«13»: Ένα δικαστικό θρίλερ με ανατριχιαστική πλοκή και έντονο σασπένς

Το νέο βιβλίο του Steve Cavanagh που έχει γίνει ήδη best seller σε Ιρλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις εκδόσεις Διόπτρα

LIFOTEAM 7.12.2019 | 00:01

Ο φόνος δεν ήταν το δύσκολο κομμάτι. Ήταν απλώς η αρχή του παιχνιδιού. Υπάρχει κάποιος που θα σκότωνε για την καλύτερη θέση στην αίθουσα.


Το «13» είναι ένα δικαστικό θρίλερ με ανατριχιαστική πλοκή και έντονο σασπένς που έχει γίνει ήδη best seller σε Ιρλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Το όνομα του Steve Cavanagh έχει εκτιναχθεί καθώς το βιβλίο του ενθουσίασε τόσο τους αναγνώστες όσο και τους κριτικούς και συγγραφείς.


O αστέρας του Χόλιγουντ Ρόμπερτ Σόλομον κατηγορείται για τη βάναυση δολοφονία της γυναίκας του και του εραστή της, όμως ισχυρίζεται απεγνωσμένα ότι δεν έχει καμία σχέση με το έγκλημα. Πρόκειται για τη δίκη του αιώνα και η υπεράσπιση θέλει τον συνήγορο Έντι Φλιν στην ομάδα της. Ο Έντι θα δεχτεί την πρόκληση, παρόλο που όλα δείχνουν πως ο Σόλομον είναι ένοχος. Καθώς όμως η δίκη εξελίσσεται, η αθωότητα του πελάτη του αρχίζει να διαφαίνεται. Ωστόσο, υπάρχει και κάτι άλλο που αρχίζει να διακρίνει. Κάτι ύποπτο και απειλητικό πλανάται ανάμεσα στους ενόρκους. Κάτι που θα τον κάνει να θέσει ένα αδιανόητο ερώτημα: Μήπως ο δολοφόνος δεν βρίσκεται στο εδώλιο; Μήπως είναι ένας από τους ενόρκους; Υπάρχει κάποιος που θα σκότωνε για την καλύτερη θέση στην αίθουσα.

 

«13»: Ένα δικαστικό θρίλερ με ανατριχιαστική πλοκή και έντονο σασπένς

 

Ο Steve Cavanagh γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπέλφαστ, ενώ στα δεκαοκτώ του χρόνια εγκαταστάθηκε στο Δουβλίνο, προκειμένου να σπουδάσει στη Νομική. Πλέον, ασχολείται με το αστικό δίκαιο και έχει συμμετάσχει σε διάφορες σημαντικές υποθέσεις - το 2010 εκπροσώπησε εργαζόμενο σε εργοστάσιο που έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης και εξασφάλισε την υψηλότερη αποζημίωση λόγω φυλετικών διακρίσεων στη νομική ιστορία της Βόρειας Ιρλανδίας. Είναι κάτοχος πιστοποιητικού της Advanced Advocacy και δίνει διαλέξεις σχετικά με διάφορα ζητήματα νομικής φύσης (όμως στην πραγματικότητα απλά του αρέσει να διηγείται ανέκδοτα). Είναι παντρεμένος και έχει δύο μικρά παιδιά. 

 

Το 13 του Steve Cavanagh έχει λάβει αρκετά βραβεία και διακρίσεις, ανάμεσά τους και υποψηφιότητα για το Ian Fleming Steel Dagger Award 2019, ενώ έχει βρεθεί στο Νο. 10 στη λίστα ευπώλητων των Sunday Times, Απρίλιος 2019 και Νο. 1 στη λίστα ευπώλητων στην Ιρλανδία, Ιανουάριος 2019.

 

Οι Sunday Times το χαρακτήρισαν «μυθιστόρημα νουάρ στο στυλ του Έλμορ Λέοναρντ, αλλά με μια επιπλέον μεταμυθοπλαστική χροιά», ενώ η Clare Mackintosh, συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, το χαρακτήρισε ως «Πανέξυπνο και πρωτότυπο! Ένα πραγματικά μοναδικό βιβλίο».

Οδηγός Βιβλίου