ADVERTORIAL

 

Το πρώτο μυθιστόρημα του Ιωάννη Κ. Βαβίτσα με τίτλο Μπαντ Λακ* και υπότιτλο Το λες κι αναποδιά στήνει ένα κινηματογραφικό σκηνικό με μπόλικες δόσεις μπλακ χιούμορ. Κοφτές προτάσεις, ωμές περιγραφές που εντείνουν την αγωνία και μια γρήγορη, πρωτότυπη ιστορία που κάνει τον αναγνώστη να αναρωτιέται ποιον ρόλο παίζει η τύχη στις ζωές των ανθρώπων.

 

Ένας ανήθικος Ιρλανδός χαρτοπαίκτης θα βρεθεί στην αμερικανική επαρχία στο λυκαυγές του εικοστού αιώνα, όπου δεσπόζουν το οργανωμένο έγκλημα και η πορνεία πολυτελείας. Ένας νέος κάνει κάποια μεροκάματα στον Πειραιά των αρχών της δεκαετίας του ’20, όπου κάτω από τον ίδιο ήλιο πασχίζουν για την επιβίωση από τη μια το επίσημο καθεστώς, συνεπικουρούμενο από το γνωστό παρακράτος, και από την άλλη χασικλήδες, μαχαιροβγάλτες και πόρνες. Δυο γυναίκες, μία ερωτευμένη Ελληνίδα και μία ψυχικά εύθραυστη Αμερικανίδα, θα συνδεθούν με τον ίδιο άνθρωπο σχεδόν την ίδια στιγμή.

 

Ένας φόνος κι ένας αυτόπτης μάρτυρας που θα αλλάξουν τις ζωές τους. Μια ξεχασμένη διαθήκη δείχνει πως η ζωή μπορεί να σου χαμογελάσει κάποτε. Είναι όμως έτσι;
Με 58 μικρά κεφάλαια, το Μπαντ Λακ* ρέει σαν παλιός νουάρ κινηματογράφος. Από τις φτωχογειτονιές του Πειραιά του 1921 και τις κοινωνικοπολιτικές αναταράξεις της εποχής στη Νέα Υόρκη του 1922 και της ποτοαπαγόρευσης, με το χαρμάνι των ανθρώπων απ’ όλες τις χώρες της γης που προσπαθούν να κάνουν την τύχη τους. Το Μπαντ Λακ* είναι ένας θορυβώδης περίπατος σε κακόφημα σοκάκια με τελικό προορισμό τη χειρότερη έκβαση.

 

Facebook: Ioannis K. Vavitsas

Instagram: ikvavitsas

Μπορείτε να αγοράσετε το Μπαντ Λακ* εδώ.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στις 18:30 στο Διπλό Καφέ, Θεμιστοκλέους 70, Εξάρχεια

Οδηγός Βιβλίου