Ιδέες και γεγονότα που άλλαξαν τον κόσμο: η νέα σειρά των εκδόσεων Διόπτρα

Οι «50 Μεγάλες ιδέες που άλλαξαν τον κόσμο» και τα «50 Μεγάλα γεγονότα που άλλαξαν τον κόσμο» είναι τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς φιλοσοφικού και επιστημονικού περιεχομένου που θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις της γνώσης

LIFOTEAM 20.12.2016 | 16:00

 

 

 

Το «50 Μεγάλες ιδέες που άλλαξαν τον κόσμο» αποτελεί τη σύνθεση των ιδεών και του σύγχρονου πολιτισμού στο βιβλίο του Ben Dupre. Ο συγγραφέας εξετάζει μερικές από τις πιο σημαντικές ιδέες της πολιτικής, της φιλοσοφίας, της θρησκείας, των οικονομικών, της επιστήμης και της τέχνης. Το βιβλίο είναι ο απόλυτος οδηγός για τις πιο σημαντικές ιδέες στην ανθρώπινη ιστορία. Πάντα υπήρχε πληθώρα από ελκυστικές ιδέες, επινοητικά σχέδια και λαμπερές φαντασιώσεις, που όμως έσβηναν στο πέρασμα του χρόνου. Αλλά οι μεγάλες ιδέες είναι πολύ πιο σπάνιες, αντέχουν στον χρόνο και σημαδεύουν την ιστορία.  Κάποιες από αυτές είναι αδιαμφισβήτητες (ο πλατωνισμός, η δημοκρατία), άλλες εκπληκτικές (η Μεγάλη Έκρηξη, το χάος), μερικές μυστηριώδεις (η μοίρα, ο σουρεαλισμός) και κάποιες πέρα για πέρα τερατώδεις (ο φασισμός, ο ρατσισμός). Όλες τους όμως είναι σημαντικές και όλες τους έχουν ασκήσει μεγάλη επιρροή στον ανθρώπινο πολιτισμό.
«Οι 50 Μεγάλες ιδέες που άλλαξαν τον κόσμο» είναι  η τέλεια εισαγωγή για μερικές από τις πιο σπουδαίες ιδέες που υπήρξαν ποτέ, από έναν συγγραφέα με πραγματικό χάρισμα στην εκλαΐκευση πολύπλοκων και δύσκολων εννοιών. Μετάφραση Γεώργιος ΜπαρουξήςΣτο βιβλίο «50 Μεγάλα γεγονότα που άλλαξαν τον κόσμο» ο Ian Crofton περιγράφει τις κρισιμότερες εξελίξεις όλων των εποχών σε όλες τις ηπείρους και να καλύψει ένα ευρύ φάσμα γεγονότων. Το βιβλίο, έγκυρο και συναρπαστικό, περιγράφει τα γεγονότα από τις απαρχές της γεωργικής παραγωγής πριν από 10.000 χρόνια μέχρι τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους.

Ο Ian Crofton, συγγραφέας πολλών βιβλίων εκλαϊκευμένης ιστορίας, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γεγονότων, από την αρχαία Αίγυπτο μέχρι τη σύγχρονη Κίνα και από τους Βίκινγκς και τους Μογγόλους μέχρι τη Γαλλική Επανάσταση και τον Ψυχρό Πόλεμο. Η ατμόσφαιρα κάθε περιόδου που εξετάζεται ζωντανεύει μέσα από επιλεγμένα αποφθέγματα διάφορων προσωπικοτήτων, όπως ο Αριστοτέλης, ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, ο Χριστόφορος Κολόμβος, ο Γαλιλαίος, ο Τόμας Τζέφερσον, ο Λίνκολν και ο Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Επιπλέον, φωτίζονται πολλά συναρπαστικά θέματα, από τον Άνθρωπο της Αναγέννησης μέχρι τον Βουκεφάλα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και από την Ισλαμική Επιστήμη και τους Βερβερίνους κουρσάρους μέχρι τον κώδικα Ενίγκμα και την ατομική βόμβα. Διαφωτιστικό και συναρπαστικό, το «50 Μεγάλα γεγονότα που άλλαξαν τον κόσμο» περιλαμβάνει πράγματι όλη την ιστορία που οφείλετε να ξέρετε. Μετάφραση Γεώργιος Μπαρουξής