Το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα της Ευτυχίας Γιαννάκη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος

Με το βιβλίο «Πόλη στο φως» η Ελληνίδα συγγραφέας ολοκληρώνει την Τριλογία της Αθήνας

LIFOTEAM 24.4.2018 | 13:12

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί την Τετάρτη 25 Απριλίου το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα της Ευτυχίας Γιαννάκη, «Πόλη στο φως», με πρωταγωνιστή τον Αστυνόμο Χάρη Κόκκινο.

 

Στο νέο, πολυαναμενόμενο βιβλίο που, μετά τα μυθιστορήματα «Στο πίσω κάθισμα» και «Αλκυονίδες μέρες», ολοκληρώνει την Τριλογία της Αθήνας, η Ευτυχία Γιαννάκη μάς προσφέρει μια καλογραμμένη ιστορία, που συνδυάζει και πάλι εξαιρετικά την αστυνομική δράση με την οξύτατη κοινωνική ματιά.

 

Η Ευτυχία Γιαννάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε πληροφορική, μουσική τεχνολογία και επικοινωνία και εργάστηκε για αρκετά χρόνια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.  Γράφει αστυνομικά μυθιστορήματα και θεατρικά κείμενα.

 

Έχει εκδώσει, με ψευδώνυμο, ένα ακόμη μυθιστόρημα με τον τίτλο «Χάρντκορ» (Ωκεανίδα, 2000) που το 2004 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο.

 

Η εμφάνισή της κέρδισε τους λάτρεις του αστυνομικού μυθιστορήματος, δίνοντας στην ελληνική αστυνομική λογοτεχνία νέα πνοή, με την ιδιαίτερα διεισδυτική ματιά της που αναζητά την γενεσιουργό αιτία πίσω από ένα έγκλημα.

 

Μέχρι πού μπορείς να φτάσεις όταν δεν έχεις πια τίποτα να χάσεις, όταν διαπιστώνεις ότι η ελπίδα δεν πεθαίνει τελευταία;

 

Μια έγκυος γυναίκα, με καριέρα μοντέλου, δολοφονείται άγρια στη μονοκατοικία της στο Καβούρι. Ο Αστυνόμος Χάρης Κόκκινος και η ομάδα του αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν ένα έγκλημα που τους φέρνει αντιμέτωπους με προσδοκίες που διαψεύστηκαν, κυκλώματα ντόπινγκ στον αθλητισμό κι έναν κύκλο βίας που ξεκινάει από τη Σερβία του 1995 για να καταλήξει στην Αθήνα του 2014.

 

Ταυτόχρονα, ο γιος του σαρανταπεντάρη Αστυνόμου δικάζεται με κατηγορίες που δοκιμάζουν τις αντοχές του Χάρη Κόκκινου, καθώς αναζητά τις δικές του ευθύνες στα λάθη του παρελθόντος.

 

Σε αυτή την υπόθεση όλοι είναι ύποπτοι και οι ανακρίσεις φέρνουν στο φως μια πόλη που μετατρέπεται σε κλειστό δωμάτιο.

 

Info:

Ευτυχία Γιαννάκη, Πόλη στο φως, Εκδόσεις Ίκαρος

 

Οδηγός Βιβλίου