Μια βραδιά για το "Μανιφέστο της Φροντίδας"

Όχι μόνο ως απάντηση στον μηδενισμό και στη βία του πολέμου αλλά και ως ανάγκη επιβίωσης, και μοναδική μας ελπίδα για ένα κοινό προοδευτικό μέλλον.

The LiFO team, 29.4.2022 | 15:07

Με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του βιβλίου "Το Μανιφέστο της φροντίδας" στα ελληνικά τον Μάρτιο του 2022 από τις εκδόσεις "Ροπή", θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου στο "Goethe-Institut Athen" (5 μ.μ) παρουσίαση του βιβλίου και συζήτηση ανάμεσα στους συγγραφείς και τους συντελεστές της έκδοσης.

 

Το "Μανιφέστο της φροντίδας - Η πολιτική της αλληλεξάρτησης" (ξενόγλωσσος τίτλος: "The CareManifesto") τοποθετεί τη φροντίδα στην καρδιά των συζητήσεών μας γύρω από την τωρινή μας κρίση: από τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέχρι τη φροντίδα για το φυσικό περιβάλλον.

 

Στον κόσμο μας υπάρχει έλλειψη φροντίδας, αλλά μπορούμε να οραματιστούμε και έναν διαφορετικό κόσμο. Και ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία όχι μόνο επισκίασε όλες αυτές τις κρίσεις αλλά πήγε και σχεδόν οποιαδήποτε προσπάθεια ανάδειξης και αντιμετώπισής τους τραγικά βήματα πίσω, η ενασχόληση με την φροντίδα παραμένει επιτακτική.

 

Όχι μόνο ως απάντηση στον μηδενισμό και στη βία του πολέμου αλλά και ως ανάγκη επιβίωσης, και μοναδική μας ελπίδα για ένα κοινό προοδευτικό μέλλον.

 

Μια βραδιά για το "Μανιφέστο της Φροντίδας"

 

Το  βιβλίο προτείνει ένα όραμα για έναν κόσμο που πραγματικά νοιάζεται και φροντίζει. Οι συγγραφείς συζητούν τον ρόλο που κατέχει η φροντίδα στην καθημερινότητα καθιστώντας την οργανωτική αρχή σε κάθε διάσταση και κλίμακα της ζωής.

 

Συνομιλούν οι:


- Αθηνά Αθανασίου (Καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Κοσμητόρισσα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, Πάντειο Πανεπιστήμιο),


-Αντρέας Χατζηδάκης (Καθηγητής Καταναλωτικής Συμπεριφοράς και Ηθικής, Royal Holloway University of London),


- Μαριάννα Φωτάκη (Καθηγήτρια Οργανωσιακής Συμπεριφοράς και Επιχειρηματικής Ηθικής, University of Warwick).

 

- Τζέιμι Χακίμ (Επίκουρoς Καθηγήτης Σπουδών Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Kings College London)

- Λυν Σιγκάλ (Επίτιμη Καθηγήτρια Ψυχοκοινωνικών Σπουδών, Birkbeck University of London). 

Συντονίζει η Ειρήνη Αβραμοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, 

Πάντειο Πανεπιστήμιο.

 

Οδηγός Βιβλίου