Έλα λιγάκι πιο κοντά. Ένα βιβλίο χείμαρρος συναισθημάτων που μοιάζει  με το προσωπικό ημερολόγιο ενός ήρωα που θα μπορούσε να είναι ο καθένας ή η κάθε μία από εμάς. Οι δύο δημιουργοί δούλεψαν σε παράλληλο, πραγματικό χρόνο. Οι εικονογραφήσεις έρχονταν ως επακόλουθο κάθε νέας συνάντησης.


Ο μουσικός παραγωγός/κειμενογράφος Sigmataf και ο art director/εικονογράφος Αντώνης Γλυκός, συνομιλούν σε ένα βιβλίο με λόγο και εικόνα. Μια ιδέα που γεννήθηκε σε συνθήκες απομόνωσης και μεγάλωσε γρήγορα σε διάστημα ενός χρόνου.


Ο λόγος είναι ποιητικός, συχνά ελλειπτικός, με τη μορφή εσωτερικού μονολόγου.

Αλλού με αδιάλειπτο ειρμό και αλλού με εμβόλιμα flashbacks, ευφάνταστες σκιαγραφήσεις των ψυχικών μεταπτώσεων του ήρωα και οξυδερκείς παρατηρήσεις για τη ζωή και τον έρωτα.

 

Έλα λιγάκι πιο κοντά

Η εικονογράφηση ακολουθεί την κινηματογραφική ροή της αφήγησης. Δημιουργεί αυτόνομες ενότητες και παίζει με επαναλαμβανόμενα μοτίβα. Κρατάει αποστάσεις από την κυριολεξία και επεκτείνει τον λόγο με πρόσθετα σεναριακά επίπεδα. Λέει ιστορίες μέσα στις ιστορίες. Οι φόρμες είναι ιδιόρρυθμες και παιχνιδιάρικες αγκαλιάζουν έναν μαγικό ρεαλισμό και βουτάνε στην τρυφερότητα και στο χιούμορ.• Είναι η ιστορία μιας ερωτικής απώλειας. Ίσως και όχι μόνο.• Είναι ένα πέρασμα απ’ το σκοτάδι στο φως, ανοιχτό σε ερμηνείες και αναγνώσεις.• Είναι μια διαδρομή ενδοσκόπησης, αποδοχής, λύτρωσης και αναγέννησης.• Είναι ένα κάλεσμα για επανασύνδεση.

είναι ένα υπέροχο βιβλίο! είναι ένα δώρο για όλους τους αναγνώστες!

 

Έλα λιγάκι πιο κοντά

 

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Τα ιδιαίτερα σχέδια του graphic designer Αντώνη Γλυκού συναντούν τους στίχους του μουσικού παραγωγού Sigmataf σε ένα λεύκωμα που αποτυπώνει με τρόπο μοναδικό τη γλυκόπικρη γεύση της αγάπης.

 

Στίχοι, αποσπάσματα από αναρτήσεις στα social media και πρωτότυπα, νέα κείμενα συναρμολογούν μια ιστορία ερωτικής απώλειας, αλλά και ένα πέρασμα από το σκοτάδι στο φως, ανοιχτό σε ερμηνείες και αναγνώσεις. Στο φόντο, μια σχεδόν κινηματογραφικής ροής εικονογράφηση επεκτείνει τον λόγο με πρόσθετα σεναριακά επίπεδα, αφηγούμενη ιστορίες μέσα στις ιστορίες.

 

Όπως λένε οι δυο δημιουργοί, «δουλέψαμε στην κατεύθυνση ενός εκδοτικού υβριδίου που απευθύνεται δυνητικά σε όλες τις ηλικίες από την εφηβεία και πάνω. Δανειστήκαμε στοιχεία από τον κινηματογράφο, την ποίηση, την ψυχοθεραπεία, το graphic novel και το πολυτελές coffee table καλλιτεχνικό λεύκωμα».

 

Έλα λιγάκι πιο κοντά

 

Το Έλα λιγάκι πιο κοντά είναι ένα βιβλίο για όσους πιστεύουν ότι η αγάπη παραμένει η πιο διακριτική δύναμη στη γη.

 

O ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Sigmataf

O Sigmataf γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι μουσικός παραγωγός, στιχουργός και κειμενογράφος. Έχει ηχογραφήσει τέσσερα albums: τα Ξύπνα, ώρα για ύπνο, Τι κάνει σε είσαι να; εδώ, Athens Romance και Θηλυκός προς το περιβάλλον. Επιλέγει μουσική σε διάφορα bars και όσο θυμάται τον εαυτό του παρατηρούσε και έγραφε. Το Έλα λιγάκι πιο κοντά είναι το πρώτο του βιβλίο. 

 

 

O ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ

GLYKOS

Ο Αντώνης Γλυκός είναι art director. Έχει σχεδιάσει, μεταξύ άλλων, εκατοντάδες εξώφυλλα δίσκων, ενώ έχει ασχοληθεί και με την παραγωγή μουσικής. Ζει στην Αθήνα και όταν δεν εξερευνά το κέντρο της πόλης ζωγραφίζει, ακούει μουσική και παίζει video-games. Σχέδια και ζωγραφικά έργα του έχουν κοσμήσει εξώφυλλα βιβλίων. Το Έλα λιγάκι πιο κοντά είναι η πρώτη του εικονογράφηση. 

 

Οδηγός Βιβλίου