Το ημερολόγιο του «Καθηγητή»: Ένα escape book βασισμένο στην πετυχημένη σειρά La Casa de Papel

Στο συγκεκριμένο escape book, ο αναγνώστης θα διασκεδάσει εξιχνιάζοντας τα μυστήρια που ετοίμασε ο «Καθηγητής».

LIFOTEAM 28.7.2020 | 10:00

ADVERTORIAL

To escape book του La Casa de Papel, είναι γραμμένο από τη συγγραφική ομάδα της πιο επιτυχημένης σειράς του Netflix. Mε διαδραστικό χαρακτήρα, κατορθώνει να μεταφέρει στις σελίδες του τη γοητεία, αλλά και την αγωνία από τη δράση της ξεχωριστής ισπανικής τηλεοπτικής σειράς που έχει κερδίσει χιλιάδες θαυμαστές ανά τον κόσμο.

 

Σε ένα escape book ο πραγματικός πρωταγωνιστής είναι ο ίδιος ο αναγνώστης, αφού καλείται να λύσει όλους τους γρίφους που θα συναντήσει στο βιβλίο για να μάθει σε ποια σελίδα να συνεχίσει την ανάγνωση, καθώς τα κεφάλαια δεν βρίσκονται στη σωστή σειρά. Και αν δεν καταφέρει να απαντήσει στα αινίγματα, υπάρχει η λύση.

 

Στο συγκεκριμένο escape book, ο αναγνώστης θα διασκεδάσει εξιχνιάζοντας τα μυστήρια που ετοίμασε ο «Καθηγητής», ο ιθύνων νους της πιο επιτυχημένης ληστείας όλων των εποχών και ο καλύτερος στην επινόηση παιχνιδιών ευφυΐας.

 

Το ημερολόγιο του «Καθηγητή»: Ένα escape book βασισμένο στην πετυχημένη σειρά La Casa de Papel

 

Η πλοκή εξελίσσεται αρκετό καιρό μετά τη ληστεία των εκατομμυρίων στο Εθνικό Νομισματοκοπείο της Ισπανίας και ενώ ο θόρυβος της πολύκροτης υπόθεσης έχει αρχίσει πια να καταλαγιάζει, ένα παράξενο δέμα παραδίδεται στον Χέρο Λαμάρκα την ημέρα που εκείνος μαζεύει τα τελευταία πράγματα από το συνοικιακό συνεργείο που διατηρούσε μέχρι τότε.

 

Το δέμα περιέχει ένα ανυπόγραφο γράμμα, ένα τετράδιο, ένα κουτί κλειδωμένο με λουκέτο, μια φωτογραφία μιας μάσκας με το πρόσωπο του Νταλί και ένα κατακόκκινο οριγκάμι. Ο Χέρο δεν έχει καμιά αμφιβολία για τον αποστολέα.

 

Είναι ο Σέρχιο Μαρκίνα, ευρέως γνωστός ως «Καθηγητής» και εγκέφαλος της μεγαλύτερης ληστείας στην ιστορία της Ισπανίας, ο Ρομπέν των Δασών που η αστυνομία καταζητεί σε όλο τον κόσμο. Είναι ο παιδικός του φίλος, εκείνος που σκαρφιζόταν παιχνίδια ευφυΐας τις σκοτεινές ημέρες που περνούσαν μαζί στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Σαν Χουάν ντε Ντιός στο Σαν Σεμπαστιάν. Αυτό το πανέξυπνο αγόρι που ο Χέρο του μάθαινε την τέχνη του οριγκάμι για να τον κάνει να χαμογελάσει κάθε φορά που έβλεπε τα μάτια του βουρκωμένα.

 

«Εγώ τον έμαθα την τέχνη του οριγκάμι. Εκείνος με έμαθε να μένω ξύπνιος με παιχνίδια ευφυΐας δικής του επινόησης. Κυρίως, με έμαθε να μη χάνω ποτέ την ελπίδα. "Για όλα υπάρχει μια τελευταία φορά", έλεγε».

 

Αναλαμβάνοντας δράση σε αυτό το καινούργιο παιχνίδι ευφυΐας, ο Χέρο γνωρίζει ότι ο παιδικός του φίλος έχει προβλέψει για εκείνον ένα καλά κρυμμένο μέρος της λείας. Το μόνο που πρέπει να κάνει για να φτάσει εκεί είναι να λύσει τους γρίφους. Και, όταν φτάσει, «ξέρει ότι ο "Καθηγητής" κάτι ετοίμασε πάλι».

Οδηγός Βιβλίου