«Το κορίτσι και η νύχτα» του Guillaume Musso είναι ένα σύγχρονο, αριστοτεχνικό θρίλερ

Το νέο βιβλίου του διάσημου Γάλλου συγγραφέα υπόσχεται να σε κάνει να μην μπορείς να ξεφύγεις απ' την πλοκή του

LIFOTEAM 21.11.2019 | 00:01

Ποιος δεν αγαπά ένα καλό θρίλερ που θα τον κάνει να γυρίζει αγωνιωδώς την κάθε σελίδα μην μπορώντας να ξεφύγει από την πλοκή;

 

Ο Guillaume Musso, ένας από τους πιο πολυδιαβασμένους συγγραφείς των τελευταίων χρόνων στη Γαλλία, κερδίζει για μία ακόμη φορά το αναγνωστικό κοινό με το βιβλίο του «Το Κορίτσι και η Νύχτα» το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα και έχει κατακτήσει κριτικούς και απανταχού βιβλιόφιλους. 

 

«Το κορίτσι και η νύχτα» του Guillaume Musso είναι ένα σύγχρονο, αριστοτεχνικό θρίλερ

 

Η πλοκή διαδραματίζεται στο 1992, όταν η Βίνκα εξαφανίζεται με τον καθηγητή φιλοσοφίας. Δεν θα τους ξαναδεί ποτέ κανείς. Είκοσι πέντε χρόνια μετά, οι τρεις καλύτεροί τους φίλοι θα επισκεφτούν το παλιό τους σχολείο για μια τελευταία φορά σε ένα reunion που προκαλεί ανατριχίλα.

 

Κυανή Ακτή – Χειμώνας 1992: Μια παγωμένη νύχτα, κι ενώ το σχολείο της έχει καλυφθεί από πυκνό χιόνι, η δεκαεννιάχρονη Βίνκα Ρόκγουελ φεύγει με τον καθηγητή φιλοσοφίας με τον οποίο διατηρεί κρυφό δεσμό. Για τη Βίνκα o έρωτας είναι «όλα ή τίποτα». Δεν θα τους ξαναδεί ποτέ κανείς.

 

Κυανή Ακτή – Άνοιξη 2017: Η Φανί, ο Τομά και ο Μαξίμ, οι καλύτεροι φίλοι της Βίνκα, κάποτε αχώριστοι, έχουν χάσει κάθε επαφή εδώ και είκοσι πέντε χρόνια. Όταν λάβουν μια πρόσκληση των αποφοίτων του σχολείου τους, ξέρουν ότι πρέπει να το επισκεφθούν για μια τελευταία φορά. Υπάρχει ένα πτώμα θαμμένο σε αυτό το σχολείο και οι τρεις τους το γνωρίζουν καλύτερα από όλους.


Ο Guillaume Musso γεννήθηκε το 1974 στην Αντίμπ. Στη διάρκεια των σπουδών του άρχισε να γράφει και από τότε δεν σταμάτησε. Τα βιβλία του έχουν τεράστια επιτυχία στη Γαλλία και σε ολόκληρο τον κόσμο – έχουν μεταφραστεί σε 41 γλώσσες και κάποια έχουν διασκευαστεί για τον κινηματογράφο.

 

Οι The Times έχουν χαρακτηρίσει το βιβλίο ένα «εκλεπτυσμένο θρίλερ» ενώ ο Harlan Coben των New York Times είπε: «Το Κορίτσι και η Νύχτα έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία του αριστοτεχνικού θρίλερ: αγωνιώδες σασπένς, περίτεχνη πλοκή με ανατροπές και έναν αφηγητή με μυστηριώδες παρελθόν. Με ξενύχτησε διαβάζοντας τη μια σελίδα μετά την άλλη!».

Οδηγός Βιβλίου