Αυτό είναι το πρόγραμμα του 46ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι και τις 17 Σεπτεμβρίου

LIFOTEAM 4.9.2017 | 15:25

 

Στο Ζάππειο πραγματοποιείται  το 46ο Φεστιβάλ Βιβλίου με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν μέχρι και τις 17 Σεπτεμβρίου. Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται παρουσιάσεις βιβλίων καθώς και θεατρικές και μουσικές δράσεις. 

 

 

Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου 2017

19:00, Περίπτερο των εκδόσεων Πνοή: Ο Χρήστος Αναστασόπουλος θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του «Στα βελούδινα ίχνη του δολοφόνου».

 

19:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου, Εκδόσεις Ψυχογιός: Ο κόσμος του διαδικτύου είναι ωφέλιμος αλλά και επικίνδυνος. Με αφορμή τα νέα τους βιβλία, οι συγγραφείς Μάνος Σφακιανάκης και Βέρα Αθανασίου θα συζητήσουν με το κοινό για τους κινδύνους και θα εκπαιδεύσουν τους γονείς πρακτικά αλλά και ψυχολογικά στη χρήση του δια- δικτύου, μέσα από το πρίσμα της τεχνογνωσίας αλλά και της συναισθηματικής αυτοεπίγνωσης.

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Βακχικόν: Η Τζούλι Τσενέ θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της «Μετείκασμα».

 

Σάββατο 02 Σεπτεμβρίου 2017

18:00, Περίπτερο των εκδόσεων Πνοή: Ο Κώστας Μπέζας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του «Ψυχή Γραμμένη».

 

18:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου, Εκδόσεις Κάκτος: Παρουσίαση του βιβλίου του Ιωάννη Λαΐνου «Το σφάλμα στην αρχαία ελληνική σκέψη».

 

19:00, Περίπτερο των εκδόσεων Μ. Σιδέρη: Ο Άγγελος  Χαριάτης και ο Γιώργος Ντόβας θα υπογράψουν αντίτυπα των βιβλίων τους.

 

19:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου, «Βασιλιάδες και θεριά» (60’), παράσταση για κοινό όλων των ηλικιών.

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Βακχικόν: Η Ελπίδα Στρατηγάκη θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της «Ένα σκούντηγμα χρειαζόταν».

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Διόπτρα: Η Άννα Γαλανού θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της «Θυσία (Οι Δρόμοι  της Καταιγίδας #1)».

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Πνοή: Η Λίτσα Καραμπίνη  θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της «Κορόιδα σας την έσκασα».

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός, Η Μαρία Τζιρίτα θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

 

20:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου: «Από τη σελίδα στη σκηνή και ο ρόλος ενός κρατικού θεάτρου σε μια εποχή αλλαγών». Αναγνώσεις αποσπασμάτων από έργα που παρουσιάστηκαν τους τελευταίους μήνες στις σκηνές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

 

Κυριακή 03 Σεπτεμβρίου 2017

11:00, Περίπτερο των εκδόσεων Πνοή: Ο Βαγγέλης Μαργιωρής θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του «Τουρίστες στην ομίχλη».

 

11:00, Περίπτερο των εκδόσεων Μ. Σιδέρη: Ο Βασίλης Μανίκας και η Μαριλένα Ραπανάκη θα υπογράψουν αντίτυπα των βιβλίων τους.

 

11:00, Περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός: Η Σοφία Κομηνέα και ο Ανδρέας Γιοβάνος θα υπογράψουν αντίτυπα των βιβλίων τους.

 

12:00, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου : «Ο Ρουμπής, ο Κουμπής, ο Χρυσοκουμπής!»  (60’), παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών και πάνω.

 

18:00, Περίπτερο των εκδόσεων Μ. Σιδέρη: Ο Γιώργος Παπασταματίου θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

 

18:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου, Εκδόσεις Πνοή: Ο Αλέξανδρος Δαμουλιάνος παρουσιάζει το βιβλίο του «Τα επτά βασίλεια της ελευθερίας».

 

19:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου, Εκδόσεις Κάκτος: Παρουσίαση του βιβλίου του Π. Ορθνιθόπουλου «Ποιητική τριλογία».

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Βακχικόν: Ο Άγγελος  Φιλύδης θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του «Ο δαίμονας  της μνήμης».

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Πνοή: Η Μελίνα Τούντα θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της «Η αγάπη δεν πονάει».

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός: Η Νικόλ Άννα Μανιάτη θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

 

20:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου, Εκδόσεις Ωρίων: Ο Γιάννης Νταγιάκος θα διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους με την κωμωδία «Ο θρίαμβος του Καραγκιόζη». Επίσης, θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο «Καραγκιόζης» το οποίο περιέχει 5 εικονογραφημένες παραστάσεις με πατρόν και CD με την αφήγηση των έργων.

 

Δευτέρα 04 Σεπτεμβρίου 2017

18:00, Περίπτερο των εκδόσεων Πνοή: Η Νάντια Παπαθανασοπούλου θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της «Επάγγελμα Γραμματέας».

 

19:00: «Φαντασία με χρώματα». Φαντασμαγορικοί ξυλοπόδαροι και πολύχρωμοι πιερότοι με τρομπέτες και ζωντανή μουσική, από την ομάδα HELIX.

 

19:45: Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.

 

Ώρα 20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Βακχικόν: Η Ντίνα Γεωργαντοπούλου θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της «Απροσποίητα».

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός: Η Πηνελόπη Κουρτζή θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

 

20:00, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου: Επίσημα εγκαίνια του 46ου Φεστιβάλ Βιβλίου. Τα εγκαίνια θα τελέσει η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

Τρίτη 05 Σεπτεμβρίου 2017

18:00, Περίπτερο των εκδόσεων Πνοή: Ο Κωνσταντίνος  Ιωακειμίδης θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του «Η Γριά Βαλίτσα».

 

19:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου, Εκδόσεις Κάκτος: Παρουσίαση της έκδοσης των αρχαίων Παραδοξο- γράφων και Γεωγράφων.

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Βακχικόν: Η Δήμητρα Μαστορίδου θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της «Κόμπος».

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός: Η Κλαίρη Θεοδώρου θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

 

20:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου, Εκδόσεις Πνοή: Η Βασιλική Αποστολοπούλου και ο Βαγγέλης Μαργιωρής  παρουσιάζουν  τα βιβλία τους «Πάροδος Μουσών 9» και «Τουρίστες στην ομίχλη» αντίστοιχα.

 

Τετάρτη 06 Σεπτεμβρίου 2017

18:00, Περίπτερο των εκδόσεων Πνοή: Οι ποιητές υπογράφουν τα βιβλία τους: Ο Ραφαήλ Αρετάκης το «1:22», η Μαρία Ιατρίδη το «Χαράζοντας τα σύννεφα», η Ευτυχία Μισύρη  τα «Ταξίμια», η Μαριάνα Νικολιδάκη το «Καληνύχτα αερικό μου», η Κάκια Ξύδη το «Φυσάει», η Ιωάννα Σκλαβενίτη τα «Φεγγάρια Ηδονής», η Ειρήνη Τριμπέρη «Τα Εξάρχεια που δεν έζησα».

 

18:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου, Εκδόσεις Ωρίων: Η συγγραφέας Μαρία Διαμαντοπούλου θα παρουσιάσει το βιβλίο «Μαθαίνω στο Νηπιαγωγείο» με θεματολογία σε μορφή έμμετρου λόγου.

 

19:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου: «Όλα του γάμου δύσκολα…» (60’),  παράσταση για εφηβικό και ενήλικο κοινό. Αφήγηση λαϊκών παρα- μυθιών από τη Νάγια Οικονομοπούλου με συνοδεία ζωντανής μουσικής από τη Δάφνη Ζουρνατζή.

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Βακχικόν: Η Εύη Μάμαλη θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της «Το ασυναίσθημα».

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός: Η Ισμήνη Μπάρακλη θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

 

20:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου, Εκδόσεις Έναστρον: Παρουσίαση του μυθιστορήματος «Ημέρες στο Οριέντε» και του επιστημονικού πονήματος «Η τελευταία πνοή του πλανήτη γη» από τον πρώην Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Γιάννη Φίλη. Στο πλαίσιο της παρουσίασης, ο συγγραφέας θα δώσει σύντομη διάλεξη με θέμα «Ιστορίες πετρελαίου και ελεύθερης αγοράς», όπου θα γίνει αναφορά στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα και στην καταστροφική πολιτική των πολυεθνικών εταιρειών πετρελαίου παγκόσμια.

 

21:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου, Εκδόσεις Πνοή: Απαγγέλουν ποιήματά τους οι ποιητές της Πνοή

 

Πέμπτη 07 Σεπτεμβρίου 2017

18:00, Περίπτερο των εκδόσεων Πνοή: Η Κατιάνα Στρατηγίου θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της «Το μυστικό της μαύρης τουλίπας».

 

18:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου, Εκδόσεις Κάκτος: Παρουσίαση του βιβλίου του Ι. Καλύβα  «Γιατί οι Έλληνες – Ο μύθος της κλεμμένης γνώσης».

 

19:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου, Εκδόσεις  Ι. Σιδέρης: «Κρίση ανάπτυξη και πολιτική»

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Διόπτρα: Η Ιωάννα Νοταρά θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της «Πριν χαράξει».

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Πνοή: Ο Χρήστος Αναστασόπουλος θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του «Στα βελούδινα ίχνη του δολοφόνου».

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός: Η Μαρία Ρουσάκη θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

 

20:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου, Εκδόσεις Βακχικόν: Παρουσίαση του συλλογικού τόμου «Μια γιορτή για τον Σαίξπηρ». Ομιλητές: Μαρία Αιγινήτου (σκηνοθέτης), Ασημίνα Ξηρογιάννη (συγγραφέας, θεατρολόγος).

 

Παρασκευή 08 Σεπτεμβρίου 2017

18:00, Περίπτερο των εκδόσεων Πνοή: Η Βασιλική Αποστολοπούλου θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της «Πάροδος Μουσών 9».

 

18:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου, Εκδόσεις The Law of Success Publishing: Οι εκδόσεις The Law of Success  Publishing πα ρουσιάζουν για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα το έργο προσωπικής ανάπτυξης: Ο Νόμος της Ευτυχίας σε Δεκαέξι Μαθήματα του Napoleon Hill. Κεντρικό πρόσωπο της παρουσίασης θα είναι o ηθοποιός Στράτος Τζώρτζογλου.

 

19:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου, Εκδόσεις ΑιγόκερωςQ Παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Κυριακού «Επιθυμίες και πολιτική – Η Queer ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου (1924-2016)».

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Βακχικόν, Η Κατερίνα Κονιδάρη θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της «Λουτρό οξυτοκίνης».

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων ΔιόπτραQ Η Ελένη Γαληνού θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της «Όσα δεν έγιναν λέξεις».

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων ΠνοήQ Ο Βαγγέλης Μαργιώρης θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του «Τουρίστες στην ομίχλη».

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Μ. Σιδέρη: Η Φιλίτσα Καραγεωργίου και ο Δημήτρης Σκεύης θα υπογράψουν αντίτυπα των βιβλίων τους.

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός: Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

 

20:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου, Διοργάνωση  Σ.ΕΚ.Β.: «Βιβλίο, Κινηματογράφος και κινηματογραφική εκπαίδευση».  Πώς διδάσκεις κινηματογράφο πέρα από το να παπαγαλίζεις ονόματα και ημερομηνίες και χωρίς να αρκεστείς μόνο στο να προτρέπεις τους μαθητές να βλέπουν ταινίες; Θα προβληθεί η ταινία του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου με τίτλο «Ηθοποιοί, Ημερολόγιο Σπουδής».

 

Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου 2017

18:00, Περίπτερο των εκδόσεων Εν πλω: Ο Γρηγόρης Βασιλειάδης θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του «Πόσο αντέχεις την αλήθεια;».

 

18:00, Περίπτερο των εκδόσεων ΠνοήQ Η Μαρία Πρινάρη-Καρκαβατσάκη θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της «Πουλί θα κάμω τη χαρά».

 

18:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου, Εκδόσεις Πνοή: Παρουσίαση του διαδραστικού παραμυθιού  της Μαρίνας Φραγκεσκίδου «Η Κουτσή Κιθάρα».

 

19:00, Περίπτερο των εκδόσεων Μ. Σιδέρη: Η Μαργαρίτα Αρβανίτη και ο Γιώργος Ντελιδάκης θα υπογράψουν αντίτυπα των βιβλίων τους.

 

19:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου, Εκδόσεις Βακχικόν: Στρογγυλό τραπέζι περί ποίησης.

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Διόπτρα: Η Μαρίνα Γιώτη και ο Κώστας Κρομμύδας υπογράφουν αντίτυπα των βιβλίων τους «Μια καρδιά» και «Φως μέσα στη θύελλα».

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Μ. Σιδέρη: Η Μαρία Πρινάρη-Καρκαβατσάκη θα  υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Πνοή: Η Κατερίνα Ραμανδάνη θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της «Βασιλιάς ή Σκύλος».

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός: Ο Γιάννης Καλπούζος θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

 

20:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου,Διοργάνωση Σ.ΕΚ.Β. – Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν: «Θέατρο Τέχνης –  Έλληνες θεατρικοί συγγραφείς τα τελευταία 30 χρόνια». Μετά το θάνατο του ιδρυτή του, το Θέατρο Τέχνης συνεχίζει να κινείται προς την ίδια κατεύθυνση, εντάσσοντας στο ρεπερτόριο του αδιαλείπτως έργα της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας. Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι συγγραφείς: Θόδωρος Γράμψας, Γιάννης Δούμος, Νάνση Τουμπακάρη, Αλέξης Σταμάτης, Γιάννης Τσίρος, Αυ- γερινός Φραγκούλης, Ανδρέας Φλουράκης, Γιάννης Χρυσούλης κ.α, των οποίων έργα παρουσιάστηκαν στο Θέατρο Τέχνης από το 1987 και μετά.

 

21:30, Περίπτερο των εκδόσεων Πνοή: Ο  Βασίλης Καραναστάσης θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του «Έγκλημα και Ταλαιπωρία».

 

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

10:30, Περίπτερο των εκδόσεων Μ. Σιδέρη: Η Πένυ Ραμαντάνη και η Βικτωρία Δικαιοπούλου θα υπογράψουν αντίτυπα των βιβλίων τους.

 

11:00, Περίπτερο των εκδόσεων Πνοή: Ο Βασίλης Καραναστάσης θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του «Έγκλημα και Ταλαιπωρία».

 

11:00, Περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός: Η Γιώτα Φώτου θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

 

11:00, Χώρος εκδηλώσεων του 46ουQ «Οι μύθοι μας, τ’ αστέρια  μας» (60΄), παράσταση για παιδιά από το Θέατρο Αερόπλοιο.

 

11:30, Περίπτερο των εκδόσεων Μ. Σιδέρη: Η Βασιλική Μουργελά και η Μάρω Παππά θα υπογράψουν αντίτυπα των βιβλίων τους.

 

12:00, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου: «Ιστορίες του νερού», αφήγηση λαϊκών παραμυθιών από την Ακριβή Καλδίρη με συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον Γιάννη Ρασούλη.

 

13:00, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου, Εκδόσεις Μεταίχμιο: Εκδήλωση για παιδιά με αφορμή  τη σειρά «Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ» του Γίργκεν Μπανσέρους. Για παιδιά από 5 ετών.

 

18:00, Περίπτερο των εκδόσεων Πνοή: Η Κατερίνα Ραμανδάνη θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της «Βασιλιάς ή Σκύλος».

 

18:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου,Εκδόσεις Ωρίων: Η συγγραφέας ‘Αννα Αθανασιάδου θα παρουσιάσει το βιβλίο «Το δικό μας Φθινόπωρο» το οποίο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

 

19:00, Περίπτερο των εκδόσεων Εν πλω: Η Δήμητρα Ψυχογυιού θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της «Μαζί».

 

19:00, Περίπτερο των εκδόσεων Μ. Σιδέρη: Η Ελισάβετ Ζητιουνιάτη θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

 

19:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου, Εκδόσεις Διάπλους: Η συγγραφέας Μαριλένα Καββαδά θα παρουσιάσει το παραμύθι “Το κρυφτό της χαράς”.

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Βακχικόν: Η Νίκη Κωνσταντοπούλου θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της «Εγώ απέναντι».

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Πνοή: Ο Χάρης Βασιλάκος  θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του «Εκεί που πετάει ο νους».

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός: Η Δήμητρα Ιωάννου θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

 

20:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου: « -Τι διαβάζετε, Κύριε μου; – Λόγια, λόγια, λόγια».Διοργάνωση Σ.ΕΚ.Β. – Εθνικό Θέατρο. Ένα θεατρικό δρώμενο με αφετηρία τα θεατρικά έργα και λογοτεχνικά κείμενα που παραστάθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν από το Εθνικό Θέατρο και που συνοδεύονται με εκδόσεις ή με το ίδιο το βιβλίο.

 

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

19:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου, Εκδόσεις Κάκτος: Παρουσίαση της έκδοσης των έργων του αρχαίου Έλληνα συγγραφέα Δίωνος του Χρυσοστόμου.

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Βακχικόν: Η Μαρία Στρίγκου θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της «Τυρκουάζ».

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός: Ο Στέφανος Δάνδολος θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

 

20:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου, Εκδόσεις Ηριδανός: Παρουσίαση του βιβλίο «Αφανισμός», του Ευάγγελου Τζάνου.

 

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

19:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου, Εκδόσεις Έναστρον: Η Τάνια Ιωακειμίδου παρουσιάζει το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Η μαμά μου η καροτσάτη.

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Βακχικόν: Η Κέλλυ Κουναλάκη θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της «Το ταίρι».

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Πνοή: Η Βασιλική Αποστολοπούλου θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της «Πάροδος Μουσών 9».

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός: Ο Βαγγέλης  Μπέκας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

 

20:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου, Εκδόσεις Κάκτος: Γενική παρουσίαση της σειράς της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας «Οι Έλληνες».

 

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

18:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου, Εκδόσεις Πνοή: Η Έλενα Σαλιγκάρα παρουσιάζει το βιβλίο της «Πέρα από τη γέφυρα».

 

19:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου: «Σαν το νερό που ατέλειωτα κυλάει…» (60’), Παράσταση για το εφηβικό και ενήλικο κοινό.

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Βακχικόν: Ο Κώστας Γραμματικόπουλος θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του «Νεκρό φιλί» & «Οι απόκληροι».

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Πνοή: Ο Παναγιώτης Σταυρόπουλος  θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του «Ανείδωτη Πόλη».

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός: Η Πένυ Παπαδάκη θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

 

20:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου, Διοργάνωση  Σ.ΕΚ.Β.: Τιμητική εκδήλωση για τον ποιητή Γεώργιο Χρήστου με τίτλο «Ο ποιητής σε ένδειας τον καιρό. Δεν είναι που προέχει η ποίηση;». Το 46ο Φεστιβάλ Βιβλίου, σε ένα «Μικρό μουσικό αφιέρωμα στην Ποίηση», φιλοξενεί τον Ελληνογάλλο μουσικοσυνθέτη Zorzes Katris, παρουσιάζοντας άριες από τη μελοποίηση της συμφωνικής και χορωδιακής μουσικής του. Την σειρά επιλεγμένων λυρικών κομματιών από την ποιητική συλλογή «Ραψωδία. Το Στολίδι» του Γεώργιου Χρήστου, ερμηνεύουν οι δύο εξαιρετικές Ελληνίδες σολίστ του λυρικού τραγουδιού Ντένια Λεβέντη (σοπράνο) και Χαρά Καλατζίδου (μέτζο σοπράνο), ενώ ο ίδιος ο συνθέτης συνοδεύει στο πιάνο.

 

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

18:00, Περίπτερο των εκδόσεων Πνοή: Η Ελένη Αργυροπούλου θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της «Η μαμά μου είναι αναπληρώτρια δασκάλα».

 

18:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου, Εκδόσεις  Ι. Σιδέρη: «Σύγχρονη ψυχολογία». Συμμετέχουν οι συγγραφείς, Ιουλία Κατσαίτη, Μάρω Μπέλλου, Πασχαλιά Μυτσκίδου, Ευγενία Καρυώτη, Ιωάννα Ρίζου και Γιώργος Σταμάτης.

 

19:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου, Εκδόσεις Σμίλη: Οι εκδόσεις Σμίλη και ο Σταύρος Σταυρόπουλος σας προσκαλούν σε μια ανοιχτή συζήτηση του συγγραφέα με τον κριτικό λογοτεχνίας Κώστα Καλημέρη και το κοινό, με αφορμή την δεύτερη έκδοση της «Πράξης Εξαφάνισης».

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Πνοή: Ο Δημήτρης Γεωργάς θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του «Αλύτρωτα πνεύματα».

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός: Η Αργυρώ Μαργαρίτη θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

 

20:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου, Εκδόσεις Βακχικόν: Παρουσίαση του δοκιμίου της Παρασκευής Κοψιδά- Βρεττού «Λευκάδιος Χερν & Πιερ Λοτί: Συνάντηση στη μαγική μελαγχολία της απόδρασης».

 

21:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου: Το Θέατρο Κνωσός παρουσιάζει το βιβλίο που αγάπησαν χιλιάδες παιδιά «Το ταξίδι του Φερευντούν» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, (εκδόσεις Καλειδοσκόπιο), πρώτη φορά σε θεατρική μορφή με προσαρμογή από τον ίδιο τον συγγραφέα

 

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

18:00, Περίπτερο των εκδόσεων Πνοή: Η Μαρίνα Φραγκεσκίδου θα υπογράψει αντίτυπα του παραμυθιού της «Η Κουτσή Κιθάρα».

 

19:00, Περίπτερο των εκδόσεων Μ. Σιδέρη: Ο Ανδρέας Καραγιάννης θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

 

19:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου, Εκδόσεις Αγγελάκη: Παρουσίαση του λευκώματος του ηθοποιού Βασίλη Καΐλα « Ένα Παιδί Μετράει τα Πλάνα. 30 Χρόνια Ελληνικός Κινηματογράφος».

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Βακχικόν: Ο Γιώργος Μπακλάκος θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του «Ημιυπόγειο».

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Διόπτρα: Η Βάσια Ακαρέπη θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της «Το αίνιγμα της κερασόπιτας».

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Πνοή: Η Μαρία Πρινάρη- Καρκαβατσάκη θα  υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της «Πουλί θα κάμω τη χαρά».

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός: Η Τέσυ Μπάιλα θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

 

20:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου, Διοργάνωση  Σ.ΕΚ.Β.: «Οκτωβριανή Επανάσταση, 100 χρόνια: Διαρκής έμπνευση για συγγραφείς και κινηματογραφιστές». Η Ρωσική επανάσταση μέσα από το πολιτικό αποτέλεσμα που επέφερε, δηλαδή, την εγκατάσταση του πρώτου ιστορικά κομμουνιστικού κράτους.

 

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

18:00, Περίπτερο των εκδόσεων Πνοή: Η Αλεξάνδρα Κουρκούδιαλου θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της «Έλλη, η εγγονή του Αιόλου».

 

18:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου, Εκδόσεις Κάκτος: Ομιλία της συγγραφέως Αλτάνης και παρουσίαση της 2ης έκδοσης του βιβλίου της «Ησιόδου “Θεογονία» και ο αριθμός 33».

 

19:00, Περίπτερο των εκδόσεων Μ. Σιδέρη: Η Κωνσταντίνα Μόσχου, η Γεωργία Παπαλυμπέρη και η Ρούλα Σαμαϊλίδου θα υπογράψουν αντίτυπα των βιβλίων τους.

 

19:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου, Εκδόσεις Αγγελάκη: Παρουσίαση του βιβλίου «Μυστικές Συναντήσεις» του Δημήτρη Αθανίτη.

 

19:30, Περίπτερο των εκδόσεων Μεταίχμιο: Η Κατερίνα Ζαρόκωστα θα υπογράψει αντίτυπα του μυθιστορήματος «Οι αδερφές Ραζή».

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Βακχικόν: Ο Λιάκος  Μπουρνόβας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του «Άλλη μια επιστροφή».

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Διόπτρα: Ο Βαγγέλης Γιαννίσης θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του «Ο χορός των νεκρών».

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Μ. Σιδέρη: Η Πωλίνα Γκιωνάκη θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Πνοή: Η Λέττα Βασιλείου  θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της «ΣΟΒΟΦ: Ο κινούμενος ήλιος».

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός: Η Λένα Μαντά θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

 

20:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου, Διοργάνωση  Σ.ΕΚ.Β.: «Νίκος Καζαντζάκης. Θεατρικός, τηλεοπτικός, κινηματογραφικός»

 

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

11:00, Περίπτερο των εκδόσεων Πνοή: Ο Αλέξανδρος Δαμουλιάνος  θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου «Στα επτά βασίλεια της ελευθερίας».

 

11:00, Περίπτερο των εκδόσεων Μ. Σιδέρη: Η Ιωάννα Κουτρολού θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

 

11:00, Περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός: Ο Θάνος Κονδύλης θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

 

11:00, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου: «Ένα μπαούλο παραμύθια», παράσταση για παιδιά από το Θέατρο Αερόπλοιο.

 

12:00, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου: Αναλόγιο 2017- Αφιέρωμα στη Σλοβάκικη Δραματουργία.

 

13:00, Περίπτερο των εκδόσεων Πνοή: Η Αλεξάνδρα Κουρκούδιαλου θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της «Έλλη, η εγγονή του Αιόλου».

 

13:00, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου, Εκδόσεις Μεταίχμιο: Εκδήλωση για παιδιά με αφορμή το βιβλίο της Ελένης Ανδρεάδη «Πράκτορες του Πλανήτη: Τα τέρατα των ωκεανών». 

 

18:00, Περίπτερο των εκδόσεων Πνοή: Ο Κώστας Μπέζας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του «Ψυχή Γραμμένη».

 

18:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου, Εκδόσεις Διάπλους: Παρουσίαση του παραμυθιού «Το Σανταλάκι» με τη συγγραφέα Ελένη Αναστασοπούλου και τον ηθοποιό Γρηγόρη Βαλτινό.

 

19:00, Περίπτερο των εκδόσεων Μ. Σιδέρη: Η Μαρία Καλαπανίδα και η Ελευθερία Παυλίδη θα υπογράψουν αντίτυπα των βιβλίων τους.

 

19:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου, Εκδόσεις Βακχικόν: Παρουσίαση της «Ανθολογίας Γαλλικής Σουρεαλιστικής Ποίησης», σε μετάφραση-ανθολόγηση Ζ. Δ. Αϊναλή.

 

19:30, Περίπτερο των εκδόσεων Μεταίχμιο: Ο Βασίλης Αλεξάκης θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Πνοή: Ο Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του «Η Γριά Βαλίτσα».

 

20:00, Περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός: Η Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

 

20:30, Χώρος εκδηλώσεων του 46ου: «Η ΕΡΤ και η συμβολή της στο Βιβλίο, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο».

 

Οδηγός Βιβλίου