Διάλεξη του Knud Illeris «o Τρόπος που μαθαίνουμε»

LIFOTEAM 4.11.2016 | 00:00

Η Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων διοργανώνει σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο, διάλεξη του καθηγητή διά βίου μάθησης Knud Illeris, με την ευκαιρία της πρόσφατης έκδοσης του βιβλίου του Ο τρόπος που μαθαίνουμε: Οι πολλαπλές διαστάσεις της μάθησης στην τυπική και άτυπη εκπαίδευση

 

Από τις 5 έως τις 8:30 μ.μ., ο καθηγητής θα παρουσιάσει τις ιδέες και τη μεθοδολογία του και θα μεταδώσει το απόσταγμα της σαραντάχρονης πείρας του ως ερευνητή, θεωρητικού, συγγραφέα στον τομέα της μάθησης και της εκπαίδευσης. Θα προλογίσει και θα συντονίσει ο Αλέξης Κόκκος, Καθηγητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και υπεύθυνος της σειράς «Εκπαίδευση Ενηλίκων» των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, ενώ παρεμβαίνει η Έφη Κωσταρά, μεταφράστρια του βιβλίου.

 

Στο εισαγωγικό σημείωμα του βιβλίου ο Αλέξης Κόκκος αναφέρει: Ο Knud Illeris επισκοπεί όλες τις σπουδαίες θεωρητικές προσεγγίσεις σχετικά με τον τρόπο που μαθαίνουμε, αντλεί από καθεμία τα ζωτικά της στοιχεία και τα κατατάσσει σε τρεις διαστάσεις μάθησης: το περιεχόμενο, η υποκίνηση και το περιβάλλον».

 

Ο Knud Illeris είναι Ομότιμος Καθηγητής Διά Βίου Μάθησης στο Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο της Δανίας.

 

Είναι διεθνώς γνωστός για τις καινοτομίες που έχει εισαγάγει στη θεωρία της μάθησης και την εκπαίδευση ενηλίκων. Το 2005 αναγορεύτηκε Επίτιμος Επισκέπτης Καθηγητής στο Teachers College του Columbia University της Νέας Υόρκης.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο του Knud Illeris


Το βιβλίο ασχολείται με θεμελιώδη ζητήματα των διεργασιών της μάθησης, αξιολογώντας κριτικά διαφορετικούς τύπους μάθησης καθώς και τα εμπόδια σε αυτή. Επίσης, ασχολείται με μια σειρά από άλλα σημαντικά θέματα, όπως είναι η μάθηση και το σώμα, τα συμπεράσματα της σύγχρονης έρευνας για τη μάθηση και τις λειτουργίες του εγκεφάλου, η αυτοαντίληψη, η υποκίνηση, η ανάπτυξη ικανοτήτων, η νοημοσύνη, το στιλ μάθησης, η μάθηση σε σχέση με το φύλο ή την ηλικία, η μάθηση στο σχολείο ή στον χώρο εργασίας, η μάθηση που βασίζεται στο διαδίκτυο και ο ρόλος της εκπαιδευτικής πολιτικής.


 

 

ΠΟΤΕ04/11/2016 - 04/11/2016
ΠΟΥΙΜΕ/ΓΣΕΒΕΕ
Οδηγός Βιβλίου