτερους νέους συγγραφείς θρίλερ.

 

Τον αποκαλούν συχνά ο «Δουβλινέζος που γράφει σαν Αμερικανός», επειδή τοποθετεί τη δράση των μυθιστορημάτων του στις ΗΠΑ με απίστευτη άνεση και αυθεντικότητα. Ιδιοφυής σκηνοθέτης της φρίκης, αλλά και εξαιρετικός τεχνίτης της γραφής, ξεχωρίζει απ’ όλους τους ομότεχνούς του για το μοναδικό του στυλ, που συνδυάζει το νουάρ με το μεταφυσικό στοιχείο και την αγωνιώδη πλοκή της περιπέτειας με την κατάδυση στα σκοτεινά βάθη της ανθρώπινης ψυχής.

 

Τα βιβλία του συγγραφέα, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Bell, θα διατίθενται προς πώληση στο φουαγιέ του ισογείου της Στέγης. Στο τέλος της εκδήλωσης, ο John Connolly θα υπογράψει βιβλία.

 

Info:

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Κεντρική Σκηνή

Συγγρού 107, Αθήνα.

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018, 19:00

 

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Κύκλου «Λέξεις & Σκέψεις» είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από κάθε εκδήλωση.


Για τις ομιλίες των ξένων προσκεκλημένων υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία.

Η συζήτηση θα έχει παράλληλη διερμηνεία και στην ελληνική νοηματική γλώσσα.


Οι συζητήσεις των κύκλων Λέξεις & Σκέψεις αναμεταδίδονται και με live streaming μέσω του sgt.gr.

Τα βίντεο παραμένουν διαθέσιμα στο sgt.gr και μετά το τέλος της εκδήλωσης.

Οδηγός Βιβλίου
 
 
 
 
Κορίνα Φαρμακόρη
Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στη Σαλαμίνα. Σπούδασε Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και εργάζεται ως εκπαιδευτικός.