Δύο βιβλία της Victoria Hislop σε μία ενιαία έκδοση

«Το νησί» και «Η Ανατολή» κυκλοφορούν ενιαία, ως μία καλή πρόταση για χριστουγεννιάτικο δώρο

LIFOTEAM 19.12.2016 | 17:11

 

 

Δύο από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία της Victoria Hislop  κυκλοφόρησαν πρόσφατα σε μια ενιαία έκδοση από τις εκδόσεις Διόπτρα. Πρόκειται για το βιβλίο «Το νησί» και το βιβλίο «Η Ανατολή».

 

Το πρώτο βιβλίο «Το νησί» μεταφέρθηκε με τεράστια επιτυχία σε σίριαλ στην ελληνική τηλεοραση. Μιλάει για την άδικη τιμωρία και την εγκάλειψη των λεπρών στο ξεχασμένο από το κόσμο νησί της Σπιναλόγκα μεσα από την ιστορία μιας οικογένειας. Η Αλέξις λαχταρά να μάθει για το παρελθόν της μητέρας της, Σοφίας, που εκείνη τόσα χρόνια έκρυβε. Ξέρει μόνο ότι η μητέρα της μεγάλωσε σ' ένα μικρό χωριό της Κρήτης προτού φύγει οριστικά για το Λονδίνο. Όταν η Αλέξις αποφασίζει να επισκεφθεί την Κρήτη, η Σοφία της δίνει ένα γράμμα για μια παλιά της φίλη και της υπόσχεται πως απ' αυτήν θα μάθει την αλήθεια. Έκπληκτη η Αλέξις, ανακαλύπτει πως η ζωή της οικογένειάς της συνδέεται άμεσα με το μικρό και εγκαταλελειμμένο νησί της Σπιναλόγκα - την πρώην αποικία των λεπρών. Μαθαίνει την ιστορία της γιαγιάς της και της μητέρας της, όπως και τη διάλυση της οικογένειάς της από την τραγωδία, τον πόλεμο και τα πάθη...

Μετάφραση: Μιχάλης Δελέγκος

Η τραγωδία, ο πόλεμος και τα πάθη είναι η ιστορία του δεύτερου βιβλίου «Η Ανατολή» και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το καλοκαίρι του 72 στη Κύπρο, συγκεκριμένα στην Αμμόχωστο.  Μια πόλη λουσμένη στη λάμψη και το φως. Ένα φιλόδοξο ζευγάρι εγκαινιάζει το πιο εντυπωσιακό ξενοδοχείο, όπου Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι συνεργάζονται αρμονικά.Δυο οικογένειες που ζουν στην ίδια γειτονιά, οι Γεωργίου και οι Οζκάν, συγκαταλέγονται ανάμεσα σε πολλούς άλλους που μετακόμισαν στην Αμμόχωστο για να ξεφύγουν από τον επί χρόνια αναβρασμό και τη βία που επικρατούσε σε άλλα μέρη του νησιού. Όμως, κάτω από τη μάσκα της χλιδής και του πλούτου που δείχνει η πόλη, η ένταση γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Το πραξικόπημα που βυθίζει την Κύπρο στο χάος καθώς Τουρκία εισβάλλει στο νησί και η Αμμόχωστος βομβαρδίζεται  αναγκάζουν χιλιάδες ανθρώπουν να φύγουν όπως-όπως. Φεύγουν όλοι,  εκτός από τις δύο οικογένειες.

Μετάφραση: Αναστασία Καλλιοντζή