Δημήτρης Καραγιάννης, Αλλάζει ο άνθρωπος;

Μια ομιλία του ψυχιάτρου – ψυχοθεραπευτή Δημήτρη Καραγιάννη με τίτλο «Αλλάζει ο άνθρωπος; » με αφορμή την έκδοση του ομώνυμου βιβλίου του.

LIFOTEAM 12.12.2019 | 00:00

Τα Public και οι Εκδόσεις Αρμός προσκαλούν το κοινό σε ομιλία του ψυχιάτρου – ψυχοθεραπευτή Δημήτρη Καραγιάννη με τίτλο «Αλλάζει ο άνθρωπος; » με αφορμή την έκδοση του ομώνυμου βιβλίου του, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 21:00 στο βιβλιοπωλείο Public Café Συντάγματος (Καραγιώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος). Θα ακολουθήσει συζήτηση του συγγραφέα με το κοινό.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο «Αλλάζει ο άνθρωπος;» αναφέρεται στο καυτό θέμα αν είμαστε μόνο το πεπρωμένο μας με τα βιολογικά στοιχεία του DNA, αν είμαστε μόνο τα πρώτα παιδικά μας χρόνια με τις αντίστοιχες εγγραφές, αν είμαστε μόνο μια κοινωνική προσαρμογή ή αν έχουμε τη δυνατότητα όχι απλώς να προσαρμοζόμαστε, αλλά και να αλλάζουμε τα στοιχεία της προσωπικότητάς μας. Αν ναι, τι μπορούμε να αλλάξουμε και τι όχι;

 

Ο Δημήτρης Καραγιάννης είναι Παιδοψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής, Διευθυντής του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής. Διδάκτωρ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και Καθηγητής στο Frederick University Κύπρου, έχει διδάξει στη μετεκπαίδευση της Μαρασλείου Ακαδημίας και σε μεταπτυχιακά πανεπιστημιακά προγράμματα. Είναι μέλος διεθνών επιστημονικών εταιριών και οργανισμών που ασχολούνται με την ψυχική υγεία και την ψυχοθεραπεία.

 

Έχει ιδρύσει με τη σύντροφό του Ελένη Καραγιάννη το θεραπευτικό και εκπαιδευτικό ινστιτούτο «Αντίστιξη» στο οποίο εκπαιδεύονται ειδικοί της ψυχικής υγείας στην οικογενειακή και ομαδική ψυχοθεραπεία με βάση την υπαρξιακή συστημική θεώρηση.

 

Ασχολείται με τα προβλήματα του γάμου και μελετά τους όρους λειτουργικότητας στις ανθρώπινες σχέσεις. Η κλινική του εργασία, βασισμένη στην ανάδειξη της μοναδικότητας του ανθρωπίνου προσώπου, αξιοποιεί τις ψυχικές δυνάμεις που διαθέτει κάθε άνθρωπος, ανεξάρτητα από την όποια ψυχοπαθολογία του, και προτείνει τον ευχαριστιακό τρόπο ζωής ως απάντηση στην φθορά της καθημερινότητας. Αυτή η θεώρηση διέπει τα βιβλία του που έχουν εκδοθεί ήδη: Ρωγμές και αγγίγματα, Η αδικία που πληγώνει, Έρωτας ή τίποτα.

ΠΟΤΕ12/12/2019 - 12/12/2019
ΠΟΥPUBLIC (ΣΥΝΤΑΓΜΑ)
Οδηγός Βιβλίου